4 éve

Rémálmaidban sem gondolsz arra, ami ennek a nőnek az arcával történt

A fiatal nõ évekig borotválta egyre bozontosabb arcszõrzetét, majd úgy döntött: meghagyja dúsan, ahogy a természet adta. Képeivel sokkolta az embereket, de jó oka volt rá, hogy így tett...

Meghökkentő látvány a tökéletesen sminkelt női arcon a dús szakáll. Nem is csoda, hogy sokan felhördültek, amikor a 26 éves Nova Galaxia az internet nyilvánossága elé lépett vele. Rengeteg támadás érte első körben a sokkoló képek miatt, többen viszont mellé álltak, és azt mondták: soha nem láttak még ilyen bátor nőt. A szakállas nő egy interjúban elmondta, hogy évekig titokban tartotta a szőrzetet, naponta borotválkozott, és hihetetlen megkönnyebbülés volt, amikor kiállt a világ elé, hogy így segítsen másokon.

Beindult a pokoljárás

Nem Nova az első, aki nőgyógyászati betegség miatt kénytelen az arcát, hátát borotválni: a policisztás petefészek betegségben szenvedő nők nagy részének bizony férfias szőrzete nő. A betegség ugyanis hormontúltengést is okoz: a betegek szervezetében túl sok az androgén nevű férfihormon, aminek köszönhetően vastag, dús szőr növekszik a karjukon, hátukon, és az arcukon is. Ahogy Nova esetében is történt, általában az első menstruációnál kezdődik a pokoljárás…

Titokban borotválkozott

Tizenévesen minden lány szép akar lenni, nem csoda, ha Nova elborzadt, amikor megjelennek az első férfias szőrszálak az arcán – ő pedig gondolkodás nélkül és azonnal a borotvához nyúlt. 15 éves korától fogva minden reggel borotválkozott, és még a legközelebbi barátainak sem mondta el a szörnyű titkát. De a szőrszálak mellett más problémákat is okoz ez a betegség: elhízást, meddőséget, elmaradhat a menstruáció, és cukorbetegség is kialakulhat. Mivel súlyos betegségről van szó, több, mint egy évtized bujkálás után Nova úgy döntött: kiáll a nyilvánosság elé szakállas nőként, hogy minél többen megismerjék a policisztás petefészek betegséget.

Hadd nőjön, amekkorára akar!

Sokan gusztustalannak nevezték a szakállt egy nőn, mások pedig transzvesztita férfinak nézték Novát, de a többség úgy vélte, bátor lépés volt a fiatal lánytól meghagyni a szakállat. Nagyon sok, ugyanebben a betegségben szenvedő nő talált rá internetes oldalára, így most már nekik ad erőt. Nova egy interjúban elmondta, hogy soha többet nem borotválja le a szakállát, hagyja, hadd nőjön, amekkorára akar – és most már párjával csak nevetnek az idegeneken, akik megbámulják őket.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!