BIZARR

Százezrek döbbentek meg az emberkísérleten - Te mit tennél? - videó

Egyetlen hajléktalan nő segített a gyerekkel kolduló férfin, ezrek sétáltak el mellettük érdektelenül. Ami ez előtt történt egyszerûen döbbenetes! Elgondolkodtató képsorok, melyeket nehéz könnyek nélkül végignézni!

A napokban Coby Persin amerikai videoblogger különleges kísérletet végzett New Yorkban. Kétszer ült ki koldusként az utcára, de mindkét alkalommal más-más táblát tartott maga elé. Az eredmény megdöbbentő. A modern ember érdektelenül sétál el egy hajléktalan, gyerekét egyedül nevelő apa mellett, de ha drogra és alkoholra kér pénzt valaki, a legtöbben dobnak a pohárkájába egy kis aprót.

Nézd meg a videót! Te mit tennél?

 

Hogy történhet meg ez?

A videó millió kérdést vet fel. Hogy lehet az, hogy az emberek nagy része pénzt ad, ha drogra és alkoholra kér egy hajléktalan, de mindenki elsétál, ha egy kislánnyal ül valaki a koszos utcán?

Ennyire érzéketlen a XXI. századi, nagyvárosi ember? Vagy úgy véljük, hogy a "drogra és alkoholra" tábla őszinte vallomás, míg a "szokványos" gyerekkel ülő hajléktalan talán csak átverés?

A kísérlet végén a férfihez egyetlen hajléktalan nő megy csak oda a kutyájával. Odaadja utolsó pénzét, és megígéri, hogy imádkozni fog értük. Érdemes végignézni a kísérletet, és kicsit gondolkodni!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?