„Kezdek megőrülni” – Babos Timi a szobafogságból üzent

Teniszezőnőnk a melbourne-i karanténban állt neki gyakorolni a röptéit. A társai közül többen még messzebb mentek a hotelben.

Továbbra is szigorú szobafogságban vannak a február 8-án kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságra Melbourne-be érkezett teniszezők, köztük Babos Tímea, Balázs Attila és Fucsovics Márton.

Fotó: Instagram

Habár az ígéret szerint a negatív koronavírus-tesztek után naponta öt órára elhagyhatják majd a hotelszobáikat (csakis edzeni, szinte senkivel sem érintkezve), de egyelőre ezt sem engedik nekik a szervezők. Hetvenketten biztosan legalább két hétig teljesen elszigetelten maradnak, akiknek a repülőgépén fertőzöttet találtak. A többiek türelmetlenül várják legalább a rövid időre szóló szabadulást is. Közülük Babos Timi már arra fanyalodott tétlenségében, hogy az ablaknál gyakorolta a röptéit.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

timeababos (@timeababos) által megosztott bejegyzés

„Ma MAJDNEM kijutottunk a pályára. Közben úgy döntöttem, dolgozom kicsit a röptémen. Igen, kezdek megőrülni, de nem, nem váltottam bal kézre. Holnap legyen több szerencsénk!”

- írta Babos.

Nem egyedi eset az övé: a közösségi bejegyzéseik tanúsága szerint a teniszezők többsége igyekszik mozogni, erősíteni, ütögetni – ahogy a négy fal között lehetséges. A súlyzózás, ugrókötelezés és szobabiciklizés nem nagy kunszt, de akad, aki a telepakolt hátizsákjával végez guggolásokat, más a fürdőszobában egy törölközőn csúszkálva erősíti a lábait. Volt, aki ötezer métert lefutott a szobaajtótól az ablakig oda-vissza szaladgálva. Többen pedig az ablaküveghez vagy a falnak támasztott matrachoz püfölik a labdát.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!