2 éve

Kik ezek a nők, akik irányították a határhoz vonuló migránsokat? – videó

Láthatólan szervezetten több száz migráns telepedett le csütörtök este a magyar-szerb határon Kelebiánál. A menet nagy része fiatal férfiakból állt, de – valószínűleg a média kedvéért – néhány gyermeket is hoztak magukkal. Az egész akcióban két nő is irányító szerepet töltött be: az egyikük a magyar rendőrökkel tárgyalt, a másik rendet tartott a a migránsok között. Kik lehetnek ők, és miért hallgatnak rájuk az arab férfiak?

Ahogy a migránskaraván csütörtök délután a magyar határkerítéshez ért, rögtön egy fiatal, egyáltalán nem arabnak kinéző nő kezdett el tárgyalni a magyar rendőrökkel a migránsok nevében.

Vajon ki lehet ő, és miért beszélhetett az arab férfiak nevében?

Láthatólag vezéregyéniségről volt szó, végig arra utalt minden, hogy ő az egész megmozdulás egyik szervezője. Az egész menet nagyon szervezettnek tűnt: hasonló kézírással írt, angol nyelvű, láthatóan jól kitalált szövegű, azonos méretű plakátokat adtak a vonulók kezében, majd a határnál megkoreografált módon a gyerekek felemelték a plakátokat a kameráknak és kántálni kezdtek...

Alig ért a Ripost helyszíni tudósítója a tompai határátkelőhöz, és kezdett beszélgetni az ott táborozó migránsokkal, egy arab férfi azonnal elvezette egy másik irányító- szervezőhöz, szintén egy nőhöz, aki készségesen nyilatkozott is a RIPOST- nak.

Fotó: Ripost

A fehér sapkás nő három gyermeket is mutatott, sajátjaiként nevezve őket, majd végighallgathattunk tőle egy érezhetően előre betanult szöveget arról, hogy mennyire embertelenül bánnak velük a szerbiai befogadóközpontokban, gyermekeik nem kapnak orvosi ellátást, és egyáltalán nem élet az, amin ott keresztülmennek.

Férfiként üvöltött a balhézókkal

Amikor egy újonnan érkezett, férfiakból álló csoport balhézni kezdett, hirtelen ott termett ugyanez a nő, aki határozottan, arab nyelven kiabálva tette helyre a rendbontókat, akik érezhetően hallgattak rá, tisztelték, mint egy főnököt – ami nagyon meglepő muszlim férfiaktól egy nő esetében. Mikor a nő észrevette, hogy munkatársunk videózza a jelenetet, azonnal belenézett a kamerába, és azt kezdte hajtogatni: “Minden rendben van!”

Íme a Ripost videóján az egész jelenetsor, amint a nő rendet vág a balhézó muszlim férfiak között, majd a végén a balhé utáni kényszeredett mosoly: „helló, minden oké!”

Az irányító szerep

A nő, bárki is volt, egyértelműen szervező, irányító szerepet töltött be, az lehetett a feladata, hogy megakadályozza, hogy a nyugati sajtóba olyan fotó vagy videó kerülhessen be, ami mást mutat, mint amik ők megpróbáltak eljátszani, a nyilvánvalóan egyeztetett forgatókönyv szerint a magyar határon.

Színjátékot láttunk

Az egész akció lényege az lehetett, hogy lássa a világ: ők békések, köztük nők és gyermekek vannak, fáznak, éheznek. Ahogy megláttak egy fotóst, operatőrt, azonnal odapattantak karjukban egy gyermekkel, vagy elrohantak egy sátorhoz, ahonnan kiemeltek egy gyermeket és mint a véres kardot hordozták körbe az újságírók között.

Fotó: Ripost

A kérdés továbbra is az: ki szervezte ezt az akciót, és miért hallgatnak huszon-harmincéves katonaviseltnek tűnő muszlim férfiak női vezetőkre?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!