Létrehozva: 2023.06.13.
Módosítva: 2023.06.13.

Pillangómódszerrel törölhető a rossz emlékek fájdalma

Sokan kipróbálták már a stresszoldó wingwave módszert, de jóval többen vannak, akik nem ismerik, pedig szükségük lenne rá.

Különleges stresszoldó módszerrel foglalkozik a piliscsabai Szabó Ágnes, aki eredetileg rendező és tévés, de mióta megismerte a wingvawe módszert, azóta lelkes művelője. 

Szabó Ágnes a japán professzor által kidolgozott izomtesztet alkalmazza. Fotó: olvasói

Ez az egyik leghatékonyabb módszer arra, hogy megszabaduljunk a minket gátló gondolatoktól, önsorsrontó hiedelmektől, rossz beidegződésektől, szokásoktól, viselkedési mintáktól, szorongásoktól, félelmektől 

- mondja Szabó Ágnes. A szabadidejét áldozza arra, hogy coach-ként, segítőként támogassa azokat, akik kapcsolati nehézségekkel, önértékelési zavarral, megmagyarázhatatlan félelmekkel, fóbiákkal küzdenek.  "A módszer különlegessége az, hogy nem csak a mostani életünkből, de a magzati korunkból és a felmenőinktől, transzgenerációs úton örökölt, a tudatalattinkban hordozott, problémákat okozó traumáinkat is feltárhatjuk és oldani tudjuk" - teszi hozzá.

 De mi is ez a módszer?

"A wing szárnyat jelent, a wave hullámot, a pillangóeffektusra utal, a módszer olyan, mintha érzelmi emlékek hullámain szárnyalnánk. A feloldás során pedig röpköd a tekintetünk, mint a pillangó, ezért is nevezem én pillangómódszernek. Érzékenyen reagálunk arra, amihez a tudatalattinkban fel nem dolgozott traumatikus emlék, érzelem kötődik, ezt lehet feloldani a wingvawe módszerrel" - szemlélteti ezt a különleges módszert. 

Nem hozzák felszínre az emlékeket, hanem csak az érzelmi lenyomatot oldják ki egy természetes, forradalmian új, döbbenetesen gyors és hatékony technikával, a gyors szemmozgással. Ez segíti álmunkban is a napközben átélt élmények feldolgozását. 

A tudományosan igazolt módszer egy amerikai pszichológustól ered, dr. Francine Shapiro a technikát 1989-ben írta le. Saját tapasztalatán keresztül jött rá: egyszer komoly gond emésztette, miközben sétált egy parkban és nézelődött jobbra-balra. A séta végén már nem nyomasztotta úgy a probléma, mint előtteRájött arra, hogy ennek a nézelődés miatti, sűrű szemmozgás volt az oka. Kísérleteket végzett és kidolgozta az EMDR módszert, amit azóta alkalmaznak a poszttrauma kezelésére. Egy német pszichológus házaspár, Cora Besser-Siegmund és Harry Siegmund ezt a módszert fejlesztette tovább a neuro-lingvisztikus programozás egyes elemeivel és a japán Yoshiaki Omura professzor által kidolgozott izomteszttel, aminek a lényege - akárcsak a hazugságvizsgáló gépeknek -, hogy stressz hatására izomgyengeséggel reagál a szervezet. 

Hogy néz ez ki a gyakorlatban? 

Az ember eldönti, mi az, ami zavarja, amitől szeretne megszabadulni - például irtózik a bogaraktól. Ágnes kérdéseket tesz fel, miközben gyengéden fogja az ember kezét és az izomreakciókból következtetéseket von le. Aztán pedig arra kér, hogy kövessük a keze mozgását a szemünkkel: így idézi elő a REM-fázist. A módszer az agynak arra a részére hat, ami tárolja és kezeli az emléknyomokat, őrzi a feldolgozatlan érzelmi emlékeket, melyek kikezdik testi-lelki egészségünket. Hatásukra alakulnak ki a pszichoszomatikus tünetek, az étkezési zavarok, depresszió, vizsgadrukk, tanulási nehézségek, fóbiák, repüléstől való félelem, különböző szorongások, alvási zavarok, éveken át tartó veszteségek csillapíthatatlan fájdalma, poszt-traumás stressz. Ezeket a sokféle formában megnyilvánuló, megrekedt érzelmi gócokat oldja a wingwave módszer.

 A negatív érzelmi emléknyomok olyanok, mint az el nem pakolt holmik a szobában: váratlanul beléjük botlunk, és amíg rendet nem rakunk, újra meg újra zavarnak. A wingwave módszer egy ilyen rendrakás 

foglalja össze a lényeget Ágnes.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

borsonline.hu

Az unokatestvérem nem hívott meg az esküvőjére - bosszúból 700 ezer forintot számláztam ki neki

magyarnemzet.hu

Milák Kristóf csúcsa megdőlt, erre senki sem számított

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

vg.hu

Frei Tamás bejelentette: megállapodtak az Aldival

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

mindmegette.hu

Mindent kirántunk! 7 isteni rántott hús és zöldség

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Fantasztikus gyógyereje van a pitypang virágának, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

4+1 ok, amiért a fokhagyma a legjobb barátod

MEDICINA

Itt az idő, most készíts gyógyító fenyőrügy szirupot

MEDICINA

„Óriási következményei vannak” - figyelmezteti az orvos a zuhany alatt pisilőket

MEDICINA

Vajon tényleg leszámol a Jerikó rózsa és a mandulagomba a rákkal?

MEDICINA

Kiderült, hogy hány percig szabad zuhanyozni ahhoz, hogy sokáig egészséges maradhass