BIZARR

Szerző

Létrehozva: 2024.09.11.

Kiderült a titkok titka: ez áll a Bermuda-háromszög rejtélyes eltűnései mögött

Íme a válasz, amit mindenki keresett.

Úgy tűnik mégsem a földönkívüliek, vagy egy furcsa időkapu a ludas a rejtélyes eltűnésekért. A Bermuda-háromszög legendáját egy népszerű ausztrál tudós, Karl Kruszenicki fejtette meg, aki részletes tudományos magyarázattal támasztotta alá elméletét - írja a Life.

Mindenkit érdekel, mi áll a Bermuda-háromszög eltűnásei mögött

A Bermuda-háromszög rejtélye évtizedek óta izgatja az emberek képzeletét, és számtalan teória, összeesküvés-elmélet és misztikus magyarázat született a térség titokzatos eltűnései körül. Ez a híres, de inkább hírhedt terület az Atlanti-óceánban, amelynek háromszöge Miami, Bermuda és Puerto Rico között terül el, több hajó és repülőgép rejtélyes eltűnésének helyszíne volt. Az utóbbi években azonban a tudomány előrehaladtával egyre inkább körvonalazódik a válasz arra, mi is állhat valójában ezek mögött az eltűnések mögött.

A Bermuda-háromszög mítosza

A Bermuda-háromszög misztériuma az 1940-es és 1950-es években került előtérbe, amikor több híres eset történt. Az egyik legismertebb incidens 1945-ben történt, amikor az amerikai haditengerészet öt Avenger típusú torpedóbombázója – az úgynevezett "Flight 19" – eltűnt a térségben, majd a keresőcsapat is nyom nélkül veszett oda. Az idők során több mint ezer hajót és repülőgépet jelentettek eltűntként a térségben, sok esetben szintén nyomok nélkül. A média hatására a Bermuda-háromszög köré különböző elméletek szövődtek: földönkívüli elrablásokat, időkapukat, valamint Atlantisz maradványait és az ott található energiamezőket emlegettek a történetekben. 

 A tudományos magyarázat

Az évtizedek során számos tudós próbálta feltárni a Bermuda-háromszög titkait, és több kutatás is arra a következtetésre jutott, hogy a rejtélyek mögött a természetes jelenségek állnak.

Az Atlanti-óceán ezen régiója ismerten változékony időjárási körülményekkel rendelkezik. A térségben gyakran alakulnak ki gyorsan erős viharok, amelyeket a Golf-áramlat és a meleg tengeri levegő vált ki. Ezek a hirtelen jött viharok, amelyeket nem mindig lehet előre jelezni, könnyen veszélyeztethetik a hajókat és repülőgépeket. Továbbá a térségben gyakran fordulnak elő intenzív tengeri örvények, amelyek akár hajókat is elnyelhetnek.

Ennyi?!

Karl Kruszelnicki, a népszerű ausztrál tudós rendszeresen szerepel a sajtóban, méghozzá azért, mert közérthető módon tálalja az embereknek a tudományos híreket. Kruszelnicki beleásta magát a Bermuda-háromszög rejtélyébe és arra a következtetésre jutott, hogy nem is annyira rejtélyes ez a terület.

 A megállapításai így hangzanak:

  • A terület közel van az Egyenlítőhöz és időjárási adottságainak köszönhetően minden adott ahhoz, hogy hajók és repülők tűnjenek el- egymást érik a trópusi viharok, amit a pilóták és hajósok a kor navigációs rendszereivel még nem tudtak feltétlenül kikerülni. 
  • A parti őrségtől és a L'loyd biztosító statisztikái alapján semmivel sem több az eltűnt ember, mint a világ más részein. Különösen ha azt vesszük, hogy a trópusi Bermudák a világ egyik legnépszerűbb üdülőhelye tehát rengeteg a turista.

Karl Kruszelnicki tehát arra a következtetésre jutott, hogy a Bermuda-háromszög eltűnései mögött emberi mulasztás és a kedvezőtlen időjárási feltételek állnak.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek