8 hónapja

Zavaros teóriával állt elő Márki-Zay Péter a Városháza kapcsán

A Mediaworks Hírcentrum Gyurcsány jelöltjét kérdezte. A baloldali politikus főnökei elvárásának megfelelően válaszolt.

Márki-Zay Péter a gárdonyi lakossági fóruma előtt a Mediaworks Hírcentrumának több kérdésére is válaszolt. Többek közt újra kifejtette a matematikának ellentmondó elméletét a rezsicsökkentésről, majd előállt egy még hajmeresztőbb teóriával a Városháza eladása kapcsán.

Városháza-ügy: kiderült, hogy működik a Városházán a jutalékos rendszer

Nagyon brutálisan arra lesz kiírva a pályázat, akit ők akarnak – ez hangzik el azon a hangfelvételen, amelyet az Anonymus nevű álarcos alak hozott nyilvánosságra a Városháza-ügyben. A legújabb felvételen Gansperger Gyula és bizalmasa beszélget arról, hogy egy pályázatot testreszabva fognak kiírni. Cserébe a befektetőnek jutalékot kell fizetnie a fővárosnak.

Miért érte meg a vevőknek jutalékot fizetni a fővárosi maffiának? A következő beszélgetésben Bajnai két wallisos harcostársa és Gansperger Gyula ezt részletesen elmagyarázza – mondta az Anonymus álarcos alak.

Egy fővárosi ingatlanok iránt érdeklődő befektető, valamint a baloldali üzletember, Gansperger Gyula és bizalmasa hallható a Városháza-ügyben Anonymus által kiszivárogtatott hangfelvétel újabb részletében.

Az Origo szerint a hanganyagból kiderül, hogyan működik a Városházán bevett jutalékos rendszer.

Bodnár: Ez benne van az árban. Ezt a Zsolttól tudom, ez nagyon-nagyon erőteljes és nagyon brutális, így fogalmazott, nagyon brutálisan arra lesz kiírva, akit ők akarnak.

Befektető: Komolyan? Ez jól hangzik.

Bodnár: Komolyan. Ez van benne. Ez is benne van.

A felvételen Zsoltként emlegetett férfi az Origo szerint az a Berki Zsolt, akiről kiderült, hogy közvetítőként játszhatott szerepet a Városháza körüli ügyben, és az ő cége kötött megbízási szerződést az épület eladására. A felvételből kiderül, hogy Berki Zsolt – annak ellenére, hogy nincs hivatalos pozíciója – nagyobb hatalommal bír a Városházán, mint a fővárosi vagyonkezelő elnök-vezérigazgatója, Barts J. Balázs.

Bodnár: A Barts Balázs maga jött ki a Zsolt elé.

Befektető: És kezet fogott vele…

Bodnár: Nemcsak hogy kezet fogott vele, majdnem földig hajolt. Magyarul a Zsolt tenyeréből eszik. Én ezt láttam, mert én még hamarabb érkeztem oda.

Gansperger: Amikor alá kellett írnom az adásvételi szerződést, akkor a Zsolttal kellett megbeszélnem, hogy mikor írjuk alá a szerződést. Nem a Bartscsal.

Befektető: Úristen.

A Fővárosi Önkormányzat nyilvános pályázat alapján végzi az értékesítéseit – Karácsony Gergely pénteken ezt állította közösségi oldalán. Azt írta: a kiírások sablon szerint készülnek, ebben pedig nem szerepelnek a potenciális vevőkör szűkítésére vonatkozó feltételek. Vagyis a főpolgármester szerint a hangfelvételen szereplő ingatlan esetében sem lesz semmilyen korlátozás.

Elemzők ugyanakkor úgy látják: maffiaszerű módszerekkel osztják vissza a pénzeket a Városházán. Az elmúlt hetekben egymás után láttak napvilágot az újabb részletek: több felvételen Bajnai Gordon volt miniszterelnök hangja is hallható, aki a mostani hanganyagban a jutalékos rendszert felvázoló Gansperger Gyulát szó szerint harcostársának nevezi:

„Gyula régi harcostársam, sokszor több mint a barátság, mi együtt küzdöttünk a barikádokon.”

Az egykori szocialista kormányfőtől az is elhangzik, hogy Gansperger Gyula kérésére járt utána az ügynek, amiről szavai szerint a fővárosi vagyonkezelő vezetőjénél magasabb rangú szereplővel tárgyalt. „Én most vele nem beszéltem erről, hanem azzal, aki jóval fölötte áll.”

Karácsony Gergelyhez hasonlóan Bajnai Gordon is a közösségi oldalán magyarázkodott pénteken. Az egykori szocialista miniszterelnök rágalomhadjáratról írt és úgy fogalmazott: szerinte kiforgatták a mondatait, ezért büntetőfeljelentést tett.

Rákay Philip a következőket mondta az ügyről:

Hallgassuk csak Bajnait: „Nagyon sok embert ismerek, aki ott ül, egy részük az én kollégám volt a Miniszterelnöki Hivatalban, vagy kormányban dolgozó emberek voltak, sokat pedig én ajánlottam oda.”

Hát persze, újra itt a 2010 előtti nagy csapat. Kiárusítás, nokiás dobozok, mutyik. Bajnai Gordon felfedte, hogy miként működik valójában a Gyurcsány- és Márki-Zay-féle baloldal – a Patrióta egy videó-összeállításban így elemezte az ügyet.

Karácsony Gergely: Nincs ilyen szándék.

Bajnai Gordon: A Városháza-projektről azt mondták, hogy van szándék.

Rákay Philip Bajnai Gordon őszödi beszédének nevezte a kiszivárgott hangfelvételeket.

„A baloldalon az ilyenekről Gyurcsány bizalmi emberei döntenek, értse már meg végre mindenki, tök mindegy, ki van a kirakatban, Karácsonyok, Márki-Zayk, Gyurcsány emberei és a nagypályások ülnek a pénzcsapoknál, és ők rámolják ki a kasszát, amíg egy hasznos idióta balgán mosolyog a kirakatban” – fogalmazott.

Az ügyben a Fidesz kezdeményezésére – Karácsony Gergely hetekig tartó halogatása után – szerdán állt fel vizsgálóbizottság a Városházán.

Közben a rendőrség is nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. Egyebek mellett befolyással üzérkedés, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt folyik eljárás.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Így búcsúzott el a szerelme Anne Heche-től

origo.hu

Az Onlyfans-modellt vádolják barátja meggyilkolásával Floridában - videó

borsonline.hu

Tragikus balesetet szenvedett az ismert rádiós, le kellett vágni a lábát

ripost.hu

4 csillagjegy, akik mágnesként vonzzák magukhoz a pénzt

vg.hu

Eljöhetett a fordulat a forint számára irányadó euró-dollár keresztben – VG Podcast

mandiner.hu

Küzdenek az orvosok a Szigeten lezuhant artista lábáért

lakaskultura.hu

Ha mindent újra kell kezdeni: otthondekorálás friss szingliként

life.hu

Scitec Muscle Beach: Egy fesztivál, amit körbeleng a kitartás és az erő (x)

ripost.hu

Nem hiszed el, hányan vigyáznak a bulizókra a Szigeten

ripost.hu

Először beszélt felesége haláláról a TV2 egykori sztárja

ripost.hu

Durva, de ennyivel melegebb most a Földközi-tenger

További cikkek

BOZÓT

Zavaros elveket valló férfi akarta felgyújtani a szegedi Fidesz-irodát

BOZÓT

Nagy a baj az MO-son, ebből óriási dugó lesz

BOZÓT

Újbudát is ellepték a balhézó hajléktalanok - Fotók

BOZÓT

Karácsony Gergely össze-vissza kapkod

BOZÓT

Most jelentették be, többen megsérültek az autópályán

BOZÓT

Miden pozíciót elveszít Jakab Péter

BOZÓT

Gyurcsány Ferenc készül a visszatérésre

BOZÓT

Pénzért kuncsorog, de beszerzett magának egy 28 milliós autót Hadházy