MELÓ

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.09.

Magas fizetést szeretnél, de nincs diplomád? Ne csüggedj! Mutatjuk a trükköket!

Ma már egyáltalán nem feltétel a diploma a magas fizetéshez, hiszen számos jól fizető szakmához elég a szakképzettség.

Szerző Ripost

Nagy Lászlót, a TanfolyamGuru.hu marketing vezető helyettesét kérdezte a Fanny magazin a legjobban fizetett, diploma nélküli szakmákról.

Az irányító kezében

A légiforgalmi irányítók kiemelkedő fizetéseket kapnak, átlagosan bruttó 2-2,5 millió forintot kereshetnek havonta. A munkájuk hatalmas felelősséggel jár: ők irányítják a repülőgépek földi mozgásait, illetve le- és felszállásukat. Bár a képzésre szinte bárki jelentkezhet, bejutni csak kevesen tudnak, mivel egészségügyi és egyéb feltételeknek is meg kell felelni.

Egy jó honlap üzletet hoz!

Az informatikai szektor továbbra is népszerű választás azoknak, akik biztos anyagi megélhetést szeretnének (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels

Az informatikai szektor továbbra is népszerű választás azoknak, akik biztos anyagi megélhetést szeretnének. Ezen belül is egyre többen fordulnak a webdesign felé, melynek lényege a weboldalak tervezése és karbantartása. A sikeres elhelyezkedés kulcsa a megfelelő tapasztalat és egy meggyőző portfólió kialakítása.

Az orvos jobbkeze

Ha állatbarátként szeretnénk hivatásunkká tenni a hobbinkat, az állatorvosi asszisztens tanfolyam kiváló megoldás lehet erre. A tíz hónapos képzés során elsajátíthatjuk azokat az ismereteket, amelyek segítségével hatékonyan támogathatjuk az állatorvos munkáját és részt vehetünk az állatok gyógyításában.

Otthon a számok világában

A jó könyvelő aranyat ér! – tartja a mondás. Ha érdekel az adminisztratív munka és a pénzügyek világa, a kétéves tanfolyam elvégzése után vállalkozási mérlegképes könyvelőként kisebb és nagyobb cégeknél is elhelyezkedhetünk. Fontos a precizitás és megbízhatóság, hiszen könyvelőként a vállalkozás pénzügyeinek naprakész dokumentálásáért vállalunk felelősséget.

A személyes márka építése

A közösségi média platformok az üzleti világban is egyre nagyobb szerepet kapnak, így manapság nagy szükség van a vállalatok számára a social media managerekre. Az első lépés álmaink hivatása felé, hogy jelentkezzünk a tanfolyamra, ahol megtanulhatjuk, hogyan építhetünk fel márkát a digitális térben.

Az eladás művészete

Sokan úgy gondolják, hogy a bolti eladó csak a vevőket szolgálja ki. Ennél azonban sokkal több feladata van: részt kell vennie az áruk kihelyezésében, készletkezelésben, raktározásban és a napi feladatok közé tartozik a pénztárgép kezelése is. Fontos meghatározni, melyik területen, például élelmiszer, ruházati, műszaki cikkek területén szeretne dolgozni, és ennek megfelelően jelentkezni a vizsgára.

A szépségért szenvedni kell

A szépészeti szakmák soha nem mennek ki a divatból, legyen szó kozmetikusról, sminkesről, műkörömépítőről vagy fodrászról. A legjobban valószínűleg akkor járunk, ha előbb-utóbb saját vállalkozást indítunk. Természetesen előtte érdemes tapasztalatot szerezni alkalmazottként, amikor kialakíthatjuk a saját ügyfélkörünket is.

Az ecsettől a számítógépig

Ha inkább a kreatív szakmák állnak közelebb hozzánk, remek lehetőség lehet a grafikus foglalkozás. Feladatunk lehet könyvborítók tervezése, illusztrációk készítése, valamint részt vehetünk reklámkampányok elkészítésében és cégarculatok tervezésében is. Fontos a fejlett vizuális és rajzkészség, valamint a jó kommunikációs készség.

Minden az alkatrészen múlik

Egyre keresettebb szakterületek közé tartozik a CNC gépkezelő és forgácsoló, akik precíziós alkatrészeket állítanak elő, amelyeket aztán autókban, repülőgépekben, orvosi eszközökben használnak. A gépi forgácsolás magas szintű szakértelmet és precizitást igényel, hiszen az alkatrészek minősége határozza meg azok biztonságát és hatékonyságát.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem egy luxustelefon, de nagyon jó vétel lehet a Samsung Galaxy A55

origo.hu

Kiderült, hogy Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak

borsonline.hu

3 csillagjegy, akiknek május elejéig sosem látott karmikus szerencsében lesz része

vg.hu

Waberer's: kiderült, ki áll a milliárdos nagybevásárlás mögött

ripost.hu

Drámai fordulattal ért véget a Házasság első látásra

vg.hu

Bizarr tanácsot adott a Lidl a magyar vásárlóinak: az extra szűz olívaolaj helyett főzzenek sertészsírral

origo.hu

Hatalmas terhespocakkal pózol Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-