BOZÓT

Állambiztonsági iratok a Jobbik kommunikációs igazgatójáról, ő tette tönkre a pártot?

Toroczkaiék kikérik az iratokat az Állambiztonsági Levéltárból a Jobbik kommunikációs igazgatójáról, Radnai Lászlóról. Szerintük ő tette tönkre a pártot.
  • Szerző: Ripost

Kézről kézre jár a lázadó jobbikosok között egy Toroczkai Lászlóról készült videó. Ez az a felvétel, amit Vonáék megpróbáltak eltüntetni, de a lázadóknak mégis sikerült megszerezniük. Ki is rakták a Facebookra.

Toroczkai a Jobbik elnökválasztó kongresszusán azt sorolja fel, hogy kik és hogyan tették tönkre a Jobbikot, mi vezetett a párt bukásához. A videón meg is nevezi azt az embert, akit a párt első számú árulójának tart. Radnai Lászlónak hívják, ő a kommunikációs igazgató, s a neve ma már szitokszó a régi elvekhez ragaszkodó jobbikosok körében.

Toroczkai hosszasan sorolja ezen a felvételen, hogyan is pusztította, tette tönkre a Jobbikot Radnai, akit szerinte mások küldtek a pártba, aki szerinte feladatot teljesít. A információi szerint Toroczkai  és emberei nem hagyják annyiban a dolgot, sarokba akarják szorítani, le akarják leplezni Radnait.

 Úgy tudják, hogy Radnai korábbi tevékenységéről tekintélyes aktát őriznek az Állambiztonsági Levéltárban, ezeket akarják kikérni és feldolgozni.

Radnai László, a Jobbik kommunikációs igazgatója ugyanis a rendszerváltás előtt elképesztő karriert futott be a kommunista titkosszolgálat egyik közismert fedőszervezetében, a Chemolimpex nevű külkereskedelmi cégben. Hogy aztán sok év múltán a semmiből felbukkanva ugyancsak döbbenetes gyorsasággal „tegye magáévá” a Jobbikot is.

A rendelkezésre álló információk szerint Radnait Simicska Lajos jobbkeze, Fonyó Károly ajánlotta be Vonának, így lett szinte azonnal a Jobbik teljhatalmú kommunikációs vezetője. A pártmédiát üzemeltető alapítványi tagságból még az évekig gürcölő Volner Jánost is pillanatok alatt kitúrta. 

Még az sem érdekelte Vonát, hogy Radnai korábban üzlettársa és ügyvezető igazgatója volt a letelepedésikötvény-biznisz egyik legellentmondásosabb figurájának, az izraeli-grúz állampolgárságú Michaeli Shabtainak, amint azt a Zoom.hu leleplezte.

Radnai, miután bekerült a Jobbikba, tűzzel-vassal üldözte a nemzeti érzelmű jobbikosokat, Toroczkai erről is beszámol ebben a bizonyos videóban.

A pártba "beépített", "beküldött", a Jobbikot leromboló tanácsadókról Toroczkai  a felvételen 4.10 perckor kezd beszélni, Radnai László bűneit 8.28-tól sorolja.

 

Nagy kérdés, hogy Toroczkaiék a törvényes előírások betartásával hogyan tudják megszerezni Radnai aktáit az Állambiztonsági Levéltárból. Az biztosra vehető, hogy sokféle dokumentum áll rendelkezésre róla, hiszen egy olyan szervezetnél futott be látványos karriert, amit a szovjet és magyar kommunista titkosszolgálatok évtizedeken át használtak kémtevékenységre, titkosszolgálati akciókra a nyugati demokráciák tönkretételére.

A Chemolimpex sötét ügyleteit kötetnyi tanulmányok sora dolgozta már fel, a cég  története lényegében a szovjet-magyar titkosszolgálatok együttműködésének egyik fejezete. Aki ott vezető pozíciót kapott, annak nagyon is megbízható elvtársnak kellett lennie. Márpedig Radnai elképesztő gyorsasággal csinált karriert a Chemolimpexnél.  Nyilvánosan is elérhető életrajza szerint éppen hogy csak elvégzett egy vegyipari szakközépiskolát, amikor diploma nélkül(!)  máris kinevezték az exportosztály vezetőjének, alig 21 évesen!

Információink szerint Toroczkaiék most tanúkat, dokumentumokat gyűjtenek Radnai múltjáról, így akarják leleplezni, hogy kik, hogyan és miért hálózták be Radnai révén a Jobbik elnökségét. Azt remélik, hogy így kiderülhet, mi is játszódott le valójában a tönkretett pártban, miért is akartak tőlük ilyen kíméletlen eszközökkel megszabadulni.

Mindez illeszkedik Toroczkaiék első önálló demonstrációjához, melyben a kommunista múlt végső felszámolását követelik, az egykori Corvin közi parancsnok, Pongrácz Gergely testvérével együtt. Erről a Pestisrácok.hu számolt be.

És ezeket olvastad már?