BIZARR

Tudtad? A telefonod vigyáz rád, ha tömegben fesztiválozol!

Hiába vagy rutinos fesztiválozó, ilyen eseményen mindig érhet bosszúság. Elhagyod a telefont, elakasztják a kocsid, vagy épp te magad tûnsz el. De kiköthetsz a vízben is úgy, hogy nincs is a közelben tó. Íme, néhány tipp, hogy ép bőrrel megúszd!
  • Szerző: Ripost

1. Rejtsd el a pénzt és az igazolványokat a telefontokban!

Semmi szükség az egész tárcádra a bulin. Felesleges, hogy nálad legyen az összes bankkártyád, hitelkártyád és iratod. Csak azt vidd, ami feltétlenül fontos és annyi pénzt, ami úgy gondolod elég lesz. Majd csúsztasd be az egészet a telefontokodba.

2. Takard le a mikrofont, miközben videózol!

Így tisztább lesz a hang, amikor visszanézed, és néhány zavaró zajt is kiküszöbölhetsz.

3.. Tartsd a telefonod légmentesen zárható zacskóban!

Bár szinte minden percben a kezedben van fotózáshoz, chateléshez vagy telefonáláshoz, azért megesik, hogy berakod a zsebedbe. Amikor nem használod, jobb, ha zárható nejlonban tartod. Így megvédheted folyadéktól, kosztól és sártól.

4. Kíméld az akkumulátort!

Tervezd meg, hogy mikor hova fogsz menni. Majd screenshot segítségével rögzítsd a tervet a fényképek közé. Így nincs szükséged GPS-re, mely igencsak zabálja az energiát.

5. Fotózd le, hol parkoltál!

Amikor vége a bulinak csak arra vágysz, hogy hazaérj, lezuhanyozz és ágyba bújj. Ez sokkal könnyebben megy, ha tudod, hol keresd a kocsid. Parkolásnál készíts fotót egy jellegzetes pontról vagy utcatábláról.

 

6. Használd az első kamerát a lágyabb képekért, még a főkamerát a részletek megörökítéséért.

 

7. Kapcsolj repülőgép üzemmódba

Így is kímélheted az akkumulátort, ha nem vársz fontos hívást végig így maradhat. Ha nincs térerő, a folyamatos szolgáltatás keresés is szívhatja az akksit. Ez repülőgép üzemmódban nem történik meg.

 

8. Kapcsolj ki minden felesleges alkalmazást!

Rengeteg program van, ami energiát vesz el. Ezek off-olásával később lesz szükséged a töltődre.

9. Használj selfie botot

Ha helyszín lehetővé teszi, használd. Így tökéletes képet tudsz készíteni a színpadról vagy magatokról. Nincs több idegesítő kéz, hát vagy fej a tömegben, amit egyáltalán nem szeretnél a képre.

10. Tartsd nyomva az exponáló gombot!

Ha valami izgalmas történik, fotózz sorozatot. Így biztosan nem maradsz le egyetlen pillanatról sem.  Később, pedig kitörölheted, ami nem tetszik. Jobb 20 fotó kedvenc előadódról, mint egy.

11. Ha egy kézzel készítesz fotót, egyszerűbb a hangerő gombokkal kattintani.

Így tutira nem ejted el, és könnyebb szögben tartani is.

12. Változtasd meg a háttérképed!

Célszerű, ha a háttérképed megváltoztatod a nevedre és egy veszély esetén hívható számra. Ezt írhatod jegyzetbe és csinálsz egy screenshotot. Így ha elvesztetted segítesz a megtalálónak, hogy könnyen visszajuttassa hozzád, persze, ha ő is akarja.

13. A tökéletes selfie-hez ott a fülhallgatód

Ha beállítottad a legjobb pozíciót, a fülhallgató gombjaival is ellőheted a képet. Így nem lesz rajta a kezed a fotón és a barátaid is mind beleférnek.

14. Ha haladó vagy, világítsd meg magad!

Egy barátod telefonján kapcsold be a zseblámpa funkciót, és már készen is van a stúdiófotó rólad.

15. „Find My Friends”

Ha máskor nem is, a fesztiválon ideális alkalmazás, ha elszakadnátok egymástól. Ezzel, mindig megtalálhatod a haverokat vagy ők téged, ha elvesztél.

16. A screenshot a barátunk

Gyakran előfordul a fesztiválokon, hogy nincs térerő. Célszerű otthon lementeni a fontos információkat, mint például a helyszín térképe. Így akkor is elérhető lesz, ha nincs szolgáltatás.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?