3 éve

Hátborzongató mutánst hozott világra Szirákon egy kétlábú

Egész pontosan egy bizarr formájú tojásról van szó, amire a tyúkólban, az egyik fészekben talált a helyi asszonyka. Nem hitt a szemének, amikor meglátta a furcsa képzõdményt.

Ilyen vendégjárás még sosem volt a falu szélén, közvetlenül az erdő mellett található portán: egymást váltják a helyiek, mióta híre kelt a csodatojásnak. Mindenki meg akarja nézni a különös formájú szerzetet, azt mondják, szerencsét hoz, de persze az is igaz, hogy ilyet bizony még senki nem látott a környéken. Ennek a tojásnak ugyanis nemcsak az alakja furcsa, hanem a mérete is - pedig bizonyosan normál méretű tyúk tojhatta, ezen a portán ugyanis csak ilyenek vannak: házityúk és gyöngytyúk.

Régi tapasztalat, hogy a tojószezon elején, amikor még nem áll be tojásügyben a tyúkok biológiai rutinja, előfordulhatnak anomáliák. De ez a mostani tojás minden korábbi amorf változaton túltesz, mutatjuk, hogy néz ki! LAPOZZ!


Ez a tojás egy apró gömböcske.

Kisebb, mint egy pingponglabda, kisebb, mint egy dió. Igazából alig nagyobb 1 cm-nél.

További képekért LAPOZZ!


Anita, a baromfiudvar gondozója szerint nem az a baj, hogy épp csak beindulni készül a tojószezon. A minap ugyanis rókatámadás érte a szabadtartású baromfikat, egy tyúkot el is kapott a ravaszdi. Könnyen meglehet, hogy a megmenekült tyúkokat sokkhatásként érte a gyilkos akció. Az egyik tyúk épp a stressztől tojhatott ilyen kis görcsöt.

Nagy kérdés, hogy vajon mi lehet a minitojáson belül...

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!