A NAP VIDEÓJA

Szerző MM

Létrehozva: 2024.09.18.

Erre nincs magyarázat: hátborzongató, ami a BL-meccsen történt – Videók

Több értelemben is sporttörténelmi gólt lőtt Kenan Yildiz. De akkor válik ép ésszel szinte felfoghatatlanná a Juventus ifjú csillagának tette, ha megnézed, mi történt 19 évvel korábban a Bajnokok Ligájában.

A teljesen megreformált Bajnokok Ligája első gólját Kenan Yildiz szerezte, aki a mezőny legjobbja volt a Juventus és a PSV Eindhoven kedd esti mérkőzésén. A 3-1-es torinói győzelemhez az első lépést a török támadó tette meg, amikor mesteri egyéni akcióval és lövéssel szerezte meg a vezetést. Ezzel új klubrekordot állított fel, hiszen ő lett az olasz sztárklub történetének legifjabb BL-gólszerzője. A legendás Alessandro Del Piero csúcsát javította meg jócskán. 

Yildiz a példaképe, Del Piero védjegyének számító gólörömmel ünnepelt első BL-meccsén
Yildiz a példaképe, Del Piero védjegyének számító gólörömmel ünnepelt első BL-meccsén         Fotó: AFP

Yildiz 19 éves, 4 hónapos és 13 napos korában lőtte ezt a csodagólt:

Ez pedig a török tehetség példaképének, Del Pierónak a majdnem napra pontosan 19 évvel korábban (1995. szeptember 13-án), a Dortmund elleni 3-1-es Juve-siker során lőtt első BL-gólja, szintén pályafutása első meccsén a sorozatban, csak esetében 20 éves, 10 hónapos és 4 napos korában:

Ahogy látható, kettejük lövése nagyon hasonlít.

BL-ben mutatta meg, mit tud a tini 10-es

Sajnálom, Alex!

– üzente példaképének mosolyogva a PSV elleni BL-nyitány lejobbjának választott tini.

A Juventus legendája így válaszolt:

– Már az első labdaérintés is tökéletes volt a gól előtt, a lövés pedig erős és pontos. Látványos gól volt, ezt senki sem érhette volna el. Yildiz ilyen fiatalon elvállalta a Juventus 10-es mezével járó felelősséget, ezért tisztelet, sőt csodálat jár neki. Most megmutatta, micsoda érték rejlik benne – dicsérte a méltónak tűnő utódját Del Piero.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek