Létrehozva: 2016.12.26.

Megújult az ananász: mindenki rajong az új színért!

A Del Monte élelmiszeripari óriásvállalat piacra dobta a rózsaszín húsú ananászt!

A cég 2005-ben egy génmódosítással érte el, hogy a gyümölcseik megkapják ezt az extravagáns színt. Az ananász genetikai kódját úgy a módosították, hogy piros növényi pigmentet termeljen sárga növényi pigment helyett.

A cél egy édesebb gyümölcs megalkotása volt, aztán rájöttek, hogy a rózsaszín ananászért mindenki rajongani fog!

A bökkenő csak az volt, hogy a mutációnak köszönhetően összementek a gyümölcsök, körülbelül ököl nagyságúra. Így a génmódosított egyedeknek 11 évnyi, célzott tenyésztés után sikerült közel akkora termést produkálni, mint a hagyományos ananásznak.

A pink ananászok értékesítését viszont csak most kezdték el, mivel az Egyesült Államok élelmiszerbiztonsági szervezeténél is engedélyeztetni kellett az újdonságot. Amint teljesen veszélytelennek nyilvánították , a gyümölcs forgalmazása szerte az USA-ban megkezdődött.

Ahogy a rózsaszín ananász bekerült az üzletekbe, azonnal szétkapkodták a vevők, viszik, mint a cukrot!

Nincs mese, ezért az újításért mindenki meg fog őrülni...

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek