Létrehozva: 2016.05.22.

Hallgasd a világ legőrültebb sportriportereit!

Az egyik zokog, a másik röhögõgörcsöt kap, a harmadikból kiszakad egy káromkodás. Tripla kapufától a német Szepesin át a Koplárovics-gólig: akik nagy show-t csinálnak a meccsekbõl.

Nálunk Horti Gábor a királyi sporttévé honlapján közvetíti a „mennyei megyei” meccseket, és az M4 Sport stábjának Európa-bajnoki kerethirdetése is megvolt már. De mi a helyzet a nagyvilágban? Ahogy a pályán a legjobb focisták, úgy a mikrofon mögött a legfurább sportkommentátorok is egymást múlják felül a produkcióikkal.

Íme, néhány követendő, vagy éppen ellenkezőleg, kerülendő példa Hajdú B. Istvánék számára! A %RIPOST% összegyűjtötte a világ legőrültebb sportriportereinek hangjával kísért videókat, a német Szepesitől a magukról megfeledkező, káromkodó vagy éppen síró kortársainkig.

 

Kezdjük rögtön a legfrissebb példával! Az olasz Carlo Zampa egy horrorfilm hangeffektjét idézi, amikor sikítva elbőgi magát a római Francesco Totti hajrábeli egyenlítő gólja láttán az Atalanta ellen.

 

Egy legendás gól nem kevésbé legendás kommentálása: az 1998-as vb-negyeddöntő 89. percében Dennis Bergkamp lövi a győztes találatot (Hollandia-Argentína 2-1), Jack van Geldernek viszont már ezért aranyérem járt volna.

 

Az AC Milan megrögzött híve, Tiziano Crudeli akár közvetítésrészletek százaival szerepelhetne a listánkban. A következő videóban egy 2012-es, Novara elleni győztes (2-1) Pippo Inzaghi-gólt kommentál - és köszön meg utánozhatatlanul:

 

Így közvetítette Victor Hugo Morales, amikor az 1986-os vb-n Diego Maradona nem "Isten kezével", hanem a lábával lőtte egyik legendás gólját az angoloknak:

 

 

(Kattints! Folytatás a következő oldalon!)


 

Szinte hihetetlen, hogy az iraki válogatott két lövésből háromszor is megdöngeti a kapufát. De az még hihetetlenebb, hogy a szpíker ezt bírja szusszal:

 

És akkor mit szóljunk a brazil Jacir de Oliveirához? Mintha ő nem is az orrán és a száján, hanem a bőrén át lélegezne, Nilmar győztes góljánál a Corinthians és az Internacional 2009-es rangadóján.

 

Szepesi Györgyöt itthon senkinek sem kell bemutatni, többek között az Aranycsapat 1954-es, németek elleni vb-döntőjéről is bennünk visszhangoznak a szavai. De hogyan hangzott Helmuth Rahn hajrábeli győztes gólja a másik oldalról, Herbert Zimmermann előadásában?

 

Az angol másodosztályban mindig óriási csata zajlik a feljutásért vívott rájátszás meccsein. 2013-ban, a Watford és a Leicester (igen, amelyik most bajnok lehet a Premier League-ben) elődöntője a 97. percben dőlt el. Nem akárhogyan, és a közvetítés során bizony egy "kib*ott pokol" is elhagyta a kommentátor száját:

 

Az angol szurkolók és David Seaman kapus számára tán még mindig fáj Ronaldinho elképesztő gólja a 2002-es világbajnokságról. Hát még, ha meghallják az őrjöngő brazil riporter hangját:

 

Mondanánk, hogy az M4 Sport riporterei alaposan tanulmányozzák a fenti előadásokat a kollégáktól, ilyeneket kérünk majd tőlük is a magyar válogatott Eb-meccseiről. De fölösleges: Hajdú B. István is képes hálószaggató gólörömre, csak egy Manchester United elleni győztes Koplárovics Béla-gól kell hozzá:

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

origo.hu

Újabb felkavaró részletek a bőnyi iskolában történt késelésről

borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

mandiner.hu

Megvan Magyar Péter pártjának első fővárosi jelöltje, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes egyből reagált

life.hu

Katalin hercegné fotót posztolt Sarolta hercegnő kilencedik születésnapjára

hirtv.hu

Cseh Katalin alaposan belezavarodott a mondanivalójába + videó

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Rendkívüli bejelentés érkezett az üzemanyagárakról, ekkor lép életbe

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

A NAP VIDEÓJA

Viperák, könnygáz, újabb videó került elő a magyar focibotrányról

A NAP VIDEÓJA

"Nem azért igazolták" – Kitálalt Szoboszlairól a magyar focista

A NAP VIDEÓJA

Mindent megmutat, átlátszó fehérneműben vonaglik a tetovált álomnő

A NAP VIDEÓJA

Súlyos eltiltás fenyegeti, lecsapott a magyar foci harcos rosszfiúja

A NAP VIDEÓJA

Videón a botrány: Megölelte a pályára szaladó nőt, súlyos büntetést kapott a kapus

A NAP VIDEÓJA

A kamera mindent vett, lányok csókolták egymás a meccsen

A NAP VIDEÓJA

Cristiano Ronaldo teljesen megőrült, verekedett, hisztizett - Videó

A NAP VIDEÓJA

"Tényleg belerúgunk?" - újabb balhé itthon, kínos videó miatt magyarázkodnak