6 éve

Sokkoló esetek! Túl kövérek ahhoz, hogy...

Az extrém módon elhízottak hatalmas testük miatt gyakran képtelenek normálisan élni. Mutatjuk a legextrémebb eseteket!

Íme, néhány elrettentő példa: a legextrémebb elhízások és élethelyzetek a nagyvilágból. Amikor valaki már annyira kövér, hogy nem tud dolgozni, nem tud szeretni, utazni, netán ki sem fér az ajtón. Sőt, extrém méretei miatt még a végtisztesség sem adatik meg neki...

1. Túl kövér ahhoz, hogy gyilkosságot kövessen el

Mayra Rosalest azért nem ítélték el az unokaöccse meggyilkolásáért, mert a bíróság szerint a fél tonnás nő fizikailag képtelen lett volna ekkorát ütni.

A nő azt vallotta, hogy véletlenül feküdt rá a gyerekre, amíg vigyázott rá.

De a halottkém megállapította, hogy a halál oka egy fejre mért hatalmas ütés volt, amire a kövérségtől tehetetlen Mayra képtelen lett volna. Később kiderült, hogy a gyilkosságot húga, a kétéves kisfiú anyja követte el. A kövér nő azért vállalta volna magára a szörnyűséget, hogy a testvérét megvédje a börtöntől.

2. Túl kövér, hogy börtönbe zárják

Claude Jackson egy kocsmai verekedésben súlyos, életveszélyes sérülést okozott egy férfinak. Egy hatalmas üvegdarabbal megvágta a nyakát, így az hosszú kórházi kezelésre szorult. A bíróság azonban nem zárta börtönbe Claude-ot a súlyára hivatkozva. Claude bevallása szerint 234 kilót nyomott a legutolsó mérlegeléskor. Mivel már több szívrohama is volt, alapjáraton pedig cukorbeteg, a bíróság úgy ítélte meg, hogy a börtön csak rontana az állapotán.

3. Túl kövér ahhoz, hogy dolgozzon

A Chawner család egyetlen tagja sem dolgozik. Ehelyett otthon ülnek a tévé előtt és falnak egész nap. Az állam pedig finanszírozza mindezt.

A család minden tagja 120 kiló fölötti, ezért munkára képtelennek nyilvánították őket.

Arra a kérdésre, hogy miért nem diétáznak, csak annyit mondanak, hogy náluk ez genetika, és jól érzik magukat.

4. Túl kövér, hogy végrehajtsák a halálbüntetést

Roland Post megölt egy szállodai portást. Tette miatt a bíróság halálra ítélte. Hatalmas súlya miatt végül nem került sor a büntetésre, mert az orvosok megállapították, túl sokat szenvedne az injekció beadása után, valamint nehéz lenne kivinni a holttestét. A halálra ítélt 217 kilós férfi próbált lefogyni, de a térde miatt képtelen volt mozogni. Így életben maradt.

5. Túl kövér ahhoz, hogy felnevelje a gyerekeit

A kanadai férfitől, aki nem vállalja a nevét, a bíróság azért vette el a gyerekeit, mert úgy ítélték meg, képtelen rájuk vigyázni.

Testi adottságai miatt ugyanis nem tud lépést tartani velük.

Miután a férfi nem tudott lefogyni, a gyerekek nevelőszülőhöz kerültek.

6. Túl kövér ahhoz, hogy repülőre üljön

Kenlie Tiggermant nyilvánosan megalázták a repülőtéren, mikor kijelentették, hogy nem szállhat fel a repülőre, mert kövér. A nő beperelte a légitársaságot, mert az alkalmazottak nem követték a vonatkozó előírásokat:  ugyanis diszkréten kellett volna közölniük, hogy bizonyos testsúlyon felül két jegyet kell váltani a repülőúthoz.

7. Túl kövér ahhoz, hogy oltár elé álljon

Claire Donelly, miután megkérték a kezét és kitűzték az esküvő időpontját, bejelentkezett egy szalonba ruhapróbára. Amikor megérkezett, az ott dolgozók egyszerűen elküldték, mert méreteit túlságosan nagynak találták. Azt mondták, ilyen óriási esküvői ruhát rendelni sem tudnak.

8. Túl kövér ahhoz, hogy elhamvasszák

A szakemberek szerint egy kórosan elhízott nő holtteste okozta azt a tüzet, ami majdnem elpusztított egy ausztriai krematóriumot. A női holttest hosszabb ideje várt végső útjára, mivel nem fért rá a hamvasztáskor használatos eszközre. Ennek viszont következményei voltak.

A 440 kilós testből kiszivárgó nagy mennyiségű zsír ugyanis eldugította a szellőzőnyílást, emiatt keletkezhetett a tűz.

A hatalmas tüzet megfékezték a helyi tűzoltók, de a károk miatt néhány napig nem üzemelt a hely. Otto Widestcheck igazgató azt nyilatkozta az eset után, el kell gondolkodni azon, hogy különleges krematóriumok épüljenek a túlméretes elhunytak számára.

Szórakoztatnak a bizarr sztorik? A legizgalmasabbakat itt találod!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!