Orbán Balázs Magyar Péternek: A futtatóid döntenek rólad!

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.08.

Háborúpárti javaslatok sora az Európai Parlamentben

Az ukrajnai háborút kiszélesíteni akaró javaslatok.

Számtalan háborúpárti, az ukrajnai háborút eszkaláló, kiszélesíteni akaró javaslatot tárgyal a héten az Európai Parlament a ciklus utolsó ülésén. Erről beszélt Deutsch Tamás a Kossuth Rádióban. A Fidesz EP-képviselője kiemelte: Magyarország békepárti álláspontot képvisel, az azonnali fegyverszünetet, a béketárgyalások megkezdését. Sok nyugati ország vezetője azonban továbbra is háborúpárti nyilatkozatokat tesz, különösen azóta, hogy Emmanuel Macron francia elnök nem zárta ki szárazföldi csapatok ukrajnai bevetését.

Litvánia háborús bejelentést tett – írta az Origo azután, hogy Vilnius páncélozott csapatszállító járműveket küldött Ukrajnának. Márciusban pedig a balti állam tüzérségi lövedékeket adott Kijevnek, valamint 35 millió eurót különített el az ukrán hadseregnek lőszerre. A litván védelmi minisztérium szerint további hasonló lépéseket is terveznek. 2026-ig legalább 200 millió euró értékű katonai támogatást nyújtanak majd Ukrajnának. A háborúban álló ország felfegyverzése mellett számos nyugat-európai állam kiáll. A lett és a norvég külügyminiszter is beszélt erről az elmúlt napokban.

 „A fő kihívás, hogy szilárdak, elkötelezettek és hatékonyak maradjunk Ukrajna támogatásában”

– jelentette ki a norvég külügyminiszter Brüsszelben.

A német, a francia és a lengyel külügyminiszter pedig a Politicóban megjelent véleménycikkben buzdította fegyverkezésre Európát. Három lépést fogalmaztak meg, amivel az európai szövetségesek megmutathatják, hogy készek nagyobb felelősséget vállalni a kontinens védelméért. A szöveg a NATO alapelvére is kitér. Azt írják:

„Az egyikünk elleni támadás mindannyiunk elleni támadásnak minősül. Egy mindenkiért és mindenki egyért.”

Elemzők ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy NATO-országot nem ért támadás, sőt, Oroszország többször is leszögezte, hogy nem is tervez ilyet.

Franciaország egyébként régóta kiáll Ukrajna támogatása mellett. Emmanuel Macron szerint pedig még ennél is többet lehetne tenni.

„Ma nincs konszenzus a szárazföldi csapatok Ukrajnába küldésével kapcsolatban, de semmi sem zárható ki”

–  mondta az elnök az európai vezetőkkel tartott párizsi csúcstalálkozó után néhány hete.

Nyilatkozata azóta nagy hullámokat keltett a világban. Oroszországból éles reakciót váltott ki. Vlagyimir Putyin közölte: ebben az esetben a világ egy lépésre kerülne a harmadik világháborútól.

Ha Franciaország finanszírozásában, francia csapatok jelennek meg Ukrajnában, az egy eszkalációs lépés lenne”

– erről a Matthias Corvinus Collegium kutatója beszélt az M1-en. Somkuti Bálint azt mondta: jelenleg egy olyan vita zajlik, amit elkezdeni sem lett volna szabad.

„Teljesen felesleges arról beszélni, hogy ki mekkora csapást tudna egymásra mérni, hiszen egy atomháborút nem lehet megnyerni. Tehát megint olyan dolgokról beszélünk, ahelyett, hogy a megállapodásnak, a békének vagy valaminek, a konfliktus lezárásának a módját keresnénk, amely pont az ellenkező irányba mutatna” – fogalmazott.

Ukrajna támogatása Brüsszelben is folyamatosan napirenden van. A heti plenáris ülésén számtalan háborúpárti, az ukrajnai háborút eszkaláló, kiszélesíteni akaró javaslatot tárgyal az Európai Parlament – mutatott rá a Fidesz európai parlamenti listavezetője a Kossuth Rádióban. Deutsch Tamás a Vasárnapi újság című műsorban kiemelte,

a magyar álláspont ismert: hazánk békepárti álláspontot képvisel.

„Az azonnali fegyverszünetet, a béketárgyalások megkezdését, ami ugyancsak kiváltja az ellenérzését a brüsszeli bürokrácia háborúpárti tagjainak. Tehát a békepárti álláspontunk és az illegális migrációt elutasító álláspontunk miatt büntetnek minket, ezért lesz a jövő héten magyar vita. Nem is egy, ilyenre még nem volt példa, hanem rögtön kettő.” Deutsch Tamás leszögezte: bármekkora is a támadás, bármilyen erős is a zsarolás, ami Brüsszelből hazánkat éri, a magyar békepárti álláspont nem változik, az illegális migrációt elutasítjuk, és nem hajolunk meg a genderideológiai nyomás előtt sem.

Magyarország békéjét és biztonságát kizárólag Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP tudja megvédeni, megőrizni – jelentette ki a pártszövetség kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Menczer Tamás azt kérte, június 9-én, az európai parlamenti választáson „küldjünk olyanokat Brüsszelbe, akik valóban Magyarországért, Magyarország békéjéért és biztonságáért dolgoznak”.

Hangsúlyozta, most kell nagyon figyelni, mert nagy a baj, nagy a veszély: „a háborúpártiak napról napra közelebb nyomnak, préselnek bennünket a harmadik világháborúhoz”.

 

A kommunikációs igazgató feltette a kérdést, mikor ér véget a háború Ukrajnában, majd leszögezte: „a mi válaszunk, hogy azonnal be kell fejezni, tűzszünetre és tárgyalásra van szükség”. Hozzátette, a háborúpártiak azonban mást akarnak. Ők azt mondják, hogy a háborúnak akkor lesz vége, ha Ukrajna győz.

Ezzel az a baj, hogy a háború végét egy katonai eredményhez kötik,

egy olyan katonai eredményhez, amely soha nem jön el, ugyanis Ukrajna nem fog győzni, nem fog nyerni, itt senki nem nyer – fogalmazott. „Itt mindenki veszít, az emberek pedig meghalnak. Magyarok is” – mondta.

Ráadásul a háború kiterjedésének, kiszélesedésének, eszkalációjának a veszélye óriási, ez pedig nagyon könnyen elvezethet bennünket a harmadik világháborúhoz – emelte ki Menczer Tamás.

A lényeg tehát az, hogy vannak békepártiak és háborúpártiak Magyarországon is. A kormány és a kormánypártok békét akarnak, a baloldal háborúpárti

– összegezte a kommunikációs igazgató.

Közölte: a baloldal világosan elmondta, hogy ha lehetősége lenne, akkor azonnal mindent végrehajtana, amit a nemzetközi háborúpártiak „parancsba adnak”. Tőlük kapják a dollárokat is – jelentette ki, hozzátéve, a baloldal küldene fegyvereket és katonákat is az ukrajnai háborúba.

Erős közösségként készül a közelgő választásokra a Fidesz-KDNP – mondta a pártszövetség kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalára feltöltött másik videóban.

Menczer Tamás úgy fogalmazott: „közös eredményeinket a baloldal régi és új szereplőivel szemben is meg fogjuk védeni”. Azt mondta, a „baloldal vezére”, Gyurcsány Ferenc egyszer már tönkretette az országot. Hozzátette: a baloldalon „feltűntek új szereplők is, politikai kalandorok, árulók, feleségüket rettegésben tartó figurák”.

A politikus értékelése szerint a Fidesz-KDNP politikai közössége a legsikeresebb és legerősebb Európában, amely a sikereket nem ajándékba kapta, hanem megdolgozott érte. Közölte:

az eredmények annak köszönhetők, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány az elmúlt 13 évben mindig elsőként ismerte fel a válságokat és kihívásokat, és azokra helyes válaszokat adott.

Példaként említette, hogy a kormány az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban a kezdetektől azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazott.

Arra is kitért, hogy a kormány álláspontja a „terrorizmust, bűncselekményeket és párhuzamos társadalmat jelentő bevándorlással” összefüggésben az volt, hogy azt nem szervezni kell, hanem megállítani. Emlékeztetett arra:

a kormány tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremtett, amelyeket a koronavírus-járvány, a háború és a szankciók ellenére is sikerült megőrizni.

A magyar családtámogatási rendszer világszinten páratlan – jelentette ki. Kitért arra is, hogy az idősek tisztelete és megbecsülése okán a kormány megőrizte a nyugdíjak vásárlóértékét és visszaadta a 13. havi nyugdíjat. A támogatások között megemlítette a fiatalok adómentességét is. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány álláspontja szerint „védekezni kell az LMBTQ-propagandával szemben”.

origo.hu

Félelmetes tűzgolyó jelent meg az égen Spanyolországban - videó

ripost.hu

Felkavarják az állóvizet az égiek, 3 csillagjegy élete rögvest új irányt vesz!

borsonline.hu

Marics Peti már a múlté: ehhez a férfihoz ment feleségül Stana Alexandra

magyarnemzet.hu

Felvételeket tett közzé a verőcei hajóbalesetről a rendőrség + videó és galéria

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

hirtv.hu

Nagy erőkkel keresik az iráni elnök balesetet szenvedett helikopterét

ripost.hu

5 csillagjegy, aki feltétel nélkül szeret, történjék bármi

mindmegette.hu

A legjobb ebédek csirkemellből hétvégére: 12 recepttel segítjük a készülődést

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

ripost.hu

Balesetet szenvedett a magyar színész, elmaradnak az előadások

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

ripost.hu

Ennyi volt: Másodjára is szakított a sztárpár, teljes döbbenet Hollywoodban?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Magyar Péter EP-jelöltje agymosottnak nevezte a magyarokat

POLITIK

Megölték a gázai polgári hírszerzés parancsnokát

POLITIK

Európa főboszorkányának jóslata, Fico merénylője, és a kapuvári kiterjesztett öngyilkosság......

POLITIK

Zelenszkij csalódott Amerikában