4 éve

Újabb Ripost-siker: levágták a parlagfüvet Újbudán

Újabb sikert ért el a Ripost a parlagfû elleni harcban: lapunk beadványának köszönhetõen az újbudai jegyzõ helyszíni szemlét írt ki, ugyanis egy telektulajdonos fittyet hányva a törvényre és a kétmillió allergiásra, parlagfüvet nevel a kertjében.

Pesterzsébet, Pilisszentiván, Óbuda, Határ út, Zugló: itt már eltüntették a parlagfüvet lapunk bejelentése nyomán. Úgy tűnik, hogy egyre többen veszik komolyan a %RIPOST% felhívását, valódi hadjáratot hirdetünk a rengeteg embernél allergiás tüneteket kiváltó gyomnövény ellen. Most pedig újabb sikert könyvelhetünk el, Újbuda is lépett!

A %RIPOST% még augusztus végén számolt be arról, hogy gigantikus parlagfűmező burjánzik a XI. kerületben, a Péterhegyi lakópark építési területén. Azonnal jeleztük a problémát az illetékes jegyzőnek, aki a napokban meg is küldte válaszát lapunknak is.

„A bejelentés két ingatlant érint, az egyik a 41-es villamos vonalán található ingatlan, amely külterületen található, ezért a panasznak ezt a részét végzésben áttettem az illetékes hatóságnak. Az építkezés kerítésén belüli terület pedig belterület, ahol a tényállás tisztázása érdekében helyszíni szemlét írtam ki, és virágzó parlagfű jelenléte esetén közérdekű védekezést rendelek el”

– reagált a %RIPOST%-nak Vargáné dr. Kremzner Zsuzsanna jegyző megbízásából az újbudai környezetvédelmi osztály vezetője.

Most is érdemes volt az asztalra csapni, és úgy tűnik, hogy hamarosan Újbudán is fellélegezhetnek a parlagfű-allergiások!

Már Budafok is gyomlál
Egy hónapja számolt be a %RIPOST% arról, hogy az az ELMÛ területén vígan nő a parlagfű. Egy XXII. kerületi olvasónk igaza alátámasztására a Komáromi út 19. és 28. számú ház előtti területről is küldött fotót, ahogy a trafó mellett burjánzik a gaz. Minden bejelentés hatástalan, így legutóbb a lakók maguk vágták le a gazt itt is, de alig egy hét alatt megint megnőtt. A napokban viszont jó hírrel szolgált olvasónk: végre lekaszálták a gyomot! „Köszönjük a nyilvánosság segítségét! Úgy látszik, más lehetőség nincs. Az önkormányzat lenyíratta a gazt, érdekes, de még az ELMÛ területén is” – írta olvasónk.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!