FÜLES

Óri­ási bot­rány, ver­seny­társa dobta fel Pet­rus­kát A Dal­ban!

Hét­főn ki­de­rült, hogy Pet­ruska And­rás egy lo­pott szám­mal in­dult A Dal 2019-ben, ezért ala­pos vizs­gá­lat után a szer­ve­zők azon­nali ha­tállyal ki­zár­ták őt a ver­seny­ből. A bot­rány óri­ási, ám az éne­kes hall­gat, nem pró­bálja meg­vé­deni magát. Ha pedig mindez nem lenne elég, a Ri­post meg­tudta, hogy az egyik ver­seny­társa dobta fel őt a csa­tor­ná­nál!

Elképesztő fordulatot vett a végcél előtt A Dal 2019 műsora, miután hétfő délelőtt dallopás miatt kizártakegy döntőst a dalok versenyéből.

Ahogyan arról a is beszámolt, a plágiumvádról szombat este, a második elődöntőben tájékoztatták a közönséget és az előadókat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: MTVA

Óriási volt a riadalom és a bizonytalanság, amikor bejelentették: egy bejelentést érkezett hozzájuk az egyik dal kapcsán.

Etikai okokból akkor nem közölték az előadó nevét a vizsgálat végéig, ám hétfő délelőtt, az MTVA közleményben jelentette be: bizonyítást nyert, hogy Petruska András az érintett énekes, akinek szerzeményét azonnali hatállyal kizárták a versenyből.

Komoly vizsgálat volt

A műsorgyártó a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorhelyettesét kérte fel szakértőnek az ügy kivizsgálására. Fekete Gyula végül megállapította, hogy Petruska Help Me Out Of Here című dalának hangneme, tempója, hangszerelése, harmóniastruktúrája, jellemző basszusmenete, dallamkezelése teljes mértékben megegyezik a Vampire Weekend nevű amerikai rockbanda White Sky című slágerével.

Eközben a címlapon
Fotó: MTVA

Az említett nóta rendkívül karakterisztikus refrénje is visszaköszön Petruska dalában, így egyértelmű a lopás. Lapunk kereste az énekest, ám a kizárást követően egész nap nem lehetett őt elérni.

Zenészek vették észre a lopást

A zenészkörökből megtudta: A Dal 2019 harmincas mezőnyének egyik előadója dobta fel őt.

"Úgy tudom, hogy az egyik előadó környezetéből jelezték, hogy gond van a dallal. Senkit sem a rosszindulat vezérelt, csupán a verseny tisztasága miatt döntöttek úgy, hogy jelzik a csatornának, hogy koppintás Petruska dala" - magyarázta lapunknak egy neve elhallgatását kérő bennfentes.

A részleteket olvasd el a napilap keddi számában!