INSIDER

Szerző Kis Dalma Róza

Létrehozva: 2024.05.11.

„A tanyának eszmei értéke van számomra” – Segítséget kér a gyönyörű aranykalászos gazdasszony, veszélybe került a tanyája

Fekete Vanda 18 éves volt, amikor megvásárolta élete első fejőstehenét, Milkát. A 21 éves, békéscsabai lány szeretete az állatok és a tanyavilág iránt még gyermekként kezdődött, majd a Fekete tanya megvalósításában csúcsosodott ki. A tanya azonban veszélybe került, a megmentéséhez kér segítséget a fiatal gazdasszony.

A békéscsabai Fekete tanya története 2022-ben kezdődött, amikor Vanda elkezdett állatokat vásárolni a családjuk birtokára. Mára saját Facebook-oldala van az alföldi mesevilágnak, ahol szarvasmarhák, kecskék, juhok, de emuk, törpemalacok és egy Póni is színesíti a hétköznapokat.

Vanda mindene a Fekete tanya, így addig küzd érte, amíg csak kell  Fotó: Facebook/Fekete tanya

Vanda mindenáron küzd álmai tanyájáért

A tanya egyik tulajdonosa a 21 éves, gyönyörű gazdasszony, Fekete Vanda. A tanya jövője azonban kérdésessé vált, a másik tulajdonos ugyanis követeli, hogy Vanda fizesse ki őt a Fekete-tanyából.

Közel két évig úgy volt, hogy a másik fél fizeti ki a mi részünket és mi megyünk el. Ez nem történt meg. Nekem egyre több állatom lett, és kezdtem rájönni, hogy az én céljaimnak a lehető legjobb helyen található az ingatlan, így “harcba szálltam érte”. Ennek a tanyának eszmei értéke van számomra 

– mesélte Vanda a Ripostnak, akinek pár hetet adott a másik tulajdonos – aki egyébként szintén családtag –, hogy kifizesse őt az ingatlanból.

„Sürget bennünket az idő, hiszen ha nem tudjuk kifizetni, akkor mennünk kell innen, az állataimmal együtt. Isten tudja hova. Egészen pontosan 18 millió forint az ára annak, hogy maradhassunk. 21 évesen ezt előteremteni, hát, isteni csoda kellene. Hatalmas nyomás van rajtunk. Szavakba önteni nem tudom, hogy mit érzek" – vallott érzéseiről a gazdasszony, akinek a megélhetése forog kockán, ráadásul nem tudja hová mehetne az állataival, ha bekövetkezik a legrosszabb. Az aranykalászos gazda már mindent megpróbált, és bár tudja, hogy kitenni nem tudja őt családtagja a tanyáról, fél, hogy ellehetetlenítené őt a portán belül, ha nem fizet. Épp ezért fordult az emberekhez, végső elkeseredésében.

A fiatal gazdasszony kötődik az állatokhoz és nagy tervei vannak a tanyával  Fotó: Facebook/Fekete tanya

Sajtműhelyt, állatsimogatót is adna Békéscsabának

A helyiek többsége kedvel minket, rendszeresen járnak hozzánk gyermekekkel állatokat simogatni, díjmentesen. Nekem a gyermekek mosolya a fizetség. A békéscsabai rendezvényeken is részt szoktunk venni állatainkkal, színesítve ezzel a város programjait. Ha a környék egy napig nem hallja a szamarat, biztosan érkezik egy szomszédtól telefonhívás, hogy ugye minden rendben a csacsival? 

– mesélt a fiatal lány arról a szeretetről és elfogadásról, ami a tanyát övezi. Vandának rengeteg terve van a tanyával, a jövőben szeretne sajtműhelyt, állatsimogatót és rendezvénytermet is létrehozni, ahol a tradíció és a tanyasi élet elevenedhetne meg a látogatók számára.

Vanda az emberek segítségét kéri, hogy megmenthesse tanyáját és még évekig szolgálhassa a békéscsabaiakat  Fotó: Facebook/Fekete tanya

„Az álmom egy olyan tanya, ahol van egy állatsimogató, nem mindennapi, őshonos magyar állatokkal is. Szeretnék egy közösségi teret biztosítani gyermekeknek, tinédzsereknek, ahol tudnának az állatokkal foglalkozni, kicsit kiszakadnának az online világból. De tanyamúzeumot is szeretnék nyitni, sajtműhelyt és különlegességeket létrehozni: kecskefogat, ökrös szekér, szamárkordély…" – részletezte terveit Vanda, aki ragaszkodik békéscsabai tanyájához, így reméli, hogy az emberek segítségével ki tudja fizetni a másik tulajdonost és megvalósíthatja az álmait, a helyiek érdekeit is szolgálva.

Próbáltam hitelt intézni banknál, sajnos hitelképtelen vagyok. Eddig 2.242.000Ft gyűlt össze és egy közeli ismerősöm felajánlotta, hogy ad hitelre 5 milliót. Mondhatjuk, hogy megvan a 8 millió. Haladunk, lassan de biztosan

– nyilatkozta a fiatal gazdasszony, aki reméli, hogy időben összegyűlik a maradék 10 millió forint is és megmentheti szeretett tanyáját és állatait. A Fekete tanyát a saját Facebook-oldalukon közzétett bankszámlaszámon lehet támogatni és megmenteni. 

 

 

origo.hu

Barcelonába igazolt a magyar válogatott játékosa

ripost.hu

Ez kínos! Egy pesti étteremben találkozhatott Szoboszlai jelenlegi és volt barátnője

borsonline.hu

Mintha egyenesen Zámbó Jimmyt hallanánk: A Király hangszínén énekel a 19 éves magyar tehetség

mandiner.hu

Joe Biden kitálalt: ez szükséges ahhoz, hogy végre véget érhessen az orosz–ukrán háború

ripost.hu

Érkezik az újhold: ennek a 3 csillagjegynek megnyitja a változás kapuját

hirtv.hu

A tűzzel játszik a Nyugat az oroszok szerint, akik Orbán Viktorral kapcsolatban is megszólaltak

ripost.hu

Áll a forgalom Budapesten, nagy baj történt

travelo.hu

Csődbe ment a magyar utazási iroda – Kártérítést követelnek a magyar károsultak

ripost.hu

Folyton csúfolják az anyát, milyen ebédet csomagol a gyerekeinek: itt a szívfájdító igazság

ripost.hu

Túlment egy határon: szégyellheti magát a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

Évtizedekkel később derült ki a titok: ezt mondta II. Erzsébet Dianának az esküvője előtt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

104 éve történelmi árat fizettünk a háborúért, ne kövessük újra ugyanazt a hibát!

INSIDER

Eljutott Brüsszelig a Békemenet híre - Európában hasonlót sem láttak még

INSIDER

Magyar Péterről megdöbbentő videó készült, egyre súlyosabbak a pszichés tünetei

INSIDER

Több százezren érkeznek ma az ország minden pontjáról a fővárosba

INSIDER

Kiakadtak a makóiak: pisafantomok sokkolnak a buszvégállomáson

INSIDER

„Ez a tied” – mondta a kék szemű idegen Erikának, riasztó, azóta mik történnek vele

INSIDER

Világvége hangulat: Szupercella vonult át az országon - Galéria

INSIDER

"Anya, mikor halunk meg?" – az elmúlás foglalkoztatja 4 éves Benit