MANIMÉKER

5 tipp, hogy ne költekezz túl nyaralás alatt

A nyári pihenés és vakációzás mindenkinek fontos, de tény, hogy ilyenkor gyakran többet költünk a kelleténél. Megmutatjuk, hogyan tudod kordában tartani a költségeket!
  • Szerző: Ripost

1.    Figyelj, hol tankolsz!


A leggyakrabban kocsival indulunk nyaralni, de egyáltalán nem mindegy, hogy hol tankolunk útközben! Az autópálya melletti pihenők és a diszkontbenzinkutak árai között akár 40 Ft eltérés is lehet literenként! Indulás előtt tervezd meg, hogy hol esik útba olcsóbb üzemanyag!

2.    Tervezd meg, mennyit költesz naponta!

Nekünk is nehéz nem megvenni minden aranyos dolgot a bódésoron, vagy az első szimpatikus helyre beülni vacsorázni, de ha minden napra csak egy adott összeget engedélyezel magadnak, könnyebb tartani a gyeplőt.

3.    Nézz körül a kuponos oldalakon!

Szálláslehetőségeket, strand- és vidámparkbelépőket, de éttermi kuponokat is találsz az olcsó ajánlatokat gyűjtő oldalakon. Külföldön sok város kínál turistakártyákat, melyekkel sokkal olcsóbban utazhatsz a tömegközlekedési eszközökön és engedménnyel mehetsz be a múzeumokba.

4.    Írd a költségeidet!

Nem kell excel-táblát vezetned, elég ehhez okos applikáció vagy egy kockás papír is, de írj fel rá mindent, amire pénzt adtál ki út közben. A második-harmadik napon már látni fogod, melyik tételen tudsz elúszni.

5.    Vigyázz a banki adataidra!

Ha még nincs, akkor állíts be napi limitet a bankkártyádra és ha a telefonodról be tudsz lépni a netbankodba, állíts be nehéz és akár többszörös jelszót rá! Így akkor sem buksz egy teljes vagyont, ha elveszted vagy ellopják az értékeidet!