Létrehozva: 2015.11.01.

10 megdöbbentő tény a Jobbikot pénzelő KGBéláról

Nem sokan tudják, hogy vér szerinti apja egy szovjet katonatiszt, feleségét pedig már az egyetemen beszervezte a kommunista titkosszolgálat.

Az Index oknyomozó riportere Dezső András már egy évvel ezelőtt, 2014 őszén alaposan feltérképezte a Jobbik üdvöskéje Kovács Béla "regényes" életét. Bizonyára azóta a Jobbik hívei és politikusai is alaposan áttanulmányozták ki is a párt külpolitikai osztályának vezetője és legbőkezűbb pénzügyi támogatója.

Így hát tudják, hogy:

1. Kovács Béla vér szerinti apja egy 1960-ban Magyarországon szolgáló szovjet katonatiszt. Édesanyja ma is abban a Dunántúli városban él, ahol a katona szeretője lett. A kis Bélát, mert házasságon kívül születik, örökbe adják.

2. Örökbefogadója a korabeli kommunista Külügyminisztérium Diplomáciai Testület Ellátó Igazgatóságán dolgozik, ahol az  a feladata, hogy magyar diplomaták lakásait újítsák fel, amíg azok külszolgálaton vannak.

Itt dolgozni bizalmi állás volt, mielőtt ide bárkit felvettek, teljesen átvilágítják, nehogy nyugati kém férkőzzön a soraikba. Gyakorlatilag mindent tud róluk nemcsak a magyar, de a szovjet titkosszolgálat a KGB is.  Nem titok, hogy az örökbefogadott kisfiú valójában egy magas rangú szovjet tiszt gyermeke.

3. A Kovács családot 1976-ban Japánba küldik. A tokiói magyar nagykövetségen idősebb Kovács Béla gondnok lesz, míg felesége a követség dolgozóira főz. Az örökbefogadó szülő nevét felvevő fiú Kovács Béla, a kommunista magyar állam pénzén előbb egy kinti középiskolába, aztán a tokiói amerikai egyetemre jár. A követségi gondnok és szakácsnő fiát nyilvánvalóan azért taníttatják sok-sok pénzen, mert a titkosszolgálatoknak terveik vannak vele.

4. Ekkor ismerkedik meg későbbi feleségével Szvetlana Isztosinával

(ma is vele él), aki szovjet állampolgárként és KGB ügynökként azért kerül ki a szigetországba, hogy a japán közszolgálati televízió egyik orosz ajkúaknak szóló adásának műsorvezetője legyen...

5. Kovács Béla követségi gondnokot a magyar külképviselet elhárító tisztje tájékoztatja arról, hogy örökbefogadott fia barátnője KGB tiszt, aki azért utazik sokat a világban mert titkosszolgálati futárként dolgozik. Az elhárító tiszt tájékoztatja idősebb Kovács Bélát arról is, hogy  fia jövőbeni pályafutása már a szovjetek kezében van, ők intézik majd el, hogy az egyetemista fiú később Oroszországban tanuljon. (Minderről maga az apa nyilatkozik az Index-nek.)

6. Kovács Béla tehát értelemszerűen a Szovjetunióban fejezi be az egyetemet, aztán 1986-ban összeházasodik Szvetlanával, aki akkorra már egy névházasság révén az osztrák(!) állampolgárságot is megszerzi.

 

7. Kovács Béla és neje a következő években rengeteget utaznak együtt. A nevelőapa szerint bejárják a fél világot, Tokiótól Nyugat-Európáig, Skandináviáig, de ázsiai országokban is gyakran megfordulnak.

 

8. Kovács Béla a magyar parlament külügyi bizottságának meghallgatásán maga állítja, hogy ezekben az években Moszkvában és Tokióban különböző vállalkozásokat alapít és vezet. Az biztos, hogy Magyarországra meglehetősen jómódúan tér vissza 2003-ban.

9. Feleségével 2003-ban visszatér Magyarországra. Szinte azonnal belép a Jobbikba és a párt egyik leginkább bőkezű támogatója lesz. Még abban az évben megalakítja a párt külügyi bizottságát, amelynek azóta is az elnöke.  Volt egy időszak, amikor magánszemélyként hivatalosan ő adta a legtöbb pénzt a Jobbiknak, több millió forintot.

 

10. 2008-ban az ő kezdeményezésére és vele utazik Moszkvába Vona Gábor pártelnök, hogy kiépítse a Jobbik orosz kapcsolatait.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lenyűgöző drónfotókon Nagy-Britannia egyik legszebb útvesztője

origo.hu

A TV2 a legnézettebb csatorna, óriási siker volt a Házasság első látásra

metropol.hu

Próbáld ki tudásod és érettségizz velünk!

mandiner.hu

Az orosz Tornádó miszlikbe aprította az ukrán HIMARS-rendszert (VIDEÓ)

metropol.hu

Magányos özvegyasszony fogadja be Lászlót - cserébe ezt kéri a férfitől vidéki jótevője

mandiner.hu

Ki nem találja, melyik világcég reklámarca lesz Szoboszlai! (FOTÓ)

origo.hu

Szijjártó Péter: Józan észre alapozott együttműködésre van szükség

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: Kiss Ambrus kiemelt kormányzati pozíciókban asszisztálta végig a 2010 előtti baloldali kormányzást

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BOZÓT

Óráink vannak hátra, újra visszatérnek a fagyos reggelek

BOZÓT

Hatalmas a dugó Budapest határában, 10 kilométeres a kocsisor

POLITIK

Jelentősen nőtt Magyarországon az ázsiai befektetések száma

POLITIK

A migrációs válság a magyar EU-elnökség középpontjában

POLITIK

Macron újra NATO katonák Ukrajnába küldéséről beszél

POLITIK

Szijjártó Péter: Ha atomháború lesz, minden és mindenki elveszik

POLITIK

Ukrajnában felfüggesztették az emberi jogokat

POLITIK

A 7.kerületi polgármester hallgat a vejével kapcsolatban