tóth gabi
A Kossuth-díjas mûvésznõ elmondta lapunknak, milyen ínycsiklandó étellel készül családjának az ünnepekre! Ettõl mind a tíz ujjad megnyalod!
A Kossuth-díjas művésznő húsvétkor avatja fel azt a kemencét, melyet családja ajándékozott neki nemrégiben. Bangó Margit nemcsak a színpadon, hanem a konyhában is tökéletesen teljesít! A %RIPOST%-nak arról mesélt, mi lesz az ünnepi menü!
"Egy tizennégy kilós bárányt vettünk, amit jól bepácolunk és napokig érlelünk. Rengeteg fűszert használok: jó sok fokhagyma, rozmaring és zöldfűszer kerül a húsra. A kemencét húsvét reggelén előmelegítjük, és addig sütjük a bárányt, amíg omlós nem lesz. Ez az étel egyszerű és nagyszerű" - mondta lapunknak az elismert művésznő, aki hozzátette: úgy várja a kemence beüzemelését, mint a kisgyerekek a húsvéti ajándékokat.
"A legcsodálatosabb meglepetés! Boldog vagyok, hogy ezentúl ebben készíthetem el a legfinomabb ételeket" - mondta Bangó Margit.