Magyar segítséggel lesz még pengébb Neymar

Ronaldinho után a világ legdrágább focistáját is rabul ejtette a magyar találmány. Ebben sem ügyetlen, de van még mit tanulnia...

Kiegészítő sportként teqballt játszanak a brazil labdarúgó-válogatott sztárjai az utolsó világbajnoki selejtezőjük előtt. Ronaldinho után Neymarékat is meghódította a magyar találmány.

Szerdán Chile ellen zárja a vb-selejtezőket a dél-amerikai csoportot vezető Brazília. Neymar és társai a bolíviai 0-0 fáradalmai (és legfőképpen La Paz magaslati levegője) után többek között teqballozással lazítanak Sao Paulóban.

A fotókból kitűnik: a világ legdrágább labdarúgójának különösen tetszik a technikás sport. De párizsi csapattársa, Dani Alves, valamint Gabriel Jesus (Manchester City) és Philippe Coutinho (Liverpool) is élvezik a játékot, akár a szabadban, akár az öltözőjükben.

A profi focisták számára is hasznos teqball leginkább egy meghajlított pingpongasztalon történő „lábtengózásra” emlékeztet.

A magyar találmány világszerte terjeszkedik, fél éve megalakult a nemzetközi szövetsége is. Korábban már olyan egykori klasszisokat is megnyert a nagykövetének, mint például Ronaldinho, Lothar Matthäus, Christian Karembeu, Carles Puyol vagy éppen Ruud Gullit.

"Minden erőnkkel a sportág és a sporteszköz fejlesztésére, nemzetközi elterjesztésére összpontosítunk. Hamarosan további kontinenseken jelenünk meg, ami további világhírű játékosok magunk mellé állítását jelenti. Szerencsénk van, mert senkit sem kell győzködnünk.

A brazil válogatott például saját maga döntött úgy, hogy a Teqballt az edzései részévé teszi

- emelte ki Huszár Viktor, a Teqball társalapítója és vezérigazgatója.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!