6 éve

Facebookon adta el saját kisbabáját, ne tudd meg, mit vett az árából

Sem az apuka, sem az anyuka nem gondolt bele a következményekbe. Csak az érdekelte õket, hogy végre okostelefonhoz jussanak.

Egy kínai férfi a Facebookon adta el 18 napos gyermekét, hogy az érte kapott pénzből okostelefont és egy motort vásároljon. Az apa napokon keresztül levelezett különböző vevőjelöltekkel, míg rá nem akadt valakire, aki ténylegesen fizetett gyermekéért.

A gyereküket áruba bocsájtó fiatalok csupán 19 évesek. Szegény körülmények között élnek, tervük az volt, hogy a döbbenetes adásvétellel megpróbáljanak úrrá lenni anyagi gondjaikon. A gyerekért 23000 jüant - kb. 1 millió Ft-ot - kaptak, viszont a pénz nem tartott sokáig. Az apuka gyorsan egy motort és egy iPhone készüléket vett belőle.

Azonban a kínai internet erősen cenzúrázott, és a hatóságok folyton figyelik, mit csinálnak a felhasználók. Így lebukott a fiatal pár is. A bíróságon a csecsemő anyukája saját élettapasztalatával próbált védekezni.

Ott, ahol születtem, a szülők gyakran eladják gyerekeiket, hogy enyhítsenek a család anyagi gondjain. Nem is gondoltam hogy illegális, amit teszek.

A két szülőt és a vásárlót is 3 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték emberkereskedelemért.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!