4 éve

Vona Szürke Farkas! - üvöltötte a török közönség

A Jobbik elnöke mindeddig kétségbeesetten tagadta, hogy bármi köze lenne a hírhedt szervezethez. Beperelt mindenkit, aki csak szóba merte hozni az ezzel kapcsolatos bizonyítékokat. Most viszont saját, török közönsége üvölti: Vona Szürke Farkas!

A minap mutatta be a Mandiner azt a felvételt, amelyen Vona Gábor, a Jobbik elnöke, muszlim fiatalok előtt, törökül Allahot élteti.

Most a felvétel jobb minőségben, egy másik kameraállásból is előkerült. Ezen tisztán látszik és hallható, hogy Vona Gábor török nyelvű mondatai után a tömeg „Szürkefarkas  vagy, Vona, Szürkefarkas vagy, Vona” (törökül: Bozkurt Vona) skandálásba kezd. 

Vonát már korábban is kapcsolatba hozták a Szürke Farkasok (törökül Bozkurtlar) nevű szervezettel, ő azonban eddig tagadta, hogy kapcsolatban lenne velük.

A Jobbik elnöke több olyan fotón is látható, amin a szélsőséges török ultranacionalista szervezet jelét mutatja, azaz kézfejével egy farkast ábrázol.

A szervezetet Alparslan Türkes ezredes alapította az 1960-as években.

Egy fotón a Vona Gábor mellett állók Alparslan Türkes feliratú sálat tartanak.

A szervezetet gyakran nevezik a nacionalista MHP párt paramilitáris szárnyának.

A Szürke Farkasok a kurdok, az örmények, valamint baloldali személyek elleni merényleteikkel híresültek el a hetvenes években, polgárháborús állapotokat és katonai puccsot provokálva. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!