Létrehozva: 2022.02.23.
Módosítva: 2022.02.23.

Nem hiszed el, mit akar letolni a torkunkon az EU!

Újabb rovarnak adtak zöld utat az öreg kontinens étlapjain.

Szerző Ripost

A Radar, a Hír TV napi riport magazinja utánajárt annak, miért is lehetett olyan fontos az Európai Unió számára, hogy jóváhagyja egy újabb rovar fogyasztását. A tücsök már a harmadik olyan gasztronómiai újdonság, ami Európában is felkerülhet az étlapokra, pedig a kontinensen élők eddig ezt elképzelhetetlennek tartották.

Népszerű szokássá vált azonban a rovarevés: a Távol-Keletről indult kulináris élvezet Európában is egyre népszerűbb.

A tücsök fogyasztásának állítólag van környezetvédelmi hatása is, de az emberi szervezet számára vitamintartalma miatt is fontos lehet.

A bizarrnak tűnő ételek „betörése” a kontinensre egy új gasztronómiai forradalom kezdete, legalábbis francia mesterszakácsok szerint. Talán a sok meglepő újdonság mellett az egyetlen, ami nem meglepő, hogy éppen a francia szakácsok reagáltak elsőként a hírre, hiszen Franciaország eddig is nyitott volt az ilyen jellegű újdonságokra.

A témával kiemelten foglalkozott a Radar, a Hír TV napi riport magazinja.

Radar, minden hétköznap 17:30-tól a Hír TV-n!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-