3 olasz étel, ami isteni finom, könnyű elkészíteni, és jobb, mint a pizza!
1. Nerano Spagetti ( Olasz cukkinis spagetti )
Cukkinis spagetti Fotó: youtube.com
Hozzávalók:
250 g spagetti
300 g cukkini
extra szűz olívaolaj
50 g parmezán sajt
150 g provolone del monaco sajt
1 g fokhagyma
friss bazsalikom
só ízlés szerint
Így készítsd el:
Pucold meg a cukkinit, vágd fel nagyon vékony karikákra. Olívaolajon süsd meg ropogósra, majd nedvszívó papírra szedd ki, sózd meg.
A spegettit főzd meg, forrásban lévő sós vízben.
A megpucolt gerezd fokhagymát egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg. Keverd meg, majd szedd ki belőle a fokhagymát 2-3 perc múlva. Add hozzá a főtt tésztát, egy kevéske vizet.
Add hozzá az apróra szeletelt sajtot és a lereszelt parmezánt is. Keverd össze és tedd bele a bazsalikomot is.
Jó étvágyat!
2. Mozzarellás csirkemell, koktélparadicsommal
csirke Fotó: youtube.com
Hozzávalók:
500 g csirkemell
1 db kis sárgarépa
1 kis zeller
1/2 hagyma
1 db babérlevél
kevéske liszt
90 g fekete olovabogyó
1 pohár vörösbor
400g koktélparadicsom
1 szál rozmaring
só, bors,
olaj
Így készítsd el:
Forró olvívaolajba rakd bele az apróra vágott hagymát, répát, zellert és a babérlevelet. Keverd meg.
A paradicsomokat mosd meg és vágd ketté. Majd add hozzá a csirkés raguhoz, sózd, borsózd. Add hozzá a rozmaringot és a magozott olívabogyókat. Keverd meg, majd fedő alatt 15 percig párold.
Tésztával és krumplival is tálalhatod.
Jó étvágyat!
3. Lasagna serpenyőben
Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:
250 g lasagna tészta
600g paradicsomszósz
300g mozzarella
25 g reszelt parmezán
1 g fokhagyma
extra szűz olívaolaj
só
bazsalikom
Így készítsd el:
Készítsd el a mártást. Egy kis lábosba rakj olívaolajat, egy gerezd pucolt fokhagymát. Öntsd hozzá a paradicsomszószt, és tedd mellé a bazsalikomot, sózd meg, és keverd össze. 15 percig kis lángon hagyd párolódni.
A serpenyő aljába rakj egy kanál szószt, majd egy réteg tésztát. Majd rakj rá egy vékony réteg paradicsomszószt, reszelt parmezánt, apró szeletelt mozzarellát. Ismét jöhet a tészta réteg. Így rétegezd az ételt többször. A tetejére a szósz és a sajtok kerüljenek.
Fedd le, és hagyd 15 percig kis lángon, esetleg önts alá egy kevéske vizet, hogy ne kapjon oda. Amikor készen van, szeleteld fel, tálald.