Létrehozva: 2023.05.03.
Módosítva: 2023.05.03.

Brüsszel trükközik, nem akarják ideadni a pénzünket

Jourova elszólta magát.

Szerző Ripost

Hiába teljesítette a magyar kormány Brüsszel minden feltételét, Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke megint arról beszélt, hogy még mindig nem akarják kifizetni a hazánknak járó pénzeket. Ez nem meglepő, hiszen korábban  Jourová már elismerte, hogy Magyarországot békepárti álláspontja miatt büntetik - vagyis Brüsszelt láthatóan egyáltalán nem érdekli, hogy teljesítettük a feltételeket.

Brüsszelnek most már ki kell fizetnie a Magyarországnak járó uniós forrásokat, mivel a kormány minden kérést és feltételt teljesített, a parlament ma az Európai Bizottsággal előzetesen egyeztetett igazságszolgáltatási törvénycsomagot is elfogadta.

ÍGY PÉLDÁUL A PEDAGÓGUSBÉREK TOVÁBBI EMELÉSE MOST MÁR CSAK BRÜSSZELEN MÚLIK.

Brüsszel azonban nem akar fizetni, hiszen a pénzek visszatartásának kicsinyes politikai okai vannak: az európai baloldal saját szövetségeseit szeretné kormányon látni, annak ellenére, hogy tavaly már negyedszer vesztettek kétharmaddal választást.

Vera Jourová, az EB alelnöke, "értékekért és átláthatóságért felelős" biztos, a Magyarországot leggyakrabban szidalmazó egyik bizottsági tag kénytelen volt elismerni, hogy Magyarország az igazságszolgáltatási törvénycsomaggal teljesítette Brüsszel kérését. Ennek ellenére ezt mondta:

Ez egy nagyon jó lépés, Magyarország megfelelően reagált, ez azonban még nem a történet vége.

Vagyis eszük ágában sincs fizetni, továbbra sem.

Ennek hátterében az áll, hogy a magyarországi baloldal pedig folyamatosan azért lobbizik, hogy Magyarország ne kapja meg az országnak járó uniós forrásokat. Ez a háborús helyzetben különösen felháborító, ráadásul pontosan tudják, hogy a pedagógusok további béremelése is ezen múlik. 

Gyurcsány Ferenc nemrég arcpirító módon nyíltan be is vallotta, hogy nagyon sokat dolgoznak azon Brüsszelben hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat. 

A bukott miniszterelnök egy rádióinterjúban, a Spirit FM-en ismerte el, hogy

BRÜSSZELNEK ÉS A BALOLDALNAK IS AZ A CÉLJA, HOGY A KORMÁNYT MEGBUKTASSÁK.

 Cinikusan ezt mondta

Csak ez bele van öltöztetve egy ilyen jogi köntösbe.

Gyurcsány Ferenc a Spirit FM interjúban

Gyurcsány képviselője, Molnár Csaba pedig azzal hivalkodott, hogy ő hazafias kötelezettségének érzi, hogy az uniós pénzek ne érkezzenek meg. Azok az uniós pénzek, amelyekből a pedagógusok újabb béremelését is ki lehetne fizetni.

JÓL LÁTHATÓ TEHÁT, HOGY GYURCSÁNY UTASÍTÁSÁRA A MAGYARORSZÁGI BALOLDAL KÉPVISELŐI AZON DOLGOZNAK BRÜSSZELBEN, HOGY - TÖRTÉNJEN BÁRMI - EZEK A PÉNZEK NE ÉRKEZZENEK MEG.

Ezért dolgoznak Soros emberei is - az ő egyik legközelebbi szövetségese Vera Jourová. 

A Magyar Nemzet arról számol be cikkében, hogy egyre több európai parlamenti képviselő követeli, hogy az Európai Bizottság tisztázza, hány ingyenes utazáson vettek részt a Bizottság tisztviselői, akiknek sajtóinformációk szerint több ízben lobbisták és ügyvédi irodák fizették a kiküldetéseit.

Az EU versenyjogi tisztviselői tavaly 150 olyan kiküldetésen vettek részt, amelyet részben vagy egészben harmadik felek fizettek – közölte a Bizottság a brüsszeli Politicóval. Ezek közül 23 kiküldetést legalább részben ügyvédi irodák, tanácsadó cégek és gazdasági csoportok finanszíroztak. 

Újabb botrány van kibontakozóban

FORRÁS: ANADOLU AGENCY/DURSUN AYDEMIR

A leleplezés számos politikus szerint aggodalomra adhat okot.AZ ÁTLÁTHATÓSÁGÉRT KÜZDŐ POLITIKUSOK SZERINT AZ IPARÁGI LOBBISTÁK, A VILÁG LEGNAGYOBB VÁLLALATAI ÉS A LEGÉRTÉKESEBB ÜZLETI ÜGYLETEK SZABÁLYOZÁSÁÉRT FELELŐS UNIÓS TISZTVISELŐK KÖZÖTT MÁR ÍGY IS TÚL SZOROS A KAPCSOLAT.

„Ez sajnálatos" – mondta René Repasi, az Európai Parlament német S&D-képviselője a Politicónak. A képviselő szerint nagy a kockázata annak, hogy a Bizottság tisztviselői olyan cégek által fizetett utakon is részt vettek, 

AMELYEKET A BIZOTTSÁG ÁLTAL VIZSGÁLT VÁLLALATOK FINANSZÍROZTAK.

A nyilvánosságra hozott információk fokozzák az Európai Unió nagy intézményeire nehezedő nyomást, amelyek már most is küzdenek az etikus magatartásuk hírnevének helyreállításáért egy sor korrupciós és összeférhetetlenségi váddal kapcsolatos botrány közepette.

A múlt hónapban a Bizottság megszigorította az utazási költségekre vonatkozó saját szabályait, miután a Politico feltárta, hogy az EU mobilitásért és szállítmányozásért felelős vezetője, Henrik Hololei saját maga írta alá ingyenes katari repülőútjait. A tisztviselők az új szabályozások értelmében többé nem fogadhatnak el szponzorált utazást vagy szállást, kivéve, ha azt egyetemek, uniós kormányok és olyan nagy nemzetközi szervezetek, mint az ENSZ vagy a G20-ak fizetik.

Margrethe Vestager versenypolitikai biztos elmondta, hogy az uniós végrehajtó testület megvizsgálja azokat a kiküldetéseket, amelyek során a munkatársak tavaly ügyvédi irodáktól és gazdasági csoportoktól fogadtak el utazásokat.

Meg kell állapítanunk a tényeket

– mondta a biztos a Bizottság e heti strasbourgi ülésén.

Henrik Hololei

FORRÁS: EURÓPAI BIZOTTSÁG

Vestager hozzátette: szerinte túl korai lenne megmondani, hogy a Hololei utáni új szabályok elfojtják-e a tisztviselők utazási lehetőségeit. Mások azonban azt mondták, hogy az új rendszer hatásai már most is érzékelhetők. Több tisztviselő elmondta, hogy a Bizottság korlátozott költségvetése miatt kénytelenek voltak lemondani a konferenciákról vagy inkább távolról részt venni azokon.

Arianna Podesta, a Bizottság szóvivője elmondta: a fizetett utazásokat csak azokban az esetben fogadták el, amikor ez elősegítette a missziók érdekérvényesítő képességét. „Az ingyenes utazások elfogadása lehetővé tette a tisztviselők számára, hogy a Bizottság költségvetését a vizsgálatokkal kapcsolatos küldetésekre összpontosítsák."

A konferenciákon való felszólalások, előadások tartása és a tudományos vitákhoz való csatlakozás mindig is fontos részét képezte a Versenypolitikai Főigazgatóság érdekérvényesítő tevékenységének"– mondta Podesta, aki hozzátette, hogy a Bizottság a szénlábnyomának csökkentésére is törekszik, éppen ezért arra ösztönzi a személyzetet, hogy online vegyenek részt ezeken az eseményeken.

Nemi erőszakkal vádolják az Európai Parlament egyik baloldali görög politikusát. A belga hatóságok már kezdeményezték Alexisz Georgoulisz mentelmi jogának felfüggesztését, akit pártja, a baloldali Sziriza azonnali hatállyal menesztett - írja a Magyar Nemzet. A botránynak a görög belpolitikában is nagy a jelentősége, ugyanis egy hónap múlva parlamenti választásokat tartanak Görögországban, melyen a felmérések szerint a kormányzó jobboldali Új Demokrácia párt vezet, a második helyet pedig a Sziriza foglalja el.

Megosztás FacebookonKüldés MessengerenTovábbi lehetőségek

RENDKÍVÜLI HÍR

DÖBBENETES FORDULAT: ZELENSZKIJ SAJÁT SZÖVETSÉGESEI ELLEN FORDULT

Nemi erőszakkal vádolják az Európai Parlament (EP) egy baloldali politikusát, a görög Alexisz Georgouliszt, akinek mentelmi jogának felfüggesztését már kezdeményezték is a belga hatóságok. Az Euractiv hírportál értesülései szerint állítólag az EP egy korábbi tagja az áldozat, aki most az Európai Bizottságban dolgozik, emellett tagja a görög szocialista Pánhellén Szocialista Mozgalomnak (Pasok). Az áldozat nevét nem hozták nyilvánosságra, ám a portál azt írta a hölgy Facebook-bejegyzésére hivatkozva, hogy az eset még 2020 elején történt, miután az áldozat azonnal panaszt nyújtott be.

Négy hónappal később, 2020 májusában úgy éreztem, készen állok arra, hogy kiadjam a bántalmazó nevét a belga hatóságoknak; egyedül ők felelősek az ügyért

 

– fogalmazott az áldozat. 

Alexisz Georgoulisz, az Európai Parlament baloldali képviselője, a görög Sziriza párt tagja

FORRÁS: TWITTER

AZT AZONBAN NEM TUDNI, HOGY MIÉRT CSAK MOST, A PANASZ BENYÚJTÁSÁT KÖVETŐEN HÁROM ÉVVEL INDULT ELJÁRÁS ALEXISZ GEORGOULISZ ELLEN.

Brüsszeli jogászok szerint a hatóságok már évekkel ezelőtt elindíthatták a vizsgálatot, azonban csak most állt elegendő információ rendelkezésre ahhoz, hogy a görög politikus mentelmi jogát felfüggesszék. Az EP-képviselő ugyanakkor azt állítja, nem tudott a panaszról, ügyvédei pedig ragaszkodnak ártatlanságához.ALEXISZ GEORGOULISZT KEDDEN AZONNALI HATÁLLYAL MENESZTETTE PÁRTJA, AZ ALEXISZ CÍPRASZ VEZETTE BALOLDALI SZIRIZA.

"Nincs tolerancia, nincs eltussolás, nem számít, ki milyen magas pozícióban van" – reagált az ügyre a párt elnöke.

A kormányzó görögországi Új Demokrácia párt azonban kérdőre vonta riválisát, feltételezve, hogy a Szirizának már korábban tudomása volt az ügyről. Az Euractiv úgy értesült,

A BALOLDALI PÁRT AZONNAL VIZSGÁLATOT INDÍTOTT, EREDMÉNY VISZONT NEM SZÜLETETT.

Az Alexisz Georgoulisz körüli botránynak nemcsak uniós szinten, hanem a görög belpolitikában is nagy jelentősége van, ugyanis május 21-re tűzték ki a parlamenti választásokat A Europe Elects portál múlt héten közölt felmérése szerint az Új Demokráciának a legnagyobb a támogatottsága, 35,6 százalékponttal vezeti a listát. Utána következik a Sziriza 30,2 százalékpontos támogatottsággal, a harmadik helyet pedig a Pasok foglalja el, mindössze 10,8 százalékpontos támogatottsággal.

 


 

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Macron újabb döbbenetes nyilatkozata háborúba taszíthatja Európát

origo.hu

Mitől fél ennyire? Milliós Rolex órát viselő testőröket bérelt fel Magyar Péter - képek

borsonline.hu

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

mandiner.hu

Anya csak egy van! Kivel vonultak ki a kezdéshez a Fradi–Debrecen meccs főszereplői? (VIDEÓ)

metropol.hu

Rémisztő alakot fotóztak a Nap felszínén az európai űrszondák

magyarnemzet.hu

Helikopterből készült, eddig nem látott felvételeket tett közzé Moszkva az orosz-ukrán háborúról

origo.hu

Nagyot nőttek Berki Krisztián gyerekei az apjuk halála óta - képek

travelo.hu

Romantikus autós túrák Európa legszebb útvonalain - Tartsatok velünk!

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: Nemzetbiztonsági üggyé dagadó botrány is kötődik Bodnár Zoltán nevéhez

ripost.hu

Vajon elég bátor vagy, hogy nekivágj ennek a 10 kérdésnek?

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Semjén Zsolt. Nem adunk ki menekülteket Ukrajnának

POLITIK

Magyar Péter támogatója lett az egyik hírhedt Soros-szervezet

POLITIK

Megérkezett Európába a kínai elnök

POLITIK

Figyelmeztető lövések a kárpátaljai Nagyszőlősön