Létrehozva: 2021.01.12.

Késelés a nyílt utcán: csaknem elvérzett az összekaszabolt veséjű 16 éves tinilány

Az elkövető szír migráns vélhetően dühében késelt Hollandiában, amiért elutasították a menedékkérelmét...

Szerző Gaál József

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka az észak-hollandiai Montfoortban őrizetbe vettek egy 35 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy több késszúrással megpróbált megölni egy éppen hazafele bicikliző tinilányt a nyílt utcán.

A hatóságok már több nyilatkozatot kiadtak az esettel kapcsolatban, amit gyilkossági kísérletként kezelnek, de a gyanúsított származásról egyelőre nem adtak tájékoztatást. Egy nyomozáshoz közeli forrás azonban arról számolt be a legnagyobb példányszámú holland napilapnak, a De Telegraafnak, hogy az őrizetbe vett férfi egy szír menedékkérő, akinek szándékosan titkolják a személyazonosságát, nehogy „migrációellenes hangulatkeltésre” lehessen használni az ügyet.

A bestiális bűncselekmény vasárnap, hajnali egy óra magasságában történt. A Hart Van Netherland című televíziós magazinműsor értesülése szerint a támadó egyszerűen kirohant moonforti szociális bérlakásából és minden előjel nélkül lerángatta a biciklijéről, majd háromszor oldalba szúrta az áldozatát egy 20 centiméteres henteskéssel.

„Már ágyban voltam a párommal, amikor egyszer csak hangos sikongatást hallottunk. Mire kiértem a ház elé, már elözönlötték az utcát a kéken villogó rendőrautók” – fogalmazott az egy helyi lakos.

A 16 éves áldozatot életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították kórházba. A Geenstijl című bűnügyi blog értesülése szerint az egyik veséjét műtéti úton el kellett távolítani, mert annyira összeroncsolódott a késszúrásoktól. Úgy tudni, hogy hétfő reggelre sikerült stabilizálni az állapotát, de egyelőre még mesterséges kómában tartják.

Az elkövető mezítláb, hiányos öltözetben, zavartan rohangálta a késelés helyszínétől pár háztömbbel odébb, amikor letartóztatták. A fegyverét egy ház előtti kiskertben találták meg a rendőrök.

Az őrizetbe vett gyanúsítottat szerény és ügyes” emberként írta a le az egyik szomszédja. A 69 éves Jan van Mansom elmondása szerint a férfi mindent megtett azért, hogy beilleszkedjen a társadalomba és megtanuljon hollandul. „Valószínűleg poszttraumás stressz-szerű roham törhetett rá a késelést megelőzően” – tette hozzá.

Egy másik szomszéd arról számolt be, hogy az elkövető lakásában ijesztően kevés volt a bútor. Szerinte elutasíthatták a menedékkérelmét, és dühében késelt.

Vasárnap délután ​​Montfoort polgármestere, Petra van Hartskamp kiadott egy közleményt, melyben együttérzését fejezte ki az áldozat családtagjainak, és mindenkit arra szólított fel, hogy ne bocsátkozzon spekulációkba az elkövető származását illetően.

A Lokaal Montfoort nevű helyi párt elnöke, Rob Jonkers viszont arról számolt be a közösségi oldalán, hogy az elkövető egy szír menedékkérő, ezt a tényt pedig nem szabadna elhallgatni. A politikus emellett több kérdést is intézett Montfoort önkormányzatához. Többek között arra lenne kíváncsi, hogy a városvezetés miként kívánja megoldani „a bevándorló fiatalokkal kapcsolatos strukturális problémákat”.

origo.hu

Gulácsi Péter mindent elveszített

origo.hu

Őrjöngve káromkodott és üvöltözött a templomból épp kijövő emberekkel Magyar Péter - videó

mindmegette.hu

Ezzel a magyaros menüvel várják Budapesten Hszi Csin-pinget, a kínai elnököt

hirtv.hu

„Megbántam, hogy részt vettem a nagykövet vacsoráján” - a Célpontban a Pressman-estek + videó

ripost.hu

Elolvadunk, így hintázik Dér Heni kislánya: „Rohan az idő”

origo.hu

Meghalt a világhírű DJ gyönyörű szerelme

travelo.hu

Három évtizeddel ezelőtt szerettek egymásba, most együtt vezetnek repülőgépeket

ripost.hu

Zokogva jelentették be: Családja körében távozott a magyar úszóedző

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

Ennek a 4 csillagjegynek a legtisztább a szíve!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Donald Tusk: a NATO katonái már Ukrajnában vannak

KÜLFÖLD

Macron fenyegető mondataira kemény választ adott Putyin

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

Öt tanácsot adott a lottónyertes, elárulta, miként őrizte meg a mesés vagyonát

KÜLFÖLD

Még az orvosok is zokogtak: örökre elaludt a szívbeteg újszülött az anyukája mellett

KÜLFÖLD

„A mennybe megyek, és addig játszom, amíg oda nem érsz” – Ezek voltak a haldokló 4 éves fiú szavai anyukájához

KÜLFÖLD

Beleesett a csatornába, percről-perce küzd az életéért egy 9 éves fiú