Létrehozva: 2023.03.25.

Rémhírek és találgatások Putyinról

Testdublőröket használ?

A Kreml szerint semmi valóságalapja nincs azoknak a híreszteléseknek, melyek szerint Vlagyimir Putyin beteg lenne.

Egy orosz videós újabb bizonyítékokat szolgáltatott arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök testdublőröket használhat külföldi útjaihoz. A félperces videóban több árulkodó jelet is megnevez, amely szerinte azt támasztja alá, hogy például Mariupolban sem az orosz elnök járt - írta meg az Index.
Eltűnt Vlagyimir Putyin állkapcsa, de még az anyajegye is

A Rosszija-24 orosz televízió videófelvételéről készített képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) és Marat Husznullin miniszterelnök-helyettes látogatást tesz a délkelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Mariupolban 2023. március 19-én.

Fotó: MTI/AP/Rosszija-24

Vírusként terjed egy videó az orosz közösségi médiában arról, hogy Vlagyimir Putyin testdublőröket használhat olyan utazások alkalmával, amelyeken ő maga nem szeretne megjelenni – számolt be a Daily Mail, akik egy orosz nyelvű felvételre hivatkoznak. A videó készítője felteszi azt a kérdést is:

vajon ki járhatott Mariupolban?

Hétvégén váratlan látogatást tett Ukrajnában Vlagyimir Putyin, aki a háború óta először utazott a szomszédos országba. A moszkvai tájékoztatás szerint az elnök helikopterrel érkezett Mariupolba, majd a városon áthajtva megtekintett több létesítményt, és beszélt a helyi lakosokkal.

Az ukrán sajtó kétkedve fogadta az orosz elnök látogatását, az Ukrajinszka Pravda azt írta például, hogy „az orosz propagandisták a Kremlre hivatkozva arról számoltak be, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök állítólag megérkezett a megszállt Mariupolba”.

A felvételen több részletre is felhívja a figyelmet az orosz videós, mint például Putyin változó fülcimpájára, az arcán lévő anyajegyre, ami hol látható, hol nem. Kiemeli továbbá a ráncait is, amelyek egyes esetekben egyenesek, míg máskor aprók és megszakítottak.

A videó készítője szerint ez akkor is lehetetlen, ha botoxinjekciókat kap.

A brit lap szerint Putyinról széles körben ismert tény, hogy többször is botoxnak veti alá magát annak érdekében, hogy minél jobban elfedje öregedését. A pletykák szerint az orosz elnök testdublőreit egyre gyakrabban vetik be, mivel egészségi állapota gyorsan romlik.

Nyilvánvalóan a leggyengébb hasonmást küldték Mariupolba. Elfelejtették »betenni az állkapcsát« – állítja az orosz nyelvű videó.

Májusban az egyik oroszellenes Telegram-csatorna azt állította: testdublőröket helyeztek készenlétbe, hogy szükség esetén helyettesítsék Vlagyimir Putyint, miközben az elnök műtéten esik át.

Az államfő egészségi állapotával kapcsolatos mendemondák áprilisban merültek fel először, amikor elég rossz bőrben volt a belorusz elnökkel folytatott találkozó alkalmával. Ezt követte egy orosz oknyomozóújságíró-csoport jelentése, amely szerint Vlagyimir Putyint négy év alatt több tucatszor kereste fel egy ráksebész.

A Kreml szerint ugyanakkor semmi valóságalapja nincs azoknak a híreszteléseknek, melyek szerint Vlagyimir Putyin beteg lenne. Dmitrij Peszkov szóvivő határozottan állította, hogy az orosz elnök egészségi állapota rendben van.

Ezt a véleményt támasztja alá Simone Malik portréművész korábbi véleménye is. A kivételes arcfelismerői képességgel rendelkező Malik szerint szinte biztosan kijelenthető, hogy Vlagyimir Putyin nem használ testdublőröket - olvasható a portálon.

Robert Service, az Oxfordi Egyetem Oroszországgal foglalkozó professzora azt mondta a Sky News szerint: könnyen lehet, hogy nem az orosz elnök, hanem csak egy dublőre járt a dél-ukrajnai Mariupolban a hétvégén.

Korábban már számos spekuláció napvilágot látott arról, hogy Putyinnak több dublőre is lehet. A brit professzor az orosz elnökről készült videókról beszélve azt mondta: 

Nézzék meg a jobb karját, amelyet általában nem szokott mozgatni – ehhez képest a mostani felvételen nagyon sokat mozgatja (…) Emellett nagyon gyorsan vissza kellett volna térnie Moszkvába ahhoz, hogy mindent meg tudjon ott csinálni, amit eltervezett."

Az orosz elnök a múlt héten Hszi Csin-ping kínai elnököt is fogadta hivatalában.

Robert Service ezzel kapcsolatban azt mondta: szerinte Hszi Csin-ping csak arra használja fel Oroszországot, hogy „bajt okozzanak a NATO-nak és az Egyesült Államoknak, anélkül hogy akár egy ujjukat is mozdítani kelljen”, de végső soron a kínai elnök sem érdekelt abban, hogy az oroszok megerősödjenek, mivel az egykori szovjet utódállokban ütköznek a saját gazdasági érdekeik Oroszországéval (különösen az új selyemut-projektet illetően).

Meglepetésszerű látogatást tett a múlt héten Vlagyimir Putyin orosz elnök a hosszas ostrom után elfoglalt Mariupolban - írta az orosz állami média és az AFP hírügynökség nyomán a The Moscow Times.

A portál felidézi, hogy az orosz erők tavaly tavasz óta ostromolták a várost, amelyet hosszas ellenállást követően, az Azovstal acélmű elpusztítása után sikerült bevenniük. A TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint az orosz diktátor helikopterrel repült Mariupolba szombaton, majd autóval körbejárta a várost, beszélt néhány helyivel és bemutatták neki a város újjáépítési munkáiról szóló beszámolót.

Vlagyimir Putyin a Krím annektálásának kilencedik évfordulója alkalmából először a félszigeten található Szevasztopolba ment a Moszkva által kinevezett helyi kormányzó, Mihail Razvozsajev kíséretében, ezt követte mariupoli útja. Ezalatt a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki az orosz elnök ellen háborús bűncselekmények miatt, amit Moszkva nem ismer el, ugyanakkor a döntés értelmében elviekben Putyint le kellene tartóztatni, amennyiben beteszi a lábát a szervezet joghatóságát elismerő 120 ország valamelyikébe.

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség nem sokkal később közzétett néhány részletet a látogatásról, eszerint Marat Husznullin újjáépítésért felelős miniszterelnök-helyettes megmutatta, hogy a város „felszabadítása” után miként zajlanak a helyreállítási munkálatok, szociális létesítmények, iskolák, egészségügyi létesítmények és a helyi műszaki egyetem újjáépítésébe is belefogtak, állította.  Husznulin  egy a mariupoli kórházban történt állítólagos eseménysortidézett fel, mely szerint az ukránok a halottak holttestét is aláaknázták, hogy ne lehessen őket biztonságban eltávolítani.

„Normális ember nem tenne ilyet”

- fejezte ki döbbenetét az orosz államfő.

Miközben Putyin autóval körbejárt a lerombolt városban, Marat Husznullin a felvételen azt magyarázta: „Tudja, Vlagyimir Vlagyimirovics, nagyon tisztán látszik, hogy mit csináltak. Ott, ahol mi támadtunk, lövések nyomai egyáltalán nincsenek. Az ő oldaluk felől teljes beterítés volt, tankokkal lőtték a házakat, látszik a visszavonulásuk útvonalán. Szándékosan pusztítottak. Építészként mondom, látható hogy szándékosan a házakat lőtték. Szándékosan tették, nem volt semmiféle háború, nem is kellett lőni, de ők egyszerűen lerombolták az épületeket”.

 

 

origo.hu

Estére megint megjön a vihar és a jég

ripost.hu

Katalin hercegné végre személyesen adott hírt magáról

borsonline.hu

„Ezzel átléptetek egy határt!” – megfagyott a levegő a forgatáson, durván egymásnak estek a TV2 sztárjai

hirtv.hu

Gyanúsítottként hallgatták ki a szállodahajó kapitányát + videó

ripost.hu

Mindenkit meglepett Klopp: ezt tette Szoboszlaival utolsó napján a búcsúzó edző

mandiner.hu

Rég látott a Facebook népe akkora ellentmondást, mint amit Magyar Péter vasárnap produkált

ripost.hu

Május végén fordul a kocka, ezekre a csillagjegyekre rámosolyognak az égiek

lakaskultura.hu

A mosógépet nem a vízkő teszi tönkre: durva, mi okozza a bajt

ripost.hu

Szinte napra pontosan egy év után megismétlődött Suhajda Szilárd tragédiája

ripost.hu

Te felismered a magyar retró slágereket a szövegük alapján? - Kvíz

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

ripost.hu

A kedd esti ítéletidő csak a kezdet volt, nem árt, ha felkészülsz a legrosszabbra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Területvédelemre készül a NATO, terítéken a sorkatonai szolgálat bevezetése Németországban

POLITIK

Lengyel tábornok: Az ukránokat az mentheti meg, ha megállítjuk a háborút

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

A nők sorkatonaságát is be akarják vezetni Németországban

POLITIK

Álhírek a magyar uniós elnökséggel kapcsolatban

POLITIK

Mitől fut össze a nyál Soros szájában?

POLITIK

Oroszország űrfegyvert lőtt fel a múlt héten?