2 éve

Ledöbbent a gazda: kétfejű és három fülű báránya született – videó

Először azt hitte a gazda, ikrek lesznek, majd őrültnek gondolta magát.

Teljesen megzavarodtak az argentin mezőgazdák, amikor egy juh két fejjel és három füllel rendelkező bárányt hozott a világra. A mutáns bárány csupán néhány napig élt, majd meghalt egy egyetemi laborban.

Argentína központjában, Rio Negro tartományában lévő Coronel Beisle közösségében született egy farmon a mutáns bárány.

Juan Carlos Sarasola gazda körülbelül 50 juhot tart a farmján, a férfi a Daily Star oldalnak mesélt a különös esetről.

„Nem tudtuk, mit kell tennünk. Úgy gondoltuk, hogy az egyik utód meghalt és valójában ikrek voltak” – nyilatkozta Juan, aki egy munkást kért meg, hogy segítse az ellésben az anyaállatot.

A nőstény állat nagyon megszenvedte a szülést, így lepihentették, és egy cumiból etették meg a mutáns bébit. Ekkor látták meg, hogy valójában nem ikrekről van szó, hanem a báránynak két feje és három füle van.

„Mikor megláttam, azt hittem, hogy megőrültem” – nyilatkozta a gazda, aki később csak egy nejlonzsákkal mert hozzányúlni az ijesztő lényhez.

„Az egyik fej szájával elvette a tejet, míg a másik fej orrán jött ki a felesleges tej” – emlékezett vissza elképedve a munkás.

A munkás azt is elárulta a lapnak, hogy a borjú nem bírt lábra állni, mert túl nehéz volt számára a két fej, de egyéb bajba nem volt.

Végül a gazda és a felesége lépett kapcsolatban a Rio Negro Egyetem Állatorvosi Kórházának professzorával, akik elszállították az állatot további elemzésre.

Az nem világos, hogy mi okozta a rendellenességét, és állítólag a bárány négy nappal később meghalt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!