Létrehozva: 2015.09.19.

5 meglepő tény, miért jó kövérnek lenni!

Jól tudjuk, hogy az elhízás egészségtelen. Viszont nemrég kiderült, hogy mégis vannak elõnyei, ami szinte hihetetlen. A közelmúlt néhány kutatása rávilágított arra, hogy az elhízás több betegség ellenszere is lehet.

Ha kissé túlsúlyos vagy, esetleg aputested van, vagy csak egyszerűen sörhasad, nem kell elkeseredned! Mostantól, legalább egy jó indokot idézhetsz, ha kritizálják a pocakodat! Szóval, miért is jó a túlsúlyosaknak?

1. Mert kevésbé hajlamosak a krónikus ízületi gyulladásra

A svédországi egyetem kutatócsoportja 383 férfibeteg kikérdezése alapján arra a megállapításra jutott, hogy a túlsúlyos, vagy elhízott embereknek 63 százalékkal kisebb az esélye, hogy kialakuljon nála a krónikus ízületi gyulladás, a rheumatoid arthritis. A kutatás vezetője, Carl Turesson szerint szerint a hasi zsigerek körüli zsírréteg az, ami akadályozhatja a betegség kialakulását. Az elhízás ugyanis együtt jár bizonyos hormonális változásokkal, amelyek megváltoztatják a lebontó folyamatokat; ennek lehet köze ahhoz, hogy az ízületek védelme inkább megvalósul.

2. Mert kevésbé hajlamosak a demenciára

A kutatók korábban úgy gondolták, hogy a túlsúly megnöveli a demencia kialakulásának az esélyét. 2015 áprilisában azonban megjelent egy tanulmány, amely ennek az ellenkezőjét állítja: a The Lancet Diabetes and Endocrinology-ban publikált vizsgálat szerint az elhízás megvéd az időskori elbutulástól. Persze, ha valaki olyan mértékben elhízott, hogy az már komolyan veszélyezteti az életét, nem fogja megélni, hogy esetleg demenssé váljon.

3. Mert erősebb lehet az immunrendszerük

Egy chicagói sejtbiológus-csoport kutatásai azt az eredményt hozták, hogy a túlsúlyos emberek szervek körüli zsírjának mélyrétegei sejtszintű kapcsolatban állhatnak az illetők immunrendszerével. A hashártya gyomor körüli részén található zsírréteg kipárnázza az embert, így fizikai védelmet is nyújt a szerveknek. Erre legjobb bizonyíték Danny Ross, aki 38 késszúrást élt túl, vagy Gerhard Steiner, aki 6 métert zuhant, de sértetlenül megúszta, vagy Lawrence Bell, aki 8 golyót kapott, de felépült.

4. Mert tovább élnek, és gyorsabban gyógyulnak

Amikor betegek vagyunk, a szervezetünknek több energiára van szüksége a gyógyuláshoz. Ha az embernek van némi extra zsírtartaléka, annak nagy szerepe lehet a gyorsabb gyógyulásban. A zsírszövet és az általa termelt hormonok a szervezet védekező mechanizmusait támogatják. Az elhízottak, kevésbé valószínű, hogy ugyanazokban a betegségekben fognak meghalni, mint a soványak. Például a szívbetegség négyszer nagyobb valószínűséggel visz el egy normál, vagy sovány testalkatú embert, mint egy elhízottat.

5. Mert jobbak az ágyban

Biztosan nehéz elhinni, de bizonyított tény, hogy a súlyfelesleggel rendelkező emberek kitartóbbak ha szexről van szó. A túlsúlyosak átlagosan 7,3 perccel bírják tovább a meneteket az ágyban, míg a soványak vagy a normál testalkatú emberek gyakran szenvednek idő előtti ejakulációtól. A zsírrétegek a férfiakban egy női hormont, ösztradiolt termelnek. Ez a hormon pedig késlelteti a férfiak orgazmusát.

Ez is érdekelhet

origo.hu

"Fradi volt, Fradi lesz, míg a Földön ember lesz" - 125 éves a Ferencváros

origo.hu

Újabb árcsökkenés jön a hazai benzinkutakon

borsonline.hu

Megalázták Harry herceget: erre is nemet mondtak neki

magyarnemzet.hu

Bizonyítjuk: több mint negyvenmillió forintnyi megbízást kapott Horn Gábor köre Horn apósától, az erzsébetvárosi polgármestertől

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

magyarnemzet.hu

„Karácsony Gergely az az ember, aki mindig megtalálja, neki mivel miért nem kell foglalkoznia”

origo.hu

Elképesztő titkokat osztott meg Szabó Zsófi

mindmegette.hu

A 13 leggyorsabb ebédrecept hétvégére, hogy ne strázsálj a konyhában

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

hirtv.hu

Íme, a YouTube-on letiltott CPAC-beszéd

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BIZARR

Szellemként is védi gazdáját a bajai pitbull: videón, ahogy éberen figyel

BIZARR

Ez durva: hátborzongató jóslattal állt elő az élő Nostradamus

BIZARR

Tényleg létezik a fáraók átka? Kiderült, mi áll a legenda hátterében

BIZARR

„Hirtelen megláttuk ezeket a fényeket” - Naplementében bukkant fel három UFO

BIZARR

Sokkoló pillanatok: maguktól mozogtak a ruhák a szekrényben

BIZARR

Sokkot kapott az apa: szellem akarta elragadni alvó kisfiát - Fotó

BIZARR

Rémisztő, mit talált a térképet böngészve: videón a felfedezés

BIZARR

„Az idegenek lilák és nem zöldek” – állítja egy új tanulmány