MANIMÉKER

5 tipp, hogy ne köl­te­kezz túl nya­ra­lás alatt

A nyári pi­he­nés és va­ká­ci­ó­zás min­den­ki­nek fon­tos, de tény, hogy ilyen­kor gyak­ran töb­bet köl­tünk a kel­le­té­nél. Meg­mu­tat­juk, ho­gyan tudod kor­dá­ban tar­tani a költ­sé­ge­ket!

1.    Figyelj, hol tankolsz!

A leggyakrabban kocsival indulunk nyaralni, de egyáltalán nem mindegy, hogy hol tankolunk útközben! Az autópálya melletti pihenők és a diszkontbenzinkutak árai között akár 40 Ft eltérés is lehet literenként! Indulás előtt tervezd meg, hogy hol esik útba olcsóbb üzemanyag!

2.    Tervezd meg, mennyit költesz naponta!

forrás: Pinterest
forrás: Pinterest
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nekünk is nehéz nem megvenni minden aranyos dolgot a bódésoron, vagy az első szimpatikus helyre beülni vacsorázni, de ha minden napra csak egy adott összeget engedélyezel magadnak, könnyebb tartani a gyeplőt.

3.    Nézz körül a kuponos oldalakon!

Szálláslehetőségeket, strand- és vidámparkbelépőket, de éttermi kuponokat is találsz az olcsó ajánlatokat gyűjtő oldalakon. Külföldön sok város kínál turistakártyákat, melyekkel sokkal olcsóbban utazhatsz a tömegközlekedési eszközökön és engedménnyel mehetsz be a múzeumokba.

4.    Írd a költségeidet!

forrás: Facebook
forrás: Facebook

Nem kell excel-táblát vezetned, elég ehhez okos applikáció vagy egy kockás papír is, de írj fel rá mindent, amire pénzt adtál ki út közben. A második-harmadik napon már látni fogod, melyik tételen tudsz elúszni.

5.    Vigyázz a banki adataidra!

Ha még nincs, akkor állíts be napi limitet a bankkártyádra és ha a telefonodról be tudsz lépni a netbankodba, állíts be nehéz és akár többszörös jelszót rá! Így akkor sem buksz egy teljes vagyont, ha elveszted vagy ellopják az értékeidet!