Létrehozva: 2016.06.06.

Árvízpokol Zala megyében: Térdig érő vízben állnak a házak

Vasárnap este összeült, majd a kárhelyszíneken tájékozódott a vihar következményeirõl a Zala Megyei Védelmi Bizottság, miután rövid idõ alatt egy hónapnyi esõ zúdult a megye északi részére.

Szerző Brenner Balázs

Egy óra alatt egy egész hónap csapadékmennyiségének megfelelő, mintegy 40-50 milliméternyi eső zúdult vasárnap délután Zala megye északi részére. Nagyjából a Zalaegerszeg-Keszthely vonalban pincéket, mélyebben fekvő ingatlanokat öntött el a víz és a sáros áradat, amely

több helyen az utcákat is járhatatlanná tette.

A katasztrófavédelemhez kora estig már több mint száz bejelentés érkezett, Zalaegerszegen például a neszelei városrészben és a Göcseji út környékén okozta a legnagyobb problémákat a hirtelen lezúdult csapadékmennyiség.

A katasztrófavédelem egységei mellett a vízművek, az áramszolgáltató és a városgazdálkodás szakemberei is részt vesznek a károk elhárításában, estére már normalizálódhat a helyzet - mondta a megyei kormánymegbízott. A Zala megyei kormánymegbízott hozzátette:

az elöntött helyiségek szivattyúzása, kitisztítása után a megyei kormányhivatal szakemberei fertőtleníteni fogják az érintett ingatlanokat.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel korábban azt közölte: az esetek többségében elárasztott pincék vagy alagsori helyiségek miatt hívták a katasztrófavédelmet, de több helyszínen a kidőlt fák okoztak közlekedési akadályt vagy károkat.

Zalaegerszegen villám csapott egy családi ház tetőszerkezetébe, a megye több településén pedig autók akadtak el az utakon hömpölygő vízben. A ház- és telektulajdonosok közül többen arra is panaszkodtak, hogy a nagy mennyiségű eső miatt

elveszhet az idei termés.

origo.hu

Balatonfüred Concours dElegance 2024 - Galéria

borsonline.hu

Fagyállóval ölnek Nyíregyházán: már több tucat áldozat lehet

vg.hu

Kényszerleszállást kellett végrehajtania Besenyei Péternek egy katonai bázisrepülőtéren – fotó

metropol.hu

Házasság első látásra: Gyöngyi szívet küldött Gerinek, és elárulta, milyen a férfiideálja

hirtv.hu

Agymosottnak tartja a magyarokat Kollár Krisztina, Magyar Péter embere

origo.hu

Drámai fotókon a Dallas sztárjai, akik felismerhetetlenül megöregedtek

ripost.hu

Heti TOP5: Társra lelt a Házasság első látásra sztárja, Kőgazdag Aurélt nem engedték érettségizni és Jákob Zoli is elmondta a véleményét

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-