tóth gabi
A Del Monte élelmiszeripari óriásvállalat piacra dobta a rózsaszín húsú ananászt!
A cég 2005-ben egy génmódosítással érte el, hogy a gyümölcseik megkapják ezt az extravagáns színt. Az ananász genetikai kódját úgy a módosították, hogy piros növényi pigmentet termeljen sárga növényi pigment helyett.
A cél egy édesebb gyümölcs megalkotása volt, aztán rájöttek, hogy a rózsaszín ananászért mindenki rajongani fog!
A bökkenő csak az volt, hogy a mutációnak köszönhetően összementek a gyümölcsök, körülbelül ököl nagyságúra. Így a génmódosított egyedeknek 11 évnyi, célzott tenyésztés után sikerült közel akkora termést produkálni, mint a hagyományos ananásznak.
A pink ananászok értékesítését viszont csak most kezdték el, mivel az Egyesült Államok élelmiszerbiztonsági szervezeténél is engedélyeztetni kellett az újdonságot. Amint teljesen veszélytelennek nyilvánították , a gyümölcs forgalmazása szerte az USA-ban megkezdődött.
Ahogy a rózsaszín ananász bekerült az üzletekbe, azonnal szétkapkodták a vevők, viszik, mint a cukrot!
Nincs mese, ezért az újításért mindenki meg fog őrülni...