tóth gabi
A fröccs azóta a férfiak egyik kedvenc itala, hogy az 1800-as években divatba jött. Népszerûsége máig töretlen, talán épp sokfélesége miatt. Ráadásul a kezdetek óta különféle módszerekkel készítik. Ez a régi csapoló azonban mindent visz!
Nem véletlen született ez az eszköz a hatvanas-hetvenes években; sokan talán még emlékeznek is rá. A három-ötliteres tartályba kerülhetett szénsavas szörp a gyerekeknek, vagy pedig frissítő fröccs a felnőtteknek.
Akkoriban még a kinézetre is adtak: a tartályt egy formás kishordóban rejtették el, hogy igazi borozó-hangulatot árasszon.
De a hordó ennél többet is tud: hőszigetelő, így a hűtött italok később melegednek fel benne.
A Patronball pontosan úgy működött, mint bármelyik szódásszifon: az ital betöltése és összeszerelés után jöhettek a régről ismert szódapatronok.
A csapolófej és a töltőcső felszerelése után már fogyasztható is volt a fröccs. De mindez már a múlt: azóta se szifon, se patron – mindkettő megszűnt.