BIZARR

Szerző Ripost

2 hónapja

Sokkot kaptak az amerikai légierő pilótái, rejtélyes fények jelentek meg az égen - Fotó

Olyan hihetetlen jelenségnek voltak tanúi a légierő alkalmazottai, hogy azt hitték földönkívüliekkel találkoztak. Később kiderült, egy annál jóval komolyabb dolog történt.

Szerző Ripost

Az amerikai légierő egyik gépének két pilótája a hétvégén megdöbbentő jelenségnek voltak a szemtanúi. Christian Magliocc törzsőrmester lefagyott, amikor fényvirágot látott feltűnni a semmiből az égen. De a 15. légiszállító egész legénységét megzavarta az azonosítatlan fényjelenség.

Fotó: Twitter

„Láttuk, ahogy a horizont fölött közeledik felénk, és nagyon meg voltunk zavarodva, hogy mi lehet az. Először azt hittük, hogy az Artemisz rakéta, aminek a kilövését folyton elhalasztják. Számunkra az esemény körülbelül tíz percig tartott az elejétől a végéig. Igazán látványos volt” – mondta még mindig a látottak hatása alatt Magliocca törzsőrmester, aki a pilótával és a másik rakományépítő társával együtt teljesen elképedt.

Meg is örökítették a földöntúli fények jelenségét, amikor a C-17-es Globemaster III repülőgép épp valahol az Atlanti-óceán felett járt 37 ezer láb magasságban. A pontos hely és idő ismeretében pedig később az is kiderült, nem csalta meg az amerikai légierő tagjait a saját szemük. Ugyanis nem megmagyarázhatatlan földönkívüli aktivitással találkoztak, hanem a SpaceX legújabb űrhajójának az indításának lettek véletlenül a szemtanúi közvetlen közelről.

„Azt hiszem, mindannyiunk nevében beszélek, amikor azt mondom, hogy ezt soha nem fogjuk elfelejteni, amíg csak élünk” – tette hozzá az őrmester.

A hétvégén Elon Musk által vezetett SpaceX 52 új Starlink műholdat indított útjának, amik alacsonyan álltak Föld körüli pályára – tudta meg a Daily Star.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!