1 éve

Márki-Zay egyből eltörölné a szerinte „borzasztó„ gyermekvédelmi törvényt

Nem akar válaszolni a gyermekvédelmi népszavazás Márki-Zay Péter megfogalmazása szerint „ostoba„ kérdéseire a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay ezt az M1 stábjának nyilatkozta. A politikus leszögezte, hogy ha hatalomra kerül, akkor eltörli a gyermekvédelmi törvényt. A baloldal miniszterelnök-jelöltje továbbá elmondta, hogy egyszerűen nem hajlandó voksolni a gyermekvédelmi népszavazáson, és el se megy rá.

 

Márki-Zay Péter az M1 riporterének kérdésére is egyértelművé tette, hogy

Ha tehetné, eltörölné a gyermekvédelmi törvényt.

Tehát nem védené meg a kiskorú gyermekeket például a szexuális fejlődésüket befolyásoló, vagy a nemváltoztatást népszerűsítő médiatartalmaktól, mint ahogy azt sem korlátozná, hogy az iskolákban a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak.

„Egyből el fogjuk törölni ezt a borzasztó törvényt. Igen”

– fogalmazott a baloldal miniszterelnök-jelöltje, majd hozzátette: „Ki az az elmeháborodott, aki azt gondolja, hogy szülői engedély nélkül akar bárki Magyarországon, vagy bárhol a világon óvodás gyerekeknek nemet változtatni„. Márki-Zay egyszerűen nem hajlandó voksolni a gyermekvédelmi népszavazáson
(Fotó: MTI) Márki-Zay Péter szerint a törvény gyűlöletkeltő és ő az LMBTQ-lobbi kiskorúakat célzó propagandáját nem tartja valós problémának. A baloldal miniszterelnök-jelöltjének arra ugyanakkor nincs ötlete, hogy mit tenne akkor, ha kiderül, hogy tévedett és mégis valós a probléma. Márki-Zay ”ostoba„ kérdéseknek nevezte a gyermekvédelmi törvény megvédéséről szóló népszavazás témáit is, amikre ő nem is akar válaszolni. Ahogy arról a Ripost is , az országgyűlés keddi ülésén döntött arról, hogy a gyermekvédelmi törvény megvédéséről népszavazást tartanak 2022 tavaszán. A baloldali pártok az erről szóló parlamenti vitát és a szavazást is bojkottálták. Az M1 felvétele alább tekinthető meg.

A következő kérdésekről lehet majd népszavazás a gyermekvédelem témájában:

  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?”
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?„
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?”
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?„

A brüsszeli bizottság ma újabb fokozatba kapcsolta a gyermekvédelmi törvény miatti eljárást, ezzel folytatják a Magyarország elleni támadást – áll a Fidesz sajtóközleményében.

Azért támadják hazánkat, mert Brüsszel és a baloldal nálunk is be akarja engedni az LMBTQ-propagandát az iskolákba és az óvodákba. Márki-Zay-Péter, a baloldal kijelölt vezetője egyértelműen kijelentette, hogy a baloldal el akarja törölni a gyermekvédelmi törvényt és nem támogatja a gyermekvédelmi népszavazást sem. A Fidesz-KDNP kiáll a gyermekek védelméért és Európában először a magyar emberek mondhatják el véleményüket egy népszavazáson a gyermekekre irányuló és szülőket megkerülő agresszív szexuális propagandáról.
Már régen találkoztunk ennyire ocsmány, gusztustalan provokációval, ami a hitünket, vallásunkat, meggyőződésünket érte – reagált a Hirado.hu-nak csütörtökön Kövér László házelnök a norvég posta reklámjára, amelyben a Mikulást homoszexuálisként ábrázolták.
Az Országgyűlés elnöke a portálnak adott videós interjúban arra a kérdésre, hogyan éli meg, hogy egyes politikusok a gyermekek védelme érdekében sem emelkednek felül pillanatnyi érdekeiken, úgy válaszolt: ha két unokájának olyan világban kell élnie, ahol a legalapvetőbb kérdésekben sincs érték- és érdekazonosság a társadalom tagjai között, az „veszélyes és nehezen élhető világ lesz”. Szerinte a még aktív korban lévőknek „a normalitást vissza kellene helyezni a jogaiba”, legalább 30 évet kellene visszamenni az időben, tisztázni kellene és konszenzusra kellene jutni a legalapvetőbb kérdésekben. Ilyennek nevezte, hogy a család a társadalom legfontosabb alkotóeleme, hogy mindenkinek joga van a saját vallását megélni, és hogy egy nemzet tagjai vagyunk.

Európai emberként kifejezett aggodalmat érez

A házelnök elmondta: emlékszik, hogy 2010 előtt minisztériumi döntéselőkészítő dokumentumok születtek például arról – másolva a nyugati példákat -, hogy az óvodapedagógusok ne erőltessék a nemi sztereotípiákat. De ezt akkoriban még próbálták titokban tartani. Ez a világ itt dörömböl Magyarország kapuin is most már – jegyezte meg. A Nyugat-Európában végbemenő kulturális változásokról szólva elmondta: európai emberként kifejezett aggodalmat érez. Évezredekig a Nyugat kulturális, civilizációs közösség is volt. Az, hogy mi történik Európa katedrálisai körül, milyen értékekkel, vallással, törvényekkel bíró közösség ver ott tanyát, „nekünk sem mindegy, mert a közös kultúrkincsünk van veszélyben” – fogalmazott. Hangsúlyozta, Magyarország csak annyit tud tenni, hogy „a saját határainkon megállítsuk az őrületnek ezt a hullámát”.

A szavazóknak azt üzente, mérlegeljék, mit veszíthetnek

A Mikulást homoszexuálisként ábrázoló norvég posta reklámjáról szólva azt mondta: azt két súlyosbító tényező még aljasabbá teszi. Egyrészt állami intézményről van szó és nem „Soros Gyuri bácsi NGO-iról”, másrészt gyermekeink legkedvesebb ünnepeinek egyikét gyalázza meg. – Mindennek van határa, csak az aljasságnak és az abszurditásnak nincs – közölte. Az ilyen reklámok célja szerinte a tudatos provokáció a határok újabb és újabb kitágítására; és „sunyi visszaélés a keresztényi türelemmel”. Márki-Zay Péterről szólva azt mondta, nem romlott róla a véleménye, mert az eddig is olyan volt, ahonnan „nincs már lejjebb”. A szavazóknak azt üzente, mérlegeljék, mit veszíthetnek, ha ugyanúgy „elrontják a választást”, mint 2002-ben.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megállítottak egy autót Zalaegerszegen, annyi minden derült ki, hogy rögtön őrizetbe vették a sofőrt

origo.hu

Másokat hibáztat a kudarcai miatt Tóth Andi

borsonline.hu

Szívszorító: Búcsúlevelet írt 10 éves lányának Zoltán, majd mélybe vetette magát

vg.hu

Zelenszkij új frontot nyitott, saját korrupt embereinek üzent hadat

ripost.hu

Gáspár Evelin teljesen új külsővel jelent meg - fotó

mandiner.hu

Nógrádi György: Egy harmadik világháborúban az USA ugyanúgy elpusztulna, mint Európa

borsonline.hu

Mi történik az RTL-nél? Sorra rúgják ki a műsorvezetőket, a rajongók kiakadtak

travelo.hu

Gasztronómiai utazás a vacsoraasztal körül, Svájctól Dél-Koreáig

ripost.hu

Belehalt az orrműtétjébe egy 21 éves egyetemista

ripost.hu

Vele osztja meg hálószobáját Lajcsi - videóval!

ripost.hu

Sorra búcsúznak tanítványai és tisztelői Béky Lászlótól - elment a Tanár Úr

ripost.hu

Mint két tojás: Kovács Áron megmutatta tinédzser fiát

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

BOZÓT

Bakondi György: folyamatosan nő a határsértők száma

BOZÓT

Karácsonynak megint nem sikerült megtartania egy ígéretét

BOZÓT

Rengeteg riasztást kaptak a tűzoltók szenteste: 24 épület gyulladt ki

BOZÓT

Veronai buszbaleset: döntöttek a magyar sofőrről

BOZÓT

Felháborodtak a józsefvárosiak: Elöntötte a mocsok a Népszínház utcát - Videó

BOZÓT

Véres családi dráma Békésben, megölte apját egy férfi

BOZÓT

Niedermüller tovább nehezíti az autósok életét

POLITIK

Ukrán katonai szóvivő: Heves összecsapások zajlanak Bahmutnál