POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.25.

Az országgyűlés elítélte a Hamasz-terrortámadását

Hadházy nemmel szavazott.

A kormánypárti képviselők által jegyzett nyilatkozatban az Országgyűlés elítéli a Hamász Izrael ellen intézett terrortámadását, és együttérzését fejezi ki azok felé, akik elszenvedték a támadásokat, elveszítették hozzátartozójukat, szeretteiket.

A  nyilatkozatban az Országgyűlés elítéli a Hamász Izrael ellen intézett terrortámadását, és együttérzését fejezi ki azok felé, akik elszenvedték a támadásokat, elveszítették hozzátartozójukat, szeretteiket.

KOCSIS Máté
Fotó: Bodnár Boglárka

Magyarország elítéli a terroristákat, és az áldozatok oldalán áll. A terrorizmus áldozatainak joguk van megvédeni magukat, és megtenni az ahhoz szükséges lépéseket, hogy a támadás ne ismétlődhessen meg. Magyarország elismeri Izrael jogát az önvédelemre. Ugyanakkor el kell kerülni, hogy a terroristák elleni háború államok közötti háborúvá váljon. Az Izrael és az arab országok közötti viszony rendezésében történelmi áttörést jelentő Ábrahám-megállapodásokra épülő békefolyamatot fenn kell tartani

– ez a parlamenti nyilatkozat lényege.

A politikai nyilatkozatot Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője terjesztette be.

A nyilatkozat szó szerint az alábbit tartalmazza:

  • "Az Országgyűlés elítéli a Hamász Izrael ellen intézett terrortámadását és együttérzését fejezi ki azok felé, akik elszenvedték a támadásokat, elveszítették hozzátartozójukat, szeretteiket.
  • Magyarország elítéli a terroristákat és az áldozatok oldalán áll. A terrorizmus áldozatainak joguk van megvédeni magukat, és megtenni az ahhoz szükséges lépéseket, hogy a támadás ne ismétlődhessen meg. Magyarország elismeri Izrael jogát az önvédelemre. Ugyanakkor el kell kerülni, hogy a terroristák elleni háború államok közötti háborúvá váljon. Az Izrael és az arab országok közötti viszony rendezésében történelmi áttörést jelentő Ábrahám-megállapodásokra épülő békefolyamatot fenn kell tartani.
  • Az Országgyűlés felhívja a figyelmet arra, hogy az Európába ellenőrzés nélkül, nagy számban beengedett tömegek, akik között ott vannak a terror hívei, a Hamász és más terrorszervezetek megbízottjai is, közvetlen és súlyos kockázatot jelentenek az európai polgárok, illetve a kontinens biztonságára. Ez a felelőtlen és elhibázott migrációs politika egyenes következménye.
  •  Az Európai Unió Tanácsa korábban közös álláspontot fogadott el a terrort támogató, terrorcselekményekben részt vevő szervezetekről, melyet Magyarország irányadónak tekint. Hazánk mindig is küzdött a terrorizmus ellen, és már akkor terroristaként kezelte ezen szervezetek tagjait, amikor nem engedte be őket az ország területére. Hazánk fizikai és jogi határzárral védi határait az illegális bevándorlással szemben, ezzel távol tartja a migrációval együtt járó terrorista veszélyt, és garantálja a magyar állampolgárok biztonságát. Elvárjuk, hogy ezt az álláspontot az Európai Unió minden eszközzel támogassa!

A dokumentumban az Országgyűlés felhívja a figyelmet arra, hogy az Európába ellenőrzés nélkül, nagy számban beengedett tömegek, akik között ott vannak a terror hívei, a Hamász és más terrorszervezetek megbízottjai is, közvetlen és súlyos kockázatot jelentenek az európai polgárok, illetve a kontinens biztonságára. Ez a felelőtlen és elhibázott migrációs politika egyenes következménye.

A nyilatkozatot 168 igen, 2 nem, és 4 tartózkodás mellett elfogadta a parlament. Nemmel szavazott Hadházy Ákos és Novák Előd. Mindez azt jelenti, hogy a baloldali képviselők egy része nem támogatta a Hamász nevezetű terrorszervezet elítélését, hanem az arab terroristák mellett tette le a voksát. A Momentum nem vett részt a szavazáson.

Emellett a parlament szavazott arról is, hogy a magyar építészeti hagyomány előtt tisztelegve december 16-át, Kós Károly születésnapját a magyar építészet napjává nyilvánították.

origo.hu

Magyar Péter gazdasági vezetőjének bűntársai egy ismert politikus nevével is visszaéltek

ripost.hu

Jön a megújulás: ennek a négy csillagjegynek fordulatot ígér a nyár

borsonline.hu

Bejött az élet! Aurelio milliókat kaszálhatott, mióta kijött a börtönből

vg.hu

Az oroszok váratlan helyen leltek irdatlan nagy olajmezőkre, és még ebből is baj lehet

ripost.hu

Sokkot kapott a csillagász: UFO-t kapott lencsevégre a sarki fény helyett - Fotó

magyarnemzet.hu

Azonnali intézkedést rendelt el a Nébih, nagyon megbetegszik, ha ezt a táplálékkiegészítőt elfogyasztja

ripost.hu

A Merkúr a Bikába lép: négy csillagjegynek nagy meglepetést tartogatnak az égiek

ripost.hu

Felkavarják az állóvizet az égiek, 3 csillagjegy élete rögvest új irányt vesz!

ripost.hu

Alaposan megváltozott a helyzete, kitálalt Szoboszlai Dominikról a kapitány

ripost.hu

Itt a vége, III. Károly váratlan lépésre szánta el magát

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Tűzzel játszik a Nyugat: felmerült az ukrajnai repüléstilalmi zóna bevezetése

POLITIK

Szóltak az oroszok: a NATO fellépése Ukrajnában nukleáris háborúhoz vezethet

POLITIK

A Fidesz szavazói kitartanak, nem pártolnak el

POLITIK

Egyre csak szaporodnak a nyugati háborúpárti nyilatkozatok

POLITIK

Az ukránok szerint visszaszorították az oroszokat

POLITIK

Kocsis Máté: A választás tétje béke vagy háború