POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.05.
Módosítva: 2024.04.05.

Magyar Péter felbukkanása padlóra küldte a baloldalt

A FIDESZ meg se rezdült.

A Nézőpont Intézet kutatása szerint nem a kormánypártok, hanem az ellenzék szavazóit érte el Magyar Péter.

 

                                                                                             Magyar Péter Fotó: Kurucz Árpád

A Fidesz támogatottsága (47 százalék) nem változott februárhoz képest, a baloldali szavazókat viszont megosztotta Magyar Péter színrelépése a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint, ami alapján Magyar Péter leendő pártja (13 százalék) holtversenyben van a DK–MSZP–P hárompárti koalícióval (13 százalék) és a Kétfarkú Kutya Párttal (11 százalék). Az átalakulás legnagyobb vesztese a Momentum, amely a bejutási küszöböt sem éri el (négy százalék).

Magyar Péter három hete jelentette be, hogy pártot alapít, s azzal indulni szeretne a bő két hónap múlva esedékes európai parlamenti választáson.

A Nézőpont Intézet felmérésében azt vizsgálta, hogy az új szereplőnek mi a hatása a magyar politikai versenyre. A helyzetkép egyértelmű. Miközben Magyar Péter magát centrumpártként próbálja pozicionálni, a kormánypártok szavazóit nem tudta megnyerni, támogatói a baloldali pártok meglévő szavazói közül kerültek ki.

A Fidesz–KDNP egy most vasárnap tartandó EP-választáson ugyanúgy 47 százalékot szerezne, mint a kegyelmi ügyet követően, február végén készített utolsó felmérés szerint. Ugyan az elmúlt két hónap nem volt a kormánypártok szempontjából kedvező, a közeljövőben egyre intenzívebbé váló választási kampány még további jobboldali szimpatizánsokat is mozgósíthat.

Továbbra is biztosnak tűnik, hogy a kormánypártok és a baloldali ellenzék mellett a jobboldali ellenzék is szerezhet brüsszeli mandátumot. A Mi Hazánk e héten hatszázalékos támogatottságot tudhat maga mögött (februárban még 8 százalékot).

Magyar Péter pártjára a magyarok 13 százaléka szavazna az EP-választáson, ami néhány hét alatt számottevő átrendeződést jelent. Az új párt azonban sem bizonytalan vagy inaktív szavazókat nem tudott megszólítani, sem a Fideszből nem tudott támogatókat szerezni nagy számban. Szavazói a baloldali pártok eddigi támogatói közül kerültek ki, így felbukkanása mindegyik baloldali pártnak okozott kisebb-nagyobb veszteséget.

Forrás: Nézőpont intézet

A technikailag még nem létező Magyar-párt a baloldal harmadik középpártja lehet. A DK, az MSZP és a Párbeszéd közös listájának népszerűsége ugyanis szintén 13 százalékos (az EP-választáson a közös listáknak is csak ötszázalékos küszöböt kell elérniük), míg a Kutyapárt listájának támogatottsága 11 százalékos. A Nézőpont Intézet szerint mindez azt is jelenti, hogy a Gyurcsány-koalíciót nem erősítette a két mikropárt csatlakozása, hiszen nélkülük is elérte februárban ugyanezt a támogatottságot. A Kutyapárt viszont egy bő hónap alatt három százalékpontot erősödött.

Az elmúlt másfél hónap legnagyobb vesztesének a Momentum tűnik (négy százalék, februárban hét százalék), azaz a 2019-es kettő helyett ma egyetlen mandátumot sem tudnának Brüsszelben szerezni. Így a budapesti olimpia ellen szerveződött párt akár a párizsi olimpia előtt elveszítheti jelentőségét a baloldalon, és a többi, „futottak még” párttal kerülhet egy súlycsoportba.

Magyar Péter a lelki terror válogatott formáinak vetette alá volt feleségét, Varga Juditot a tavaly tavaszi különköltözésük előtti hónapokban. Amint az egykori igazságügyi miniszter beszámolt róla a Hajdú Péternek adott minapi interjúban, a 2023 januárjától márciusáig terjedő időszakban a korábbiaknál is fájóbb traumák érték az exférje részéről. – Volt például öngyilkossággal fenyegetőzés. Eljátszotta, mintha öngyilkos lenne. Nem szólalt meg és ott volt egy xanaxos levél is. Két darab volt a tízes levélben, nem tudtam, hogy egyet vett be vagy kilencet vagy nyolcat – idézte fel Varga Judit.

Szavai szerint miután az exférje a szólongatására sem reagált, hívta a mentőket. 

– Viszont épphogy letettem a telefont, felkelt. Mint egy Netflix-sorozatban, üveges tekintettel rám nézett és azt mondta, hogy mondd le őket, nem vettem be semmit 

– emlékezett vissza a háromgyermekes családanya. Magyar szürreális viselkedésével kapcsolatban Varga Judit az anyósa tanácsát is kikérte, ám miközben telefonon beszéltek, a volt férje – a rajta lévő pizsamájára csak egy kabátot véve – a házat is elhagyta. – Megérkeznek a mentők, én kiállok a kis otthoni ruhámban a három mentőtiszt elé és mondom, hogy elnézést, de a páciens elszökött az autónkkal – elevenítette fel Varga Judit. 


 

 

origo.hu

Mutatjuk, hogy melyik természetes cukorpótlót érdemes választani, ha diétázunk

origo.hu

Videón, ahogy hívő embereket mocskol Magyar Péter pusztán azért, mert templomban voltak

borsonline.hu

„Ne bántsatok. Csak próbálom élni az életem” – durván beleszálltak MC Hawerbe a kommentelők

mandiner.hu

Csípős mémmel szúrt oda Hont András Magyar Péternek és Nagy Ervinnek

ripost.hu

Jákob Zoli üzent a Ferrariját összetörő Herczeg Csabinak: "ez nem teszi semmissé a 2-3 milliós kárt"

magyarnemzet.hu

Orosz–ukrán háború: az orosz külügy véres bosszút esküdött

origo.hu

Botrány az Eurovízión: kizárták a holland énekest

travelo.hu

Egy teljesen újjászületett fürdő színesíti a hazai kínálatot

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

Saját fia leplezte le Zámbó Jimmy nagy titkát - Videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter őrjöngve, káromkodva támadt egy templomi menetre

POLITIK

Meglepően őszintén beszélt egy ukrán tábornok

POLITIK

Nyugati katonák Ukrajnában? Megszólalt a NATO-főtitkár és az orosz kémfőnök

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Mire épülnek a kínai-magyar kapcsolatok?

POLITIK

Az illegális migráció a biztonságunkat veszélyeztető kérdés

POLITIK

Az ENSZ-főtitkár az újabb izraeli offenzíva ellen

POLITIK

Karácsony 2019-es kampányát is külföldről pénzelhették