12 hónapja

Kocsis Máté: “Ez elég hajmeresztő!”

Az, hogy politikai vita van, normális dolog, de hogy ekkora európai fennforgás legyen egy gyermekvédelmi javaslatról, az finoman szólva is meglepő – mondta Kocsis Máté az InfoRádióban a pedofiltörvény elleni óriási tiltakozásról.

„Meglepő, hogy Európában nincs egyértelmű kiállás a gyermekek védelme mellett. Ez kicsit fölfoghatatlan a mi számunkra. Akik megszólalnak ebben az ügyben, fontos emberek, például az Európai Bizottság elnöke, meglepően tájékozatlanul, felkészületlenül nyilatkozott – mondta Kocsis Máté az InfoRádió Aréna című műsorában a pedofiltörvény keltette viharos tiltakozásokról, visszhangokról. A Fidesz frakcióvezetője, a pedofiltörvény előterjesztője a műsorban kijelentette: egy mondatról folyik a vita, amit nem olvas el senki, akik bírálja a törvényt.

„Ha elolvasnák, akkor látnák, hogy miről van szó. De attól tartok, hogy tudatosan nincs az a mondat elolvasva, mert egy olyan ügyet akarnak kreálni ebből a gyermekvédelmi törvényből, melyből politikai hasznot remélnek. Ehhez persze be kell csapni a választókat a törvény kiforgatott értelmezésével”

- mondta, majd elárulta, hogy meglepte a nagy nemzetközi visszhang.

Meglepő, hogy ekkora “a fennforgás”!

„Az, hogy politikai vita van, normális dolog, de hogy ekkora európai fennforgás legyen egy gyermekvédelmi javaslatról, az finoman szólva is meglepő” – fogalmazott Kocsis Máté.

A vitára okot adó mondat úgy kezdődik: tilos 18 éven aluliak számára elérhetővé tenni pornográf tartalmakat, a születési nem megváltoztatására irányuló tartalmat, propagandát, illetve a születési nemnek megfelelő önazonossághoz való jogot sértő tartalmat, illetve homoszexualitást tartalmat elérhetővé tenni.

„Azt mondjuk ezzel, hogy a gyermekek életében, hálószobájában, telefonján, semmi keresnivalója az életkoruknak nem megfelelő tartalomnak. Ezt kifogásolni elég hajmeresztő”

- fogalmazott Kocsis Máté.

Kocsis Máté az InfoRádióban (Fotó: Facebook)

Aztán arról beszélt, hogy van egy felfogásbeli különbség jobb- és baloldal között. A jobboldaliak szerint a szülők dolga és joga, hogy orientálják a gyermekük a szexuális fejlődés kérdésében. „Ez úgyis előkerül, minden szülőnek így-úgy-amúgy ezt a témát meg kell értetnie a gyerekével, ha elér egy bizonyos kort” – tette hozzá. Ezzel szemben Kocsis Máté szerint a baloldal azt mondja: ezt a magyarázatot hagyják meg civil szervezeteknek. Azt mondják, hogy ez felvilágosítási tevékenység, de ez erős propaganda most már – mondta a politikus, aki szerint nyugaton már 5-6-7 éves gyerekeknek magyarázzák el, hogy van lehetőségük a nemük megváltoztatására. Hogy kerül ebbe a korosztályba bármilyen formájában a szexualitás? – vetette fel a műsorban. „Ez nem felvilágosítás, ez már propaganda, ez egy olyan tudatformálás, aminek szerintünk nincs helye” – jelentette ki.

Szülői panaszok jöttek

A világtrend abba az irányba megy a fideszes politikus szerint és a hazai lobbiszervezetek is, hogy érjünk el odáig ahol már a „haladó” nyugat tart, hogy 5-6-7 éves gyerekeknek kezdjünk el arról beszélni, hogy élhetnék másképp is az életüket, mint ahogy megszülettek – magyarázta a műsorban.

„Magyarországon még durván nem tartunk itt, de számos iskolából jöttek szülői panaszok, észrevételek, hogy felvilágosító óra vagy osztályfőnöki óra címén olyan előadást hallgatnak a gyerekek, ami vagy nem való az életkorukhoz, vagy ezeket a tartalmakat már pedzegetik” – mondta Kocsis Máté. „Ahhoz, hogy Magyarországon ez ne legyen bevett dolog, még időben vagyunk. Azért is fogadtuk el a törvényt. Annak a megválasztását pedig, hogy a gyerek miről halljon többet vagy kevesebbet, bízzuk nyugodtan a szülőre, adjuk vissza a szülőknek” – mondta a frakcióvezető, visszautasítva, hogy a törvény bárkit megbélyegezne, vagy a felnőttekről szólna, hogy hogyan élik az életüket – utalt a törvény kifogásolt részére.

Hamis állítás...

A felvetésre, hogy szerencsés volt-e egy törvényben szabályozni a pedofilokkal kapcsolatot szigorítást és ezt a kérdést, Kocsis Máté azt mondta: a baloldal megpróbálja ezt összemosni. De ez egy salátatörvény, amelynek egyik fele a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről szól, ez büntetőjogi megközelítésű, hiszen aki pedofíliáért büntetést kapott, az adatai nyilvánosan elérhetők lesznek, a büntető törvénykönyvben négy minősített esetet vezetnek be, ami súlyosabb börtönbüntetést jelent, és van a foglalkoztatásra vonatkozó szabály, hogy ismert pedofilok ne dolgozhassanak olyan álláshelyen, ahol gyerekek közelébe kerülhetnek. A másik fele a gyermekvédelmi rész, ahol több törvény módosult azzal, hogy bekerül az az egy mondat, amely a vitát kiváltotta.

Kocsis Máté szerint régi liberális módszer, hogy nem a törvény szövegéről folyik a vita, hanem egy hamis állításról, és bele kell kényszeríteni a másik felet a védekezésbe. A német sajtó is szerinte kiforgatta ezt az ügyet, nem olvassák el a törvény szövegét, és úgy fordítják le, ahogy nekik tetszik.

Az Európai Bizottság elnökétől nem ezt várnánk

„Az Európai Bizottság elnöke sem vette a fáradságot, hogy elolvassa a törvényszöveget, pedig egy hétgyermekes anyáról beszélünk. Ez a törvény semmi olyat nem tartalmaz, ami szembemegy az európai érdekekkel” – mondta a frakcióvezető, megjegyezve: tőle hétgyermekes édesanyaként elvárható lenne, hogy ne ellenezze, “vagy ne ilyen bugyután tegye”.

Kocsis Máté szerint az ügy nem köthetne ki az Európai Bíróság előtt, mert nemzeti hatáskörbe tartozik. De ha a mainstream véleményvezérek elhatározzák, hogy kötelezettségszegési eljárást akarnak indítani, akkor meg is teszik, még akkor is, ha erre normális esetben nincs hatáskörük – jegyezte meg.

A nyáron lesz végrehajtási rendelet

„A nyár folyamán számos végrehajtási rendeletet kell megalkotni, ahol milliméterre pontosan le kell szabályozni, hogy mit lehet és mit nem lehet. Az Alaptörvény kiemelten védi a család intézményét, ebből következik ez a törvény, amely több törvényt módosít, és ez igényel végrehajtási rendeleteket. Ezek megalkotására nyár végéig kaptak az illetékes kormánytagok határidőt” – mondta Kocsis Máté az Arénában.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fájt a kisfiú lába, ami ezután történt, az megdöbbentő

origo.hu

Megrázó részletek derültek ki a Doktor Balaton sztárjának haláláról

metropol.hu

Nagyon rossz hír jött, felhőszakadás söpör végig az országon

metropol.hu

Szörnyű hír jött! Meghalt az Argo sztárja

hirtv.hu

Megtudtuk, ki fogadta be a börtönből kiengedett Fekete Dávidot

vg.hu

Nincs több titkolózás! - újabb elképesztő dolog látott napvilágot Elon Muskról

mindmegette.hu

7 kiváló helyettesítő, ha elfogyott a worchester-szósz

ripost.hu

Egymásnak estek a háziasszonyok a lekvár miatt: kell vagy sem ez a hozzávaló?

ripost.hu

Egy szál semmiben pózol az újdonsült szingli magyar énekesnő

ripost.hu

Forró: Ördög Nóra vadító fürdőruhás fotót posztolt

ripost.hu

Budapestre érkezett a dögös világsztár: itt kapták le

További cikkek

BOZÓT

Megbénítja Budapestet a baloldal belharca

BOZÓT

Dühöngenek a magyar autósok: Nem akarnak 800 forintos benzint és olajembargót

POLITIK

A magyarok négyötöde szerint Orbán Viktor a béke pártján áll

POLITIK

Belvárosi épületomlás: súlyos sérüléssel vitték kórházba a fiatal nőt

BOZÓT

A baloldalon nem gond a zsidózás

BOZÓT

A baloldal elismerte, hogy rosszul vezeti Budapestet – sorozatos beismerő vallomások!

BOZÓT

Tömeg a déli határon, órákat kell várni a kánikuulában

BOZÓT

Ellepte a szemét a József Attila lakótelep környékét