Létrehozva: 2022.08.06.

Magyar nőt ölt a migráns Bécsben. És a 15 éves lányát.

A legutóbbi áldozat egy magyar anyuka és 15 éves lánya.

Szerző Ripost

Továbbra is folytatódik Ausztriában a hajtóvadászat az után a 49 éves tunéziai bevándorló férfi után, aki nagy valószínűséggel meggyilkolta 32 éves magyar élettársát és annak 15 éves lányát.  

Az osztrák Kronen Zeitung szerint az áldozatokat megfojtották, ezt később megerősítette Irina Steireraber rendőrségi szóvivő is. 

Az információk szerint az anya két fia, egy hét- és egy kétéves gyerek egyedül jelent meg péntek reggel a szemészeti vizsgálaton. Az orvosuk hiába próbálta elérni telefonon a nőt, ezért a fiúkat végül a rendőrök vitték haza. 

A nő bécsi lakásának ajtaja félig nyitva volt, a két holttestet a hálószobában találták meg az osztrák lap szerint. Nyomozóktól származó információk szerint a halottak az elsötétített szobában, az ágyban feküdtek, hason. A sürgősségi orvos már csak az anya és lánya halálát tudta megállapítani. A további nyomozást a bécsi állami bűnügyi hivatal vette át.

A nő tunéziai élettársa, Mahmoud N. az információk szerint előző nap meglátogatta a nőt, de amikor másnap reggel a fiúk felébredtek, már nem volt sehol, jelenleg is nagy erőkkel keresik a hatóságok. 

A mostani eset idén már a 22., illetve a lánnyal együtt a 23., nők sérelmére elkövetett gyilkosság Ausztriában. 

Klaudia Frieben, az osztrák nőszövetség elnöke korábban  kétségbeejtőnek nevezte a helyzetet. A szervezet attól tart, hogy ismét nem lesznek politikai következmények a tett után.

A statisztikai adatok alapján Ausztria uniós összehasonlításban is rosszul áll a nők elleni erőszakos bűncselekmények tekintetében. 

Ausztria és Magyarország tovább erősíti együttműködését az illegális migrációval szemben – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Bécsben.

A tárcavezető elmondása szerint világosan látszik, hogy az Európai Unió egyszerre szembesül több biztonsági jellegű kihívással is, és ezeknek „a kezelése még egyesével is nagyon bonyolult lenne, nemhogy így, egyben”.

Úgy vélte, a háború mellett van egy másik nagyon súlyos biztonsági kihívás, amellyel Európa szembesül, és amely egyre súlyosabbá fog válni: az illegális migráció. Magyarország idén eddig a déli határán 130 ezer illegális migránst állított meg, ami több mint kétszerese a tavalyi számnak ugyanezen időszak alatt, és még súlyosabb jelenség, hogy „a migránsok felfegyverkeztek, és a fegyvereiket részben egymás ellen, részben pedig a magyar határt védő rendőrökkel szemben is be akarják vetni” – magyarázta.

Mint kiderült, ráadásul az embercsempészek száma is egyre nő, idén már 900 csempészt kellett őrizetbe vennie a magyar rendőrségnek. „Brüsszel migrációt támogató politikája” kellő alapot ad egyrészt a migrációs hullámok erősödésének, másrészt pedig az embercsempészek üzleti modelljének a megerősítéséhez – tette hozzá. Kifejtette továbbá azt is, hogy mindez ez rendkívül veszélyes, hiszen „ma még embercsempészetről van szó, holnap már fegyvercsempészet lesz”, és ez rontja a közép-európai biztonsági kilátásokat.

 

Hangsúlyozta: mindezek miatt Ausztriának és Magyarországnak, két olyan országnak, amelyet érint az illegális migráció, az az érdeke, hogy a migrációs hullámokat a lehető legdélebben meg lehessen állítani, ezért a jövőben lesz egy még tovább erősödő magyar–osztrák együttműködés a migrációval szemben.

Szijjártó Péter közölte: Ausztria felajánlotta a támogatását a létrejövő magyar határvadász egységek képzésében és abban is, hogy a jelenleg a magyar–szerb határon szolgáló osztrák határőrök számát megemelje az elkövetkezendő időszakra. Ausztriának is az az érdeke, hogy az országtól minél távolabb állítsák meg a migrációs hullámokat. „Nekünk, magyaroknak pedig az az érdekünk, hogy a mi fizikai erőfeszítéseinkkel párhuzamosan Brüsszel végre” teljesen más meglátást képviseljen ebben az ügyben – magyarázta.

Úgy látja, amíg Brüsszel jogilag támogatja, politikailag inspirálja a migrációt, addig a magyaroknak és az osztrákoknak elképesztő erőfeszítéseket kell tenniük annak érdekében, hogy az illegális migránsokat a határon meg tudják állítani.

 

Pásztor István: Meg kell állítani az illegális bevándorlókat!

Újabb embercsempészeket fogtak el a magyar határhoz közeli Szabadkán csütörtökön - közölte rendőrségi forrásokra hivatkozva a szabadkai Pannon RTV.

A három szír és egy iraki állampolgárt azzal gyanúsítják, hogy illegális bevándorlóknak segítettek Szerbiából az Európai Unió területére jutni. A Pannon RTV beszámolója szerint a szabadkai befogadóközpontban több száz migráns tartózkodik, a legtöbbjük nappal pihen, este pedig megpróbál átjutni Magyarország területére.

Júliusban két nagy, migránsok elleni akció is volt Vajdaságban. A hónap elején a kelebiai erdőben csapott össze két migránscsoport, és az összetűzésnek halálos áldozatai is voltak. Akkor 85 illegális bevándorlót fogtak el, míg két napja a határ melletti Horgoson 120 migránsra csaptak le a rendőrök. Az elfogottakat a déli határhoz, illetve a horvát határhoz közeli Sidre szállították.

Aleksandar Vulin belügyminiszter korábban többször is kijelentette, hogy Szerbia nem lesz a migránsok „parkolóhelye”, és nem engedhető meg, hogy bárki is törvényellenesen fegyvert hordjon magánál.

Migránsok Melillánál

A migránsok egyre szervezettebbek, eltökéltebbek és agresszívebbek

Fotó: AFP/Fadel Senna

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke csütörtökön a Szabadkai Magyar Rádióban örvendetesnek nevezte, hogy a belügyi szervek az utóbbi időben egyre erőteljesebben lépnek fel a migránsokkal szemben a magyar határhoz közeli településeken, és üdvözölte azt is, hogy Magyarország növeli a határkerítés magasságát.

Mint mondta, a migránsok egyre szervezettebbek, eltökéltebbek és agresszívebbek. Hozzátette: a VMSZ már 2015 óta igyekszik felhívni a szerbiai politikai vezetés figyelmét arra, mekkora problémát jelentenek az ide érkezők.

A politikus szerint ahhoz, hogy javuljon a migránshelyzet, már Szerbia déli, Észak-Macedóniával közös határánál meg kellene állítani az illegális bevándorlókat. „Ameddig ez nem következik be, addig itt fenn, északon gyakorlatilag a következményekkel találkozunk, és sokkal nehezebb lesz ezt kezelni” - húzta alá.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy forintért ölte meg a feleségét egy csobánkai nyugdíjas

origo.hu

Macron az atomfegyverekről beszélt, itt az újabb őrült terv

life.hu

Undorító szokásáról vallott Jessica Biel

life.hu

Ördög Nóra helyébe lép Szabó Zsófi: ezt a műsort fogja vezetni

magyarnemzet.hu

Gulácsi Péter és Willi Orbán nagy meccsén kiütötte riválisát a Lipcse

origo.hu

Hihetetlen felvétel, UFO-t rögzített egy kamera az Egyesült Államokban

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Mit kap az USA-tól az új fegyvercsomagban Ukrajna?

POLITIK

Újabb letartóztatások az amerikai egyetemeken

POLITIK

Nyugati fegyverszállító vonatot lőttek az oroszok

POLITIK

Soros szervezetei állnak a palesztin-párti aktivisták mögött.