BIZARR

Kontaktlencsében zuhanyzott a férfi, nagyon durva dolog történt vele

A angol férfi sose gondolta volna, hogy megvakulhat az aprócska lencséktől.

Az angliai Shrewsburyben élő Nick Humphreys teljesen megvakult a jobb szemére, miután egy zuhanyzás alkalmával elfelejtette kivenni a kontaktlencséit. A hivatalos orvosi vizsgálat kimondta, hogy a 29 éves amatőr futballistának parazita került a szemébe a csapvízből, ami a kontaktlencse miatt mélyen beásta magát a szaruhártyájába, ahol Acanthamoeba-keratitist, azaz súlyos szemgyulladást okozott - számol be az esetről a helyi sajtó.

"Azért kezdtem kontaktlencsét hordani mert nem találtam olyan szemüveget, ami jól állna nekem. Persze ha tudom, hogy a fél szememre megvakulok, akkor soha az életben nem gondolkodom el a lencséken. Azt sokszor elmondták, hogy tilos benne aludni, de a zuhanyzást még csak egy félmondat erejéig sem említették, sőt, a lencsék dobozán sincs erre vonatkozó tájékoztató. Magamtól pedig soha nem gondoltam volna, hogy ebből probléma lehet."

- kezdte szörnyű történetét Nick, aki elmesélte, hogy nagy valószínűséggel egy edzés utáni zuhanyzás alakalmával kerülhetett a szemébe a vakságot kiváltó parazita.

"A jobb szemem állapota elképesztő tempóban romlott, szinte egyik napról a másikra vakultam meg. Éppen vezettem, amikor elkezdtem homályosan látni, csoda, hogy nem karamboloztam. Az elviselhetetlen fájdalom mellett mentálisan sem tudtam feldolgozni, hogy elvesztettem a szemem világát. Dolgozni sem jártam be, csak akkor hagytam el a lakásom, amikor kórházba mentem. Az egyetlen dolog, ami feldobott volna, az a foci, de ilyen állapotban lehetetlen volt játszani."

- folytatta történetét Nick, aki hat hónapja vár egy szaruhártya átültetésre.

A valóban sorsfordító beavatkozáson az úgynevezett amnion membránt ültetnek Nick szemébe, aminek a gyulladásgátló hatása hozhat némi javulást. A műtéttel egyébként egyáltalán nem biztos, hogy újra visszanyeri látását a beteg, viszont a teljes vakságnál biztosan jobb állapotot fognak elérni.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?