RETRO RÁDIÓ

Felfoghatatlan: Halálos brokkolitól halt meg a 45 éves nő

Alexa
Szerző
Alexa
Létrehozva2025. 08. 17. 12:00

Egy nő meghalt, miután mérgezett brokkolit evett, tragédiája megrázta az egész népességet Olaszországban.

Rémisztő mérgezés okozta a halálát Tamara D'Acuntonak, aki röviddel egy panini elfogyasztása után halt meg. A nő ebédjét egy olasz kisboltban vásárolta, majd kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét. A brokkolival kapcsolatos halálesetek közül ez a második a térségben. 

Tamara D'Acuntonak, aki röviddel egy panini elfogyasztása után halt meg. Fotó: Facebook

Múlt héten egy 52 éves zenész, Luigi Di Sarno vesztette életét , aki összeesett egy brokkolis-kolbászos szendvics elfogyasztása után a Cosenza megyei Diamante tengerpartján. 

Nyolc másik ember is kórházba került aznap, ők Di Sarno rokonai voltak. A járvány kitörése után Olaszország-szerte visszahívták a brokkolit és a szendvicseket gyártó boltot is lefoglalták. Az országban már fokozott készültség van, mivel a Paolai Ügyészség lefoglalta a terméket - számolt be róla a Mirror.

Az ilyen esetekben előírt sürgősségi eljárás megindult, amelynek keretében haladéktalanul értesíteni kell a paviai Mérgezésellenőrző Központot, az egyetlen, botulizmus kezelésére kijelölt országos központot

- írta közleményben a Calabria régió egészségügyi és szociális minisztériuma.

Már dolgoznak a régióban az ellenanyagon, egyenlőre csak az Egészségügyi Minisztérium számára elérhető.

Az első két fiolát, amelyeket az első betegeknek használtak, közvetlenül a tarantói katonai gyógyszertárból küldték. Az esetek számának növekedésével azonban további készletekre volt szükség

- írták.

A botulizmus, ismertebb nevén kolbászmérgezés olyan, embereket és állatokat egyaránt érintő bakteriális eredetű ételmérgezés, amit a Clostridium botulinum által termelt mérgező anyagcseretermék, az ún. botulotoxin élelmiszer útján történő elfogyasztása okoz - írja a Nébih oldala.

Elkerülhető a botulizmus mérgezés

  • Legyünk óvatosak az olajokkal és alacsony savtartalmú ételekkel
  • Gyanús konzervek kerülése
  • Helyes befőzési technika
  • Paradicsom savasságának helyes beállítása, szükség esetén befőzése
  • Ételek helyes melegítése
  • Azonnali hűtés és tárolás

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.