Kassai Viktor sporttörténelmi döntést hozott

A magyar bíró a klubvilágbajnokságon hozott helyes döntést, elõször jutott Ázsia legjobbja a döntõbe, ahol minden bizonnyal a Real Madrid lesz az ellenfél.

Az Atlético National (kolumbiai) és a Kasima Antlers (japán) csapott össze a klub-világbajnokság első elődöntőjében. A mérkőzést 3–0-ra a japán csapat nyerte, de nem emiatt marad emlékezetes az összecsapás, hanem azért, mert Kassai Viktor a 29. percben sporttörténelmi döntést hozott.

A játékvezető egy kétséges szituáció után jelezte, hogy az első játékmegszakításkor a videóbírót fogja használni. A magyar bíró később megnézte az esetről készült felvételt, majd a visszajátszás alapján jogos tizenegyest ítélt a japán csapatnak. A büntetőt Doj Soma értékesítette.

 

 

A The Sun azonban azonnal bírálni kezdték Kassait, hiszen hiába történt a szabálytalanság, a videózás ellenére nem szúrta ki, hogy a felrúgott játékos lesről indult.

A videobíró egyelőre tesztfázisban működik, a tornán megszerzett információk alapján kiderül, hogy alkalmas lehet-e a szélesebb körű bevezetésre, vagy további változtatásokra van szükség. A videóbírót elsősorban góloknál, büntetőt érintő döntéseknél, azonnali piros lapoknál használják.

A videoasszisztensek segítő szerepet töltenek be, a végleges döntés minden esetben a játékvezetőé, aki a pálya szélén elhelyezett monitoron maga is újranézhet egy-egy esetet a végső döntés meghozatala előtt.

A döntőben a Kasima Antlers ellenfele Real Madrid (spanyol)–Club América (mexikói) elődöntő győztesének ellenfele lesz. A finálét vasárnap rendezik.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!