Létrehozva: 2016.04.23.

Íme, 11 bizonyíték, hogy pokoli erővel hat rád az időjárás

Amikor bõrig ázol a szakadó esõben vagy ha sütkérezel a napon, közvetlenül tapasztalod meg az elemek erejét. Csakhogy a természet ennél sokkal mélyebben mászik bele az életedbe! Ez a fronthatás!

Tudományos vizsgálatok sora bizonyítja, hogy a széljárás, a hőmérséklet, a légnyomás, a villámlás, a holdtölte, de még egy napkitörés is rányomhatja bélyegét aktuális hangulatodra. Sőt, az is előfordulhat, hogy olyan megmagyarázhatatlan őrültséget teszel, amiért később magadat okolod - pedig nem kéne, mivel azért, ami történt, csakis az időjárás felel.  Nézzünk néhány tipikus esetet, amikor az elemek alakítják az életedet!

1. Hűvös időben könnyebben elalszol

Az orvosok szerint 18 fokos hőmérsékleten tudsz legmélyebben, legzavartalanabbul aludni. Édesebb álmod lesz, mélyebben alszol, ha alacsonyabban tartod a hálószoba hőmérsékletét! Így ugyanis segíthetsz testednek a pihenésben. Ha túl meleg a szoba levegője, az megzavarja szervezeted természetes folyamatait és sokkal többet forgolódsz éjszaka.

 
 

2.Feltupírozza idegeidet, ha dacos az idő

Zivatar idején hatalmas erők mozdulnak meg a természetben, az tomboló szél és a vele járó légnyomásváltozás megviseli a szervezetet. A vihar előtti nyomott idő gyakran masszív fejfájást okoz. Feszültnek érezheted magad, és sokat idegeskedsz.

3. Esős időben bedurvul az allergiád

A tavasz sokak számára a tüsszögés szezonját is jelenti, de ha téged is érint az allergia, bizonyára tudod, hogy párás, nedves időben csavarja legjobban orrodat a hapcizás. Az eső elmossa ugyan a polleneket, de az azt megelőző erős szél sajnos tömegével ragadja fel az allergiát okozó részecskéket, így sok esetben épp egy-egy vihar után mérnek rendkívüli pollenkoncentrációt.

4. A napsütés igazi lendületet ad

Nyilván megfigyelted már, hogy az első tavaszi napsütéskor te is mindig a szabadba kívánkozol! Nem véletlenül, hiszen a szervezeted tél végére feléli tartalékait. A korai napsugarakkal pedig olyan hatást érhetsz el, mintha a mobilodat tennéd töltőre! Végre D-vitaminhoz jut a szervezeted! Te pedig jobb kedvű, energikusabb leszel!

 

5. Télen többször vagy rosszkedvű

Évek óta egyértelmű, hogy télen, amikor rövidek a nappalok és sokkal hosszabbak az éjszakák, több embert érintenek a mentális betegségek, elsősorban a depresszió.

6. A forróság kicsinálja a szervezetet!

Forróságban sokkal gyakoribbak a szív- és érrendszeri betegségek. Különösen ha megfeledkezel a folyadékbevitelről,  szédüléssel, fejfájással kell megküzdened. Igyál a szokásosnál is több folyadékot és kívülről is hűtsd a tested! Annál is inkább, mert ilyenkor nagyobb a kiszáradás veszélye is!

7. Nyáron alacsonyabb a vérnyomásod

Nem csoda, hogy a nyári hónapokban sokkal kellemesebben érzed magad! Kutatások azt igazolják, hogy nyáron - akárcsak a légköri nyomás - az emberek vérnyomása alacsonyabb, mint a téli hónapokban. Mindennek az a magyarázata, hogy a magasabb hőmérséklet miatt kissé tágabbak az erek, ezáltal csökken a vérnyomás. Ez okozza az általános jobb közérzetet.

 

8. Tavasszal megújulhatsz!

A tudomány jelen állása szerint tavasszal mindenki találékonyabb, kreatívabb. Ebben nyilván szerepe van a már említett általános feltöltődésnek is. Ilyenkor érdemes új dolgokba belevágni!

 

9. Szélsőséges éghajlaton több a mentális probléma!

A szélsőséges időjárási viszonyokkal - mint például hurrikán, tornádó - sújtott területeken élőket sokkal jobban érintik a pszichés problémák, mint azokat, akik a mérsékelt éghajlaton élnek.

 

10. A hónapok gyönyörű körforgása a szülések számában is megmutatkozik

Egy érdekes felmérés szerint márciusban 10 százalékkal több kisbaba születik, mint az év többi hónapjában. Ez pedig azt jelenti, hogy júniusban legmagasabb a fogantatások száma. A vizsgált férfiaknál egyértelműen kimutatható volt a magasabb tesztoszteronszint.

11. Télen könnyebben betegszel meg

Ennek fő oka, hogy az immunrendszer ilyenkor sokkal gyengébb, és nehezebben áll ellen a vírusoknak. Egy másik tipikus téli jelenség a levertség. Ilyenkor ugyanis szívesen bezárkózol a jó meleg szobába, legszívesebben a takarót is fejedre húznád.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

origo.hu

Szoboszlait lefotózták új barátnőjével

ripost.hu

A Merkúr a Bikába lép: négy csillagjegynek nagy meglepetést tartogatnak az égiek

metropol.hu

4 jel, hogy a szerelmed nem viszonozza az érzéseidet

vg.hu

Szja-bevallás: még nem késő lehajolni a 150 ezer forintért

ripost.hu

Jön a megújulás: ennek a négy csillagjegynek fordulatot ígér a nyár

magyarnemzet.hu

Óriási razzia volt a belvárosban, megvan kiket kaptak el

ripost.hu

5 csillagjegy, aki feltétel nélkül szeret, történjék bármi

mindmegette.hu

Ha ezt csinálod a levenduláddal, akkor csodás illata lesz

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

ripost.hu

"Nem tudom értelmezni" - váratlanul stílust váltott Tóth Andi

ripost.hu

Szoboszlai szomorú bejelentést tett, rajongók ezrei zokognak most

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Védd az egészséged: ez a konyhai eszköz veszélyes lehet

MEDICINA

Ha így alszol éveket fiatalodhatsz, már egyetlen éjszaka alatt is

MEDICINA

Itt a megoldás: Lefogyott és legyőzte a pajzsmirigybetegségét Tünde

MEDICINA

Soha többet nem lesz fogköved, ha ezt az egyszerű módszert kipróbálod

MEDICINA

Ártatlannak tűnhet, ezekkel növeled mégis a demencia kockázatát

MEDICINA

Lehull a lepel! Ezért működnek a mai napig anyáink gyógyító praktikái