3 éve

Sokkot kapott az orvos, amikor meglátta a páciens kontaktlencsés szemét

Nem véletlenül mondják el mindig a szakemberek, hogy a kontaktlencsét ki kell venni éjszakára! Ez az eset viszont egészen borzalmas...

Sokkoló fotókat töltött fel a Facebook-oldalára egy Észak-Karolina-i szemészet.A képek a klinika egyik páciensének szeméről készültek, aki a közelmúltban többször is kontaktlencsében aludt. A bent felejtett lencsék hatására a nő szemét megtámadta egy pseudomonas nemzetségbe tartozó baktériumfajta, ami szó szerint elkezdte megenni a jobb szemének szaruhártyáját - számol be az esetről a Metro bulvárlap.

"A Pseudomonas baktériumok a szemkárosodások elsődleges okozói, szélsőséges esetekben vakságot is okozhatnak. Ez a negyedik alkalom, hogy ez a típusú baktériumfajta okozott visszafordíthatatlan szemkárosodást a pácienseimnél. Ez a baktérium szó szerint megeszi a szaruhártyát, és fehér színű halott szövetet hagy maga után. A legutóbbi esetnél szerencsére még nem volt késő a szteroidos kezeléshez, a beteg visszanyerte a látását."

- fogalmazott a sajtónak Dr Patrick Vollmer a klinika tulajdonosa és vezető orvosa.

A szakértő szerint tilos kontaktlencsében aludni, bármilyen fajtáról is legyen szó. Túlságosan nagy kockázatot vállal az, aki bent hagyja a lencséket éjszakára. A következmények pedig a legtöbb esetben visszafordíthatatlanok.

Körülbelül 1000 kontaktlencsét hordó emberből 2 kap el valamilyen bakteriális szemfertőzést évente legalább egyszer.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!