6 éve

Horror: parazita ikertestvérét operálták ki a 18 éves fiúból!

A 18 éves indiai fiú hasi fájdalmakkal fordult orvoshoz. Amit az orvosok találtak, az még õket is meglepte, a fiú testébõl egy két és fél kilós daganatot operáltak ki, amely voltaképpen az ikertestvére volt.

Narendra Kumar sokszor hányt, fájdalmai voltak, fogyott, miközben hasa rendellenesen felpuffadt, ám az orvosok évekig nem fedezték fel, mi állt a tünetei mögött. Végül orvosa, dr. Rajeev Singh ultrahang- és CT-vizsgálatot is elrendelt, így képes volt rájönni, mi okozhatta a fiú fájdalmait. Az orvoscsoport ezután egy csontból, fogakból és hajból álló 2,5 kilogrammos daganatot távolított el Narendra gyomrából, mely nem volt más, mint a fiú szervezetében parazitaként élő ikertestvér, amely egy köldökzsinórhoz hasonló képződménnyel csatlakozott rá a gazdaszervezet vérkeringésére.

A rendkívül ritka parazitaiker-jelenség, azaz a foetus in fetu jelenség ötmillió terhességből egyet érint. Ilyenkor az egyik ikerembrió a terhesség legelején bejut a másikba, és ott parazitaként él tovább. A WHO egyébként a daganatok egyik fajtájának nyilvánította ezt a jelenséget, amelyből eddig 200 eset fordult elő a világon.

Dr. Singh szerint a háromórás operáció során eltávolított magzati részek között egy rosszul fejlett koponya, fogak, csontok és szőr is volt. A húsz centiméteres magzati képződmény, amelynek egyik hajcsomója két méter hosszú volt, technikailag élt, hiszen anyagcsere-folyamatai voltak. Indiában eddig két-három ilyen esetet jelentettek, az egyik tavaly októberben fordult elő, amikor egy négyéves fiú testéből operáltak ki egy magzatot. A parazitaként tovább élő ikermagzatot általában a hasban találják meg, de operáltak már ki magzati maradványokat koponyából is.

Forrás: Daily Mail

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!