LEGFRISSEBB

A Job­bik erő­szak­kal be akart törni egy ál­ta­lá­nos is­ko­lába: Ott akar­tak po­li­ti­zálni!

Ma dél­előtt a Job­bik kép­vi­se­lői, az élü­kön Dúró Dó­rá­val be akar­tak ha­tolni egy vi­déki ál­ta­lá­nos is­ko­lába, hogy ott kam­pá­nyol­ja­nak Az el­len­álló igaz­ga­tó­nőt dur­ván meg­fe­nye­get­ték, mo­bil­te­le­font nyom­tak az ar­cába!
  • Szerző: Ripost

Tanítási időben csaptak botrányt az iskolában!

Dúró Dóra és a Jobbik soproni képviselő-jelöltje, dr. Brenner Koloman a hegykői általános iskolában csapott botrányt szerda délelőtt, mert az igazgatónő tanítási időn kívül szerette volna fogadni őket.

Az intézményvezetőt megfenyegették, az arcába mobiltelefont toltak, és azt mondták neki: ahhoz is joguk lenne, hogy a tanítási órára bemenjenek.

Az igazgató a -nak azt mondta: ilyet, mióta demokrácia van Magyarországon, még nem tapasztalt.

Az iskolákban akarnak politizálni!

A történet úgy kezdődött, hogy Jobbik parlamenti képviselője, Dúró Dóra levélben jelezte a Klebersberg Központnak, hogy a párt soproni képviselőjelöltjével, dr. Brenner Kolomannal látogatást tennének a hegykői Fertő-táj Általános Iskolában, március 21-én, 11 órakor. A visszajelzésre, miszerint az intézményvezető egy másik napon, 17 órakor várja őket, tanítási időn kívül, mindössze annyit válaszoltak: nekik csak az a dátum jó, amit megadtak.

„Ma délelőtt aztán hajszálpontosan 11 órakor meg is jelentek, Dúró Dóra, dr. Brenner Koloman és egy harmadik férfi, aki szervezte az útjukat. Ezt azonban sem a törvény, sem a belső iskolai szabályzatunk nem engedi, tanítási órára senki nem mehet be”

– mondta a -nak Zámbó Istvánné, Erzsébet. Az igazgatónő éppen kóruspróbát tartott volna a gyerekeknek, amikor a trió megjelent, és végig tartotta magát ahhoz, hogy nem mehetnek be az intézménybe tanítási időben.

Eközben a címlapon
„Egyszerűen nem fogadták el, és azt mondták, ők bármikor bemehetnek, nekik még a tanórára is van joguk bemenni. Nagyon kiakadtak, durván kezdtek beszélni, azzal fenyegettek, hogy majd sajtótájékoztatót tartanak erről, és végig mobiltelefonokat szorongattak, nyomkodtak, gondolom levideóztak engem teljesen jogellenesen”

– mesélte az intézményvezető még órákkal később is teljesen elképedten.

„Az nem derült ki, hogy mit szerettek volna odabent csinálni, amit tanítási időn kívül nem lehetett volna. Remélem a fenyegetőzés ellenére nem lesz az esetnek folytatása, mert azt sem én, sem az iskola nem érdemli..”

A úgy tudja, a soproni Kozmutza Flóra iskolába is be akartak menni, az intézményvezető ott is azt kérte, hogy amennyiben valóban érdekli őket a szakmai munka, majd a választások után látogassák meg intézményüket. Erre annyit mondtak, hogy a választások után már nem érdekli őket a dolog. Ettől függetlenül esetleg elképzelhető a délelőtti eset fényében, hogy ott is próbálkozni fognak. A úgy értesült, hogy az egyik soproni szakképző intézménybe is bejelentkeztek délutánra, minden áron az iskolákban akarnak politizálni.