FÜLES

Az ame­ri­kai adó­ha­tó­ság meg­ne­he­zíti majd Har­ryék gye­rek­ne­ve­lé­sét

Ame­ri­kai és brit ál­lam­pol­gár lesz a gye­rek, ami azt je­lenti, hogy min­den jö­ve­del­mé­ből adóz­nia kell az Ál­la­mok­ban is.
  • Szerző: Ripost

Harry herceg és Meghan hercegné áprilisban születendő gyermeke kettős állampolgár lesz: amerikai és brit.Ez azt is jelenti, hogy minden bevételéből adóznia kell az Államokban is.

Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Minden ajándékról és bevételről, ami meghaladja értékben a 2100 dollárt, arról a királyi könyvelőknek el kell majd az USA adóhivatala felé számolniuk. Tehát az ékszerekről, házakról, a családban öröklődő babaholmikról is, amelyek hozzá kerülnek. Amikor 18 éves lesz, lemondhat az amerikai állampolgárságáról, a szülei a nevében azonban nem tehetik meg.

Esete mindenképpen egyedülálló, eddig ugyanis nem volt senki, aki a brit királyi család tagja volt amerikai állampolgárként.

Meghan Markle-nek is kell amerikai adóbevallást csinálnia, és adóznia a 200 ezer dolláros bevétele és az ajándékok után, amelyek hozzávetőleg 15 ezer dollárt tesznek ki. Bár 2017-ben beadta a kérvényét a brit állampolgárságért, azt egyelőre nem kapta meg, így pedig nem tud lemondani az amerikai állampolgárságáról sem.