Létrehozva: 2020.05.02.

Hamis a baba! Hazugságokkal manipulál a pécsi önkormányzat

Nyilvánosságra hozták azt a nyílt levelet, amelyben pécsi polgárok tiltakoznak az önkormányzat hamis állításokat tartalmazó propagandaanyaga ellen.

Mások mellett dr. Meleg Csilla, pécsi jogászprofesszor, dr. Nagy Anna teológus, Tüskés Tibor, József Attila díjas író özvegye, Bárdi László professzor, Pécs díszpolgára és Lénárd László professzor, a Pécsi Tudományegyetem volt rektora is aláírta azt a nyílt levelet, amit pécsi polgárok fogalmaztak meg Péterffy Attilának címezve.

A levél írói visszautasítják azt, hogy Pécs polgármestere a szájmaszkok mellé írt levelében „egy közérdeket szolgáló intézkedés ürügyén kormányellenes hangulatot kelt, valótlan állításokkal manipulál annak érdekében, hogy a kormány ellen hangolja Pécs lakosságát.„

A pécsi polgármester politikai gyalázkodásra használja a járványhelyzetet (Forrás: YouTube)

„Tisztelt Polgármester Úr!

A pécsi háztartásokba eljuttatott védőmaszkok mellé az önkormányzat kísérőlevelet csatolt, amelyet Ön, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere jegyzett. A benne leírtak azt sugallják, hogy kizárólag a városvezetés törődik az életünkkel, az egészségünkkel ebben a kritikus, koronavírusos időszakban; a Kormány ebben a küzdelemben magára hagyja a várost, sőt még a legalapvetőbb információktól is elzárja. Az Ön aláírásával hitelesített körlevélben értesülhetünk arról, hogy a Kormány súlyosbítja, mintegy hátráltatja a felelős önkormányzati tevékenységet a vészhelyzet idején.

Nos, Polgármester Úr, ez a megállapítás leplezi le azt a politikai píár-t, ami a kísérőlevél tónusát megadja. Iskolapéldája annak az árukapcsolásnak, amely az általános és elsődleges közérdeket összekapcsolja a nemtelen pártpolitikai előnyök megszerzésével. Egy közérdeket szolgáló intézkedés ürügyén kormányellenes hangulatot kelt, valótlan állításokkal manipulál annak érdekében, hogy a Kormány ellen hangolja Pécs lakosságát. Mi, pécsi polgárok ezt visszautasítjuk!

Mert látjuk, tapasztaljuk:

Magyarország kormánya sikeresen irányítja az országot, állja a sarat a külső és a belső támadásokkal szemben. Van társadalmi/politikai bázisa, van jövőképe, van nemzeti karaktere, és van bátorsága. Csak kisszerű és tehetségtelen politikai ellenfelei vonják ezt kétségbe és próbálják tehetetlenségüket a Kormány számlájára írni. Úgy tűnik Pécs is beáll azok közé, akik a Kormányon kérik számon azt, amit nem képesek megtenni, bár kellene. Pécs is azok sorába szegődött, akik a Kormányra mutogatnak, amikor felelősséget kellene vállalni.

Bizonyára könnyebb egy kísérőlevelet megfogalmazni, mint eredményeket elérni. Könnyebb azon dolgozni, hogy a gyanútlan pécsi polgár az Orbán-kormány diktatúrájának árnyképét fedezze fel mindenben és mindenhol.

2019. október 13-án Önt, az ellenzéki pártok közös jelöltjét választották polgármesternek. Ön és a támogatói a város életében jótékony, erőteljes változtatásokat vázoltak fel, lendületet, szakértelmet ígértek, új korszakot. A győzelmi mámorban arról beszéltek, hogy mire lesznek képesek együtt, összefogva a civilekkel, a kisebbséggel, az importált európai uniós nyitottságukkal. És most csak a Kormánnyal szemben támasztott egyoldalú városvezetői igények, elvárások felpanaszolásáról hallunk, amit körlevelekben, nyilatkozatokban, blogokban terjesztenek, mint egy… vírust”.

A pécsi polgárok nyílt levelét változtatás nélkül közöltük.

origo.hu

Pornózásra akarják rávenni Ivana Knöllt, a világ legszexibb fociszurkolóját - képek

ripost.hu

Alig tudja valaki a helyes megoldást erre az általános iskolás matek házira

borsonline.hu

Verőcei hajótragédia: isteni szerencsével maradt le a végzetes útról Daniella testvére

hirtv.hu

Friss híreket közöltek Robert Fico állapotáról

ripost.hu

Visszatért a polcokra a Lidl slágerterméke, amire régóta vártak a vásárlók– ráadásul olcsóbban

magyarnemzet.hu

Tömegesen adja el a közönség az Azahriah-koncertek jegyeit

ripost.hu

"Egyre nehezebb" – Mellékhatásokkal küzd Katalin hercegné, sokat fogyott és hullik a haja

travelo.hu

Júniustól 12 horvát üdülőhelyre utazhatunk a Flixbusszal

ripost.hu

Szinte napra pontosan egy év után megismétlődött Suhajda Szilárd tragédiája

ripost.hu

"Nem tudom értelmezni" - váratlanul stílust váltott Tóth Andi

ripost.hu

4 év után előmerészkedett a botrányos színész, alig lehet ráismerni a Transformers sztárjára

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Lengyel tábornok: Az ukránokat az mentheti meg, ha megállítjuk a háborút

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Álhírek a magyar uniós elnökséggel kapcsolatban

POLITIK

Mitől fut össze a nyál Soros szájában?

POLITIK

Oroszország űrfegyvert lőtt fel a múlt héten?

POLITIK

Válaszcsapással fenyegetik a franciákat az oroszok