Létrehozva: 2023.11.16.

Bodrogi Gyula Galambos Erzsiről: Semmi jelét nem mutatta, hogy beteg volt

Nem csak a művészvilágot, az egész országot megrázta Galambos Erzsi váratlan halála. Kollégái, tisztelői fájó szívvel búcsúznak a színészóriástól.

Ahogy arról a Ripost beszámolt, csütörtökön délelőtt érkezett a megrázó hír: 91 éves korában, méltósággal viselt betegség után elhunyt Galambos Erzsi. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulata és a József Attila Színház örökös tagja halálhírét a József Attila Színház közleményben tudatta. Bodrogi Gyula megtörten nyilatkozott lapunknak a művésznőről. Tisztelői, pályatársai megható gondolatokkal emlékeznek a közösségi oldalaikon egykori kollégájukra, barátjukra.

Galabos Erzsi 03
Alig egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy visszavonul (Fotó: Kállai Márton)

Galambos Erzsi december 5-én töltötte volna a 92. életévét. 90 évesen állt utoljára színpadon. Emlékezetes alakításai nem csak a nézőkben hagytak örökre nyomot, hanem Bodrogi Gyulában is, akit megrendített a színésznő halálhíre.

Egy rendkívül jó színésznő volt. A József Attila Színházban rengeteg darabban volt lehetőségünk együtt játszani. Ma délelőtt telefonon értesültem arról, hogy Erzsi is elment.”

Teljesen váratlanul ért a halálhíre. Azt is most tudtam meg, hogy beteg volt, de ennek soha, semmi jelét nem mutatta, ha találkoztam vele.

„Vidám természet volt, én csak mosolyogni láttam őt. Jó kedvre derült mindenki a társaságában. Ha elkezdett táncolni a színpadon, a közönség imádta. Ez is egy szomorú pillanat, ebben az évben már több nagyszerű művészünket kellett eltemetnünk. De az idő telik, az életnek az egyik részéhez tartozik, hogy elmegyünk” – mondta érdeklődésünkre a Nemzet Színésze.

Bodrogi Gyula
Bodrogi Gyulát váratlanul érte a színésznő halálhíre (Fotó: Máté Krisztián)

Mindenki gyászolja

A szomorú hír után az internetet sorra árasztják el hírességeink gondolatai Galambos Erzsi haláláról.

Rónai Egon, az ATV műsorvezetője is búcsúzott a nagyszerű színésznőtől.

Hát elaludt. Friss volt, szép volt, fiatal volt. Három hét múlva lett volna 92 éves, néhány hónapja járt nálam. Mindene volt a színház, a játék, a zene – a közönség, amely pedig méltóképpen ünnepelte a XX. század kicsit még velünk maradt primadonnáját! A színész addig él, amíg az utolsó néző emlékszik rá. Elhunyt Galambos Erzsi. De itt lesz még sokáig!” – olvasható a Facebook-oldalán.

A Rátonyi Róbert Színház is osztozott a család és a gyászolók fájdalmán.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy színházunk tiszteletbeli tagja, Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának, valamint a Budapesti Operettszínház és a József Attila Színház örökös tagja a mai napon végleg elhagyta ezt a földi játszóhelyet. Hatalmas büszkeség számunkra, hogy együtt állhattunk vele a színpadon. Mélyen osztozunk a család fájdalmában” – írja a színház hivatalos oldalán.

Csongrádi Kata is búcsúzott a színésznőtől.

Isten Veled Galambos Erzsi! Ezúton is hálásan köszönöm Neked mindazt, amit Tőled tanultam, tanulhattam. Nagy kitüntetés volt számomra, hogy az Operett Színházban együtt játszottunk többek között a Veronai fiúk, a Cabaret, a West Side Story és a – képen látható – Szerdán tavasz lesz című musicalekben is. (A közös szerelmünk ebben a színdarabban a fotón háttal álló Kozák András volt, Isten nyugosztalja!) Köszönöm, hogy szeretetteli figyelemmel kísérted a pályámat. Köszönöm, hogy eljöttél megnézni a Zsuzsanna és a vének musical főszerepében és azt is köszönöm, hogy előadás után pezsgőt bontva felálltál egy székre és azt kiáltottad az ott lévőknek, hogy: „A Csongrádi mostantól nemcsak musical színésznő, hanem Színésznő is, méghozzá nagybetűvel!” Köszönöm, hogy közös fellépéseinken –Erzsébet/Katalin napokon, Gála műsorokban – szigorúan megkritizáltad a produkcióimat és elláttál hasznos tanácsokkal. ugyanúgy, ahogyan később a Facebook-on keresztül is... Köszönöm, Erzsi, hogy voltál nekünk… és ha megengeded, nekem továbbra is vagy, mert fülemben cseng a hangod és az az intelmed, amit mai napig betartok: „skálázni és beszédtechnikázni minden nap kell, mert ha ma nincs szerep, holnap lesz szerep!” Úgy gondolom, hogy Rád számtalan remek szerep vár az Égi Színpadon is, és Téged látva-hallva még az Angyalok is táncra perdülnek… mert odaát is Te leszel a Musical Koronázatlan Királynője” – búcsúzott Csongrádi Kata.

A színésznő tavaly, a Kossuth Rádió műsorában jelentette be: nem áll többé színpadra. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy teljesen nem akar elszakadni a színház világától.

Imádok moziba, színházba járni és most elérkezik az a pillanat, hogy megnézzem a kollégáimat a színpadon és ismerkedem a fiatalokkal is” – fogalmazott a 90 éves színművész a Kalendárium című műsorban egy évvel ezelőtt.
 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ragyogó napsütés után felhőszakadás, jégeső jön

borsonline.hu

Őt választotta: vele tölti minden szabadidejét a Házasság első látásra sztárja

vg.hu

Az orosz hadsereg új csodafegyverei: a pávák

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

hirtv.hu

Vezércikk - Már nem érdekli a balliberális médiát, milyen eszement módon képes viselkedni Magyar Péter konfliktushelyzetben + videó

origo.hu

Meztelenül fotózták a 43 éves Paris Hiltont

astronet.hu

Május 1.: Beltane, kelta termékenység- és szerelemünnep

ripost.hu

Így ültesd át végleges helyére a paradicsompalántát, hogy bő termésed legyen

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most érkezett: dráma Budapesten, hajtóvadászatot indított a rendőrség

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

LELKIZŐ

Máig rejtély, miért halt meg Szécsi Pál

LELKIZŐ

Fájdalmas útra készül Meghan és Harry herceg

LELKIZŐ

Tomán Szabina elárulta, mit szólna, ha lányai modellkedni szeretnének